Skip to main content

FC Helsingørs unge komet Alexander Lyng har fået masser af roser og spilletid siden han blev rykket op på førsteholdet, og nu kan han sætte kryds i endnu en boks i udviklingsplanen.

16-årige Lyng er nemlig udtaget til U18-Landsholdet til de to kampe mod Norge d. 04/09, og enten Sverige eller Belgien d. 07/09


Alexander Lyng var selvsagt begejstret for udtagelsen
– Det er en stor ære. Jeg glæder mig helt vildt meget. Jeg har aldrig været udtaget til Ungdomslandsholdene før, så jeg glæder mig til at komme ud og spille mod andre U-landshold, og se hvordan niveauet er.

Sportschef Brian Gellert glæder sig også over den første officielt udtagede FCH-spiller i Ungdomslandholdsregi:
– Det er en kæmpe cadeau til både ungdomsakademiets store stykke arbejde, til vores førsteholds trænerteam, og så selvfølgelig Lyng selv. Han har leveret et benhårdt stykke arbejde, og har gjort sig fuldt fortjent til de spilleminutter han har fået. Det er forhåbentligt den første af mange landsholdsudtagelser for Lyng, og det følger i hælene på Eli Just og Callums flotte udtagelser til det olympiske landshold for New Zealand. Vores amerikanske ejerkreds bakker fuldt op om vores arbejde med unge danske og udenlandske talenter, og det siger noget om, at vores klubs ungdomsarbejde er på vej i den rigtige retning. Og så fortæller det også, at man som ung spiller i FCH godt kan tillade sig at have ambitioner. Både på vegne af holdet, og på egne vegne.

Til hverdag går Alexander Lyng ved siden af fodbolden på HHX i Helsingør, og er del af Helsingør Talent og Elite-satsningen, der giver mulighed for at kombinere skolegang på ungdomsuddannelserne med elitesport.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk