Skip to main content

FC Helsingørs unge kantspiller Elijah Just er udtaget til det New Zealandske A-landsholds kommende venskabskampe mod Litauen og Irland. Det er første gang siden Daniel Udsen var udtaget til det færøske landshold, at FC Helsingør har en spiller på et A-landshold.

Udtagelsen kommer efter at ”Eli”, som han bare hedder til dagligt, fik rigtig fine tilbagemeldinger for sin indsats i sommerens U20-VM i Polen.


”U-20 holdet gjorde det virkelig godt under Des Buckinghams ledelse til VM, og jeg har haft dybdegående samtaler med ham om truppens sammensætning” udtaler New Zealands nyudnævnte landstræner Danny Hay til www.nzfootball.co.nz. ”Han (Buckingham red.) gav mig fordelagtige udtalelser om de spillere, han følte gjorde det specielt godt til VM”.

Forsvarsspilleren Dalton Wilkins var også med til U20-VM i Polen, men er ikke udtaget til det voksne landshold i denne omgang.

Sportslig ansvarlig Brian Gellert ønsker den unge spiller tillykke med udtagelsen:
– Vi er enormt stolte af, at vi har udklækket vores første landsholdsspiller nogensinde. Vi lykkedes med at hente Dalton og Eli inden U20- VM, og vi er glade for at blive bekræftet i, at vi så rigtigt med de to. ”Eli” er en spiller som vi er overbevist om bliver en stor profil for os i fremtiden, og han har noget ”X-faktor” man meget sjældent ser i Danmark. Både han og Dalton er endnu unge og har skullet vænne sig til dansk fodbold, og Danmark i det hele taget, men de er begge spillere med potentiale til en stor karriere.

Elijah Just slutter sig til en landsholdstrup, der også rummer Marco Rojas fra SønderjyskE i den danske Superliga, samt dansk-new zealandske Winston Read, der til dagligt spiller i West Ham United i den engelske Premier League.

Elijah ”Eli” Just har spillet otte kampe for FC Helsingør i foråret, og scoret et enkelt mål.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk