Skip to main content

Da FC Helsingørs professionelle afdeling blev omdannet til et aktieselskab, begyndte den nye ejerkreds og den oprindelige forening snakken om hvordan man præcis skulle dele arbejdet omkring førstehold og ungdomsafdelingen. Forhandlingerne om detaljerne begyndte for alvor sidst på efteråret, og er nu faldet på plads. En formel aftale er blevet indgået, der bl.a. fastsætter det årlige beløb som aktieselskabet forpligter sig til at understøtte talentarbejdet med, fastsætter hvordan overskuddet på spillersalg fordeles mellem aktieselskabet og foreningen, samt sætter rammerne for det fremtidige samarbejde.

Direktør Jim Kirks er glad for aftalen:
– Nedrykningen i sommer lagde et stort pres på økonomien, og gjorde det svært for os til fulde at leve op til de ambitioner vi havde for ungdomsarbejdet da vi kom til. Men aftalen her lægger et solidt fundament for det fremtidige samarbejde mellem de to dele af klubben. Meget af det vi har aftalt, kommer til at forsætte det arbejde vi allerede har til dagligt, og vi kommer til forsat at dele kontor og hverdag med de ansatte i ungdommen.

Bestyrelsesformand Jordan Gardner anerkender, at forhandlingerne til tider har været tilspidsede:
– Som udgangspunkt vil jeg gerne understrege, at vi i den amerikanske ejerkreds er glade for den aftale, der er blevet forhandlet på plads nu. Vi er stolte af, at vi fortsat kan lægge et betydeligt økonomisk bidrag i ungdomsafdelingen med denne aftale, og være med til at sikre den langsigtede bæredygtighed for ungdomsafdelingen i klubben. Aftalen giver ro på de indre linjer til at de to dele af klubben kan forsætte arbejdet med hhv. seniorholdet og ungdomsafdelingen fremadrettet.

Vi er derfor også lidt forundrede over, at man fra foreningens side har valgt at tage en diskussion offentligt, der i vores optik var blevet lukket internt. Vi havde i ejerskabskredsen en klar intention om at fortsætte arbejdet med ungdommen uændret, da vi overtog klubben. En intention vi også offentligt lovede at leve op til, men vi har måttet konstatere, at den meget store økonomiske byrde nedrykningen til 2. Division har medført, har gjort det umuligt for os at leve op til de løfter i det omfang vi havde håbet.

Derfor har vores forhandlinger om ungdomsafdelingens fremtid fra vores side også haft det udgangspunkt, at de ikke var fritaget fra de nedskæringer der er foretaget i alle andre dele af klubben. Et udgangspunkt som ikke er blevet mødt med ret megen forståelse fra nogle af de selvsamme mennesker i foreningen, der havde været ansvarlige for at placere klubben i den økonomiske situation den var i.

Aftalen lægger helt klare retningslinjer for detaljerne i samarbejdet mellem ungdommen og seniorsiden, og giver begge parter et ansvarligt økonomisk fundament at arbejde ud fra. Vi er kede af, hvis foreningen på deres side føler, at vi ikke har taget ansvar for ungdomsafdelingen. Jeg kan bare konstatere, at med den nye aftale er aktieselskabet FC Helsingør fortsat den største bidragsyder til ungdomsafdelingen, og at vi i vores træningskamp mod Fremad Amager i lørdags havde seks spillere fra akademiet på banen.

Derudover kan jeg konstatere, at de eneste der for alvor har bidraget økonomisk til klubbens fortsatte beståen det sidste års tid, derunder ungdomsafdelingen, har været den amerikanske ejerkreds, samt de mange menige fans i Helsingør, der har købt aktier i klubben. Uden de og os havde der slet ikke været en klub og en ungdomsafdeling at forhandle om.

Vi ser den her aftale som et stærkt og godt fundament for det fremtidige arbejde mellem forretningen og foreningen, og håber at vi nu kan lukke diskussionerne og se fremad, for hele klubbens bedste.