Skip to main content

En velspillet træningskamp, der i perioder var oppe i et ret højt tempo, endte med en lidt for stor 4-2 sejr til FC Nordsjælland, da FC Helsingør lørdag var på besøg i Farum

Det var ellers FC Helsingør, der startede kampen bedst, med et par gode muligheder til de to prøvespillere Tonni Adamsen fra Frem, og Mileta Rajkovic fra FC Roskilde inden for de første ti minutter. Men FC Nordsjælland åd sig bedre ind i kampen, som halvlegen skred frem, og havde også et par gode forsøg fra Abu Francis og Kamaldeen Sulemana.


Men FC Helsingør, der stillede med det der nok må betegnes som A-kæden i første halvleg, forsvarede sig godt, og der skulle en lille genialitet til, før FC Nordsjælland kunne bringe sig foran efter ca. 40 minutters spil. Kamaldeen fik en lang stikning lagt frem i banen til sig, og tog med hælen bolden med sig over sit eget hoved. Finten satte FCHs forsvar, og alene med Kevin Stuhr Ellegaard, satte Kamaldeen sikkert bolden i mål til en 1-0 føring.

I anden halvleg skiftede begge hold alle 11 spillere ud, og det gav en mere rodet kamp, med flere chancer til begge hold, og en del flere mål.

Det var FC Helsingør, der kom på tavlen først. Oliver Kjærgaard trak ind i FCN-feltet efter 54 minutters spil, og blev nedlagt med ulovlige midler. Callum McCowatt sparkede straffesparket, og selvom Martin Vantruba i FCN-målet fik reddet i første omgang, fik Callum selv fulgt op, og nærmest tacklet bolden i mål forbi Vantruba til 1-1.

Efter 68 minutter kom FCN foran igen. Chukwuemeka Paul Nnamani snød FCHs forsvar med et opportunistisk dybdeløb, og løb fra alt og alle. Alene med Frederik Rej-Rosenqvist satte han bolden i nettet. Rej-Rosenqvist kom ellers godt ud, og fik en berøring på afslutningen, men han kunne ikke forhindre den i at gå i mål til 2-1.

FC Helsingør pressede på, og Anosike Ementa og Callum McCowatt havde flere optræk til chancer, uden at det dog lykkedes at få sat bolden ind.

Vi skulle helt frem til det 81. minut, før FCH fik udbytte af sit pres, og fik udlignet. Sebastian Czajkowski var blevet skiftet ind i stedet for Anosike Ementa, og han fik en god bold i fødderne i venstre side af banen, ud for FCNs felt. Czajkowski tog et godt træk på tværs ind i feltet, og satte et skarpt skud ind i det lange hjørne til 2-2.

Så havde FCH kun små ti minutter tilbage til at holde et fint resultat, men i slutminutterne førte først lidt ukoncentreret forsvarsspil til FCNs scoring til 3-2, da bolden ping-pongede rundt i feltet, uden af FCH fik den clearet, og så kunne Nnamani presse bolden det sidste stykke over stregen  til en FCN-føring.

Kort efter blev FCH snydt for et straffespark, da en FCN-spiller tog bolden med hånden i eget felt, men dommerteamet valgte noget uforståeligt ikke at dømme det, til trods for, at det kunne ses helt oppe på de bagerste rækker.

Og lige inden kampen blev fløjtet af, fik Nnamani så færdiggjort sit hattrick, da en stærk diagonalbold over 30 meter havnede ude ved FCNs venstre kant. Han kom næsten helt ned til baglinjen, hvor han slog et skarpt, fladt indlæg. Det lykkedes en FCH-spiller at få foden på, men uheldigvis røg bolden lige ud til Nnamani, der satte den ind helt oppe under overliggeren, uden chance for Frederik Rej-Rosenqvist.

Dermed endte kampen med et 4-2 nederlag for FC Helsingør, men efter spil og chancer var det nu nok mindst et mål for meget, og især i første halvleg, bød 1. Divisionsholdet de unge Superligaprofiler fra FCN op til dans. Næste opgave for FC Helsingør er endnu en træningskamp, også mod en Superligamodstander. Det er mod FC København, og det er på onsdag.

FCH (1. Halvleg): K. Stuhr Ellegaard, D. Norouzi, N. Hansen, P. Rejnhold, A. Holst, C. Lange, Sean Bright (prøvespiller), F. Juul Christensen, L. Haren, T. Adamsen (prøvespiller), Mileta Rajkovic (prøvespiller)

FCH (2. halvleg) F. Rej-Rosenqvist, F. Bay, E. Rasmussen (U19), M. “Mac” Christensen, Mohammed Youssef (prøvespiller), D. Boysen, Alexander Hjælmhof (prøvespiller), Dylan Enrique (prøvespiller), O. Kjærgaard, A. Ementa, C. McCowatt.

Indskiftet: S. Czajkowski

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk