Skip to main content

Det blev en særdeles underholdende og målrig kamp, da FCH lørdag eftermiddag tog mod Lyngby BK, det andet tophold i Nordicbet Ligaen.

Første halvleg var det FC Helsingør der sad på spillet, men det var Lyngby der fik den første mulighed. Efter fire minutters spil brød Lyngby FCHs afleveringer på midten, og Frederik Gytkjær kom igennem op gennem midten. Han spillede ud til Lasse Fosgaard i højre side, og Fosgaard slog et fladt indlæg på tvlres af feltet. Her var Gytkjær kommet ind, men hans afslutning sad for tæt på Kevin Stuhr, der kunne erobre bolden i to omgange.


Derefter var det FC Helsingør der fik skubbet spillet længere frem og som sværmede om Lyngby-målet. Det gav et par hjørnespark, og et par halve muligheder til Liam Jordan og Tonni Adamsen, uden det dog for alvor blev farligt.

Men efter 18 minutter fik FC Helsingør hul på bylden. Tonni Adamsen lagde en smuk dybdebold mellem to Lyngbyfolk til Elijah Just, der tog et raid og langs højre side. Eli lagde bolden på tværs af feltet til Liam Jordan centralt. Jordan havde set at han selv var dækket op, så han lagde bolden ud til Callum McCowatt med sin førsteberøring Callum lagde stille og roligt bolden tilbage centralt til Tonni Adamsen, der havde forsat sit løb ind i det lille felt, og Adamsen kunne helt køligt prikke bolden ind. Fantastisk opspil til målet.
1-0 FC Helsingør

Og kun fire minutter senere udbyggede FC Helsingør føringen. Hvor det første mål havde været et fremragende holdmål, var nummer to en fremragende soloaktion. Tonni Adamsen vandt en hovedstødsduel på kanten af feltet, og lagde bolden videre til Eli Just. Eli tog bolden ned ude i feltets venstre side, vendte en gang, tog så endnu en vending, og inden forsvareren kunne finde sine fødder, krøllede Eli bolden rundt om Lyngbymålmand Frederik Ibsen og i mål helt oppe i modsatte krog. Pragtfuldt mål af Elijah Just.
2-0 FC Helsingør

Efter 33 minutter fik FCH næste rigtigt store chance. Philip Rejnhold brød en bold i venstresiden og kom afsted med Tonni Adamsen centralt. Rejnhold fandt Adamsen på det helt rigtige tidspunkt, men da Adamsen kom i feltet og afsluttede, sad hans afslutning lige præcis på den forkerte side af stolpen, til stor lettelse for Frederik Ibsen, der ikke var nået ned til afslutningen.

Fem minutter før pausen lagde Liam Jordan et godt indlæg på tværs af feltet. Centralt kunne Callum McCowatt ikke komme over sin oppasser, så bolden kom helt igennem til Nicklas Mouritsen på den anden side af feltet. Mouritsen trak et par meter ind i feltet og sendte et hug mod mål, men hans fine skud gik lige over overliggeren.

Kort før tid kom en Lyngbymand pludselig igennem i højresiden. Kevin Stuhr busede frem og blev stående på benene, og da afslutningen fladt, kunne han padle bolden op i luften med en god refleksparade, og erobre bolden. God aktion af veteranen.

FCH spillede stille og roligt bolden rundt i egne rækker i de sidste par minutter, og kunne så gå til pause efter en halvleg, hvor man havde været bedst i spillet på banen og skarpest i feltet, men hvor Kevin Stuhr Ellegaard også havde været tvunget til at lave et par gode redninger.

Men det var et anderledes aggressivt Lyngbyhold der kom ud til anden halvleg. Der var således kun spillet halvandet minut på den anden side af pausen, før Lyngby fik reduceret. Et langt indkast ind i feltet blev forlænget af Lasse Fosgaard, og centralt kom Frederik Gytkjær højest i det lille felt og headede bolden ind via den fjerneste stolpe, hvor Kevin Stuhr ikke kunne nå at komme ud.
2-1 Lyngby BK

Lyngby brød FCH-opspillet gang på gang i starten af anden halvleg, og trods et enkelt skud lige på Ibsen fra Elijah Just, var det gæsterne der dominerede i denne fase.

I det 54. minut gik det så igen galt for FC Helsingør. Rasmus Thellufsen fik bolden i højre side af banen ud for feltet. Han driblede ind i feltet, hvor FCH-forsvaret forsøgte at inddæmme ham. Nikolaj Hansen fik sat sin tackling ind på det rette tidspunkt, men bolden ramte lige op på Thellufsen, der kunne komme forbi Hansen. Fra en spids vinkel satte Thellufsen bolden mellem benene på Kevin Stuhr og udligne FCHs føring.
2-2 Lyngby BK

Målet tændte op under FC Helsingør, der fik skubbet bolden og spillet længere frem på banen. Men i det 63. minut var det alligevel bragt sig foran. Magnus Westergaard fik tacklet sig igennem ved baglinjen i højre side. Westergaard lagde et højt indlæg ind i feltet, hvor FCH i to omgange ikke fik clearet, og så havnede bolden til sidste for fødderne af Frederik Gytkjær, der satte den sikkert ind med en god afslutning.
2-3 Lyngby BK

Efter Lyngbys føringsmål skiftede FCH to mand ind, og lykkedes med at få lagt et bedre pres på Lyngbymålet. Tre minutter senere var det tæt på at Kasper Enghardt kunne score mod sine gamle holdkammerater. Lyngby lavede frispark i venstre side af banen. Nicklas Mouritsen sendte det lige ind i panden på Enghardt, men Ibsen hev en monsterredning ud af ærmet og fik sendt bolden over mål.

Men i det 75. minut fik FC Helsingør udbytte af anstrengelserne. Nicklas Mouritsen lagde et knivskarpt hjørnespark ind i panden på Tonni Adamsen, der headede bolden nedad i feltet, hvor Callum McCowatt var vågen og satte en lang tå på, og prikkede bolden ind uden chance for Ibsen.
3-3 FC Helsingør

Små ti minutter senere var Oliver Drost tæt på. Et godt indlæg af Mouritsen endte centralt, hvor indskiftede Oliver Kjærgaard lagde den af til Oliver Drost, der sendte et hug af den anden verden mod mål, men desværre lige over. Det var FC Helsingør der havde teten frem mod kampens afslutning, og flere gange kom man til skud i og omkring Lyngbys felt, men gæsterne fik forpurret gang på gang. Største mulighed faldt til Sebastian Czajkowski, da en stor fejl fra Frederik Ibsen sendte bolden lige ud til Czajkowski, men den nyligt indskiftede angriber måtte se Ibsen redde sin egen fejl.

Kort før tid forsøgte Nicklas Mouritsen sig igen med et af sine forrygende langskud, men igen gik bolden lige over mål.

I overtiden pressede Helsingørspillerne kraftigt på, men hjemmeholdet fik ikke scoret yderligere, og så endte det med en pointdeling mellem de to tophold. Næste kamp for FC Helsingør er allerede på onsdag, hvor vi skal til Køge og spille den udsatte kamp mod HB Køge.

FCH: K. Stuhr Ellegaard, N. Mouritsen, N. Hansen, K. Enghardt, P. Rejnhold, F. Juul Christensen, D. Norouzi, C. McCowatt (’90 P. Buch Christiansen), L. Jordan (’65 O. Kjærgaard), E. Just (’65 O. Drost), T. Adamsen (’75 S. Czajkowski)

Foto: Per Kjærbye