Skip to main content

Efter nedrykningen fra NordicBet Ligaen er FC Helsingør begyndt på arbejdet med at organisere og omorganisere både administrationen og den sportslige ledelse i klubben, for at klubben kan være optimeret til kampen om oprykning i næste sæson.

På den sportslige side er det blevet besluttet, at klubbens sportsdirektør for det nordamerikanske område, Matt Barnes indtil videre udfylder rollen som sportsdirektør for hele organisationen. I den danske del af klubben vil Brian Gellert overgå fra rollen som assistenttræner til en mere administrativ rolle som chefscout. Brian Gellert vil være sportslig ansvarlig i Danmark, og bl.a. få ansvar for scouting og spillerrekruttering, kontrakttegning,  samt have det daglige ansvar for koordination mellem førsteholdet og administration.


Bestyrelsesformand Jordan Gardner siger om udnævnelsen:
– Vi er begejstrede for at kunne udpege Brian Gellert som vores nye chefscout. Brian har været en dygtig assistenttræner i klubben i snart otte sæsoner, og var en uundværlig del af den stab der førte klubben op i Superligaen i 2017. Brian Gellert har stor erfaring med rekruttering af spillere, talentscouting og spillermanagement, og han erfaring i dansk fodbold vil blive en stor styrke for os i arbejdet med at opbygge en trup der er i stand til at få os tilbage i NordicBet Ligaen så hurtigt som muligt. Brians hovedopgave vil blive at rekruttere danske kvalitetsspillere, der passer til de udfordringer vi vil møde i 2. Division.

– Det er vigtigt for os at etablere en stærk ledelse på den sportslige side af klubben, hvor de fodboldmæssige beslutninger bliver truffet med input fra alle relevante afdelinger i klubben. Brian kommer til at arbejde tæt sammen både med førsteholdets cheftræner og stab, talentchef Kenneth Rasmussen, og U-holdenes ansvarlige. Brian vil få Matt Barnes som sin umiddelbare overordnede i arbejdet med at sammensætte den stærkest mulige trup til næste sæson. Vi glæder os meget til at komme i gang med arbejdet frem mod 2019/20-sæsonen.

Brian Gellert selv glæder sig til at tage sin nye kasket på:
Det bliver spændende at være med til at skabe det skarpest mulige sportslige setup, og vi skal arbejde benhårdt for at komme tilbage i toppen af dansk fodbold igen. Det bliver en holdindsats, hvor vi skal trække på alle de dygtige mennesker der allerede er i klubben, og bygge videre på det kæmpe arbejde der er blevet udført de sidste mange år. En af mine fornemste opgaver bliver at få vores unge spillere fra U-holdene op på førsteholdet, og jeg kommer til at arbejde tæt sammen med Kenneth Rasmussen og resten af vores ungdomsafdeling, samt folk som Natalie Ahl og Allan Jørgensen fra Helsingør Elite Akademi, så vi kan bygge på de unge, lokale talenter, som vi så gerne vil se på holdet.

– Jeg må sige, at jeg har fået et meget positivt indtryk af det amerikanske projekt. Det er professionelle folk, der kommer med passion og ambitioner, og jeg var ikke et sekund i tvivl, da de fremlagde projektet og min kommende rolle i det for mig. Vi er allerede i fuld gang med at tilrettelægge truppen, og lur mig om vi ikke kan præsentere nyt om spillertruppen allerede i denne uge.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk