Skip to main content

FC Helsingør manglede marginalerne mod et Viborghold, der var anderledes skarpe end i sidste uges kamp, og kynisk udnyttede FC Helsingørs åbninger og tog en sikker 3-0 sejr da de fredag besøgte Helsingør.

FC Helsingør satte også sig selv i en dårlig position, da de fik den værst tænkelige start på kampen. Der var således ikke spillet mere end halvandet minut, før det gik galt for FC Helsingør. Viborg fik frispark i højre side, og Christian Sørensen lobbede en bold ind i feltet, hvor Sebastian Grønning stod helt fri. Grønning satte indersiden på og satte den utageligt ind bag Christoffer Petersen i målet.
0-1 Viborg FF

Vi skulle frem til det 10. minut, før FCH fik den første mulighed. Daniel Norouzi slog en skarp diagonalbold til Nicklas Mouritsen, der lagde et fladt indlæg på tværs af det lille felt. Midt for mål lykkedes det lige akkurat en Viborgforsvarer at få en frelsende fod på, inden Liam Jordan kunne sparke bolden ind. Godt opspil fra FC Helsingør, der efter Viborgs scoring faktisk lykkedes ret godt med at få lagt et højt pres på gæsterne i det første kvarter.

Derefter åd Viborg sig lidt mere ind i kampen, og havde et par hæderlige forsøg på dødbolde, og et enkelt langskud, som det lykkedes Norouzi at sparke væk på stregen. Det var i det hele taget en ret lige kamp, hvor begge hold gik til stålet i nærkampene.

Der var til gengæld langt mellem de store chancer, og vi skulle frem til det 33. minut, før næste mulighed bød sig. Det var til gæsterne, da Nicolai Geertsen ikke kunne komme op til en hovedstødsclearing, og bolden faldt ned til Sebastian Grønning på kanten af feltet. Grønning lagde bolden an til skud, men i sidste sekund kom Philip Rejnhold ned i en glidende blokering og reddede FCH fra en scoring.

Fem minutter senere fik FCH frispark små fem meter uden for feltet, og Liam Jordan gik til bolden. Han sendte et svirp af et skud mod mål, men bolden dykkede lidt for meget, og Lucas Lund i Viborgmålet kunne erobre med lidt besvær.

To minutter senere havde FCH halvlegens hidtil største mulighed, da en lidt tilfældig bold ind i Viborgs felt pludselig dumpede ned til Callum McCowatt. McCowatt tog et enkelt træk og huggede bolden på overliggeren med et dunderhug. Centimeter fra, at FCH kunne udligne, og uheldigt for den hårdtarbejdende newzealænder.

Halvlegen sluttede med et frispark til Viborg uden for FCH-feltet, som Christian Sørensen satte en meter forbi mål, og dermed kunne holdene gå til pause med en smal føring til Viborg, efter en velspillet halvleg fra begge hold.

Der var spillet mindre end tre minutter før FC Helsingør spillede sig til den første store mulighed i anden halvleg. Geertsen fandt Mouritsen i venstre side med en skarp diagonalbold over 30 meter, og Mouritsen sendte en godt indlæg ind i det lille felt, hvor Callum McCowatt kom stormende. McCowatt forsøgte at heade første gang, men ramte bolden skævt, og sendte den ud over baglinjen en meter forbi mål.

Ti minutter inde i halvlegen viste Viborg så den kynisme, der har gjort dem til tophold i ligaen. Philip Rejnhold ville lægge en bold frem i banen, men blev tacklet i afleveringsøjeblikket, og bolden faldt ned for fødderne af Sebastian Grønning. Han trak op i banen, og alene med Christoffer Petersen satte Grønning bolden køligt ind bag FCH-målmanden. Én chance, ét mål.
0-2 Viborg FF

Målet tog lidt vinden ud af sejlene for hjemmeholdet, der sådan set spillede bolden fint rundt, men ikke kunne spille sig gennem Viborgs forsvarskæder, der lagde et højt pres på FC Helsingørspillerne.

I det 74. minut lykkedes det indskiftede Lucas Haren at komme forbi sin oppasser ude på højre kant, og fandt Liam Jordan med en god aflevering ude foran Viborgs felt. Liam spillede en stikning ud til fremstormende Tonni Adamsen, der var med i venstre side. Adamsen huggede på mål fra en spids vinkel, men måtte se sit forsøg blive blokeret. Fint opspil fra FC Helsingør.

I det 80. minut havde FC Helsingør endelig bolden i kassen, men symptomatisk for dagen blev scoringen underkendt for offside på Tonni Adamsen, der lige var kommet på den forkerte side af stregen.

Hjemmeholdet forsøgte at lægge pres på Viborg frem mod slutningen af kampen, og i det 88. minut havde FCH et hjørnespark, som det lykkedes Geertsen at komme op til, men den målfarlige midterforsvarer lagde bolden over mål. Det var en af den slags dage, hvor der lige manglede de sidste procenter for FC Helsingør. I overtiden havde Viborg et enkelt skud på mål fra Christian Sørensen, der dog måtte se en velspillende Christoffer Petersen redde med en fodparade. Men i overtidens overtid fik Viborg udbygget føringen med et indlæg til en helt fri Jeff Mensah ved den bagerste stolpe, der headede ind uden de store dikkedarer.
0-3 Viborg FF.

Så løb tiden ud for FCH, der får mulighed for at lægge nederlaget bag sig hurtigt og se frem til næste kamp, der følger allerede på tirsdag d. 11. Det er mod HB Køge på udebane.

FCH: C. Petersen, N. Mouritsen, N. Geertsen, P. Rejnhold, A. Holst, D. Norouzi (’78 O. Kjærgaard), F. Juul Christensen, C. Lange (’67 L. Haren), L. Jordan, E. Just (’45 T. Adamsen), C. McCowatt (’67 D. Boysen)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk