Skip to main content
ArkivSæsonen 2017/18

FC Helsingør tabte stort på Brøndby Stadion

By 25/02/2018januar 24th, 2022No Comments

FC Helsingør rendte ind i endnu en øretæve af de større, da Brøndby på hjemmebane besejrede helsingoranerne med hele 6-1, i en kamp hvor FCH faktisk var fint med spillemæssigt i første halvleg, men i dén grad fik ørene i maskinen i anden halvleg.

Fc Helsingør startede fint de første fem minutter. Man fik presset Brøndby fint, og spillet bolden rundt i egne rækker. Men efter seks minutter gik en bold over baglinjen i Helsingør-feltet, og den høje midterforsvarer Arajuuri snittede hjørnesparket fra Anthony Jung. Bolden gik mellem Helsingørforsvarerne, og mellem hænderne på målmand Aris Vaporakis, og sejlede ind i det lange hjørne. Dårligst tænkelige start for udeholdet.
1-0 Brøndby

Og det skulle snart gå galt igen. Efter ni minutter fik Teemu Pukki bolden i FCHs venstreside. Han tog et fikst træk, og spillede bolden på tværs. Ved den fjerne stolpe stod Hany Mukhtar helt fri, og kunne dirigere bolden i mål. Fodboldens a-b-c, og så var det for alvor op af bakke for FCH.
2-0 Brøndby

Der var spillet 12 minutter før FC Helsingør fik sin største store chance. Et hjørnespark blev slået til kanten af det lille felt. Brøndbyforsvaret fik ikke clearet den, og den havnede hos Mikkel Basse, der huggede til den. Men desværre fik en Brøndbyforsvarer foden på og blokeret skuddet.

Efter 16 minutter kom så den største Helsingørchance i første halvleg. Tobias Christensen, der spillede i angrebet i dag sammen med Adnan Mohammad, tog et dybdeløb og modtog bolden på kanten af offside. Den lille tekniker slap fri af sin oppasser, men helt alene med Frederik Rønnow fik ” Toby” ikke helt dirigeret sit skud, og Brøndbymålmanden kunne redde. Kæmpechance til FC Helsingør.

Et par minutter senere fik Frederik Bay slået et godt indlæg ind i Brøndbyfeltet. Midterforsvaret clearede, men bolden landede hos Patrick Olsen, der huggede til den første gang fra 25-30 meters afstand. Bolden dykkede i en flot bue, og tvang Rønnow til en god redning ude ved stolpen. Godt hug fra midtbanemanden.

Efter 23 minutter kom FCH til endnu en stor chance. Adnan Mohammad satte i en spurt i venstre side, og fandt Holst, der lagde en blød aflevering perfekt til Tobias Christensen, der sparkede efter det lange hjørne, men bolden gik snært forbi stolpen. Endnu en stor mulighed.

Men kort efter gik det galt for FCH igen, efter ti minutter, hvor de faktisk havde siddet på spillet. Pukki kom igennem i højre side af det lille felt, og skød. Bolden blev reddet, men havnede hos Kamil Wilczek. Den polske angriber ramte ikke bolden specielt godt, men Aris Vaporakis var gået til den anden side af målet på Pukkis skud, og kunne ikke nå tilbage før bolden havde sneget sig over stregen.
3-0 Brøndby.

Efter 29 minutter trak Adnan Mohammad på tværs af feltet, efter at være blevet spillet fri med en god aflevering fra Frederik Bay. Arajuuri nedlagde den lille dribler på kanten af buen. Frispark og kort til den garderhøje midterforsvarer. Patrick Olsen gik til bolden, og sparkede fint, men hans udmærkede frispark blev headet væk i muren.

Da der var spillet 37 minutter spillede Brøndby bolden op gennem midten. Den havnede med en skarp aflevering hos en lidt for fri Kamil Wilczek, men Aris Vaporakis kom godt ud og fik blokeret afslutningen. God redning.

To minutter før pausen spillede Mikkel Basse frækt bolden i dybden til Tobias Christensen, der snød sin mand med en fiks førsteberøring på kanten af feltet. Toby prikkede bolden videre til Adnan Mohammad, der sparkede første gang, men hans skud blev for svagt, og Rønnow kunne redde sikkert. Endnu en stor chance til Adnan og Tobias, der havde mange gode momenter i første halvleg, men havde svært ved at få ordentligt slutprodukt på.

Anden halvleg startede desværre for FC Helsingør som den første. Der var ikke spillet mere end fem minutter, da Brøndby fik et frispark på kanten af FCH-feltet. Svenske Johan Larsson gik til bolden, og fintede, at han ville sparke i det lange hjørne. Men i stedet slog han bolden fladt ud til en fri Teemu Pukki i højre side af feltet. Han sparkede første gang, højt og hårdt i målet, og FCH-spillerne kunne kun se til mens bolden sejlede ind.
4-0 Brøndby

Tre minutter senere fik Brøndby hjørnespark. Jung slog den i hoftehøjde mod forreste stolpe. Wilcek sendte bolden videre ind med en hælaflevering, og endnu en gang kom Teemu Pukki først på bolden, og kunne dirigere den ind nærmest på stregen.
5-0 Brøndby

De næste ti minutter trak Brøndby sig lidt tilbage på banen, og brugte alle deres tre indskiftninger. Det gav noget mere plads til FC Helsingør, der dog ikke kunne spille sig til chancer i den klasse man var lykkedes med i første halvleg.

FC Helsingør skiftede også ud. Nicolas Mortensen kom på banen, og Felipe Tontini kom ind til sin debut. Det skulle vise sig at være en god idé. Efter 68 minutter spillede Daniel Jørgensen en fremragende bold på tværs af banen til Matheus, der dirigerede bolden fremad med brystet i sin førsteberøring. Således fri kunne han finde Tontini, der kom stormende bagfra. Brasilaneren first-timede bolden med et tørt hug, og satte den sikkert ind bag Frederik Rønnow. Fremragende opspil af helsingoranerne.
5-1 FC Helsingør

Målet irriterede tydeligvis Brøndbyspillerne, der skruede op for tempoet igen. De næste fem minutter svirrede de om Helsingørmålet, og ledte efter en åbning. Den kom efter 75 minutter. Bolden blev spillet skråt bagud i Helsingørfeltet til en fri Teemu Pukki, der i stedet for at afslutte selv spillede den skråt bagud endnu en gang, til Lasse Vigen, der satte bolden utageligt ind bag Aris Vaporakis med et hårdt skud højt i målet.
6-1 Brøndby

Lige på grænsen til det 80. minut var det atter tæt på for Brøndby. Jan Kliment kom afsted sammen med Wilczek i en to-mod-to. Daniel Jørgensen fulgte godt med, men hans indgreb fik ikke clearet bolden helt. Den endte hos Johan Larsson, der havde sneget sig med frem, men svenskeren kunne heldigvis ikke dirigere bolden i mål, og den trillede forbi stolpen. Mere held end forstand for FCH.

I slutminutterne havde Hany Mukhtar og Jan Kliment endnu et par pænt store muligheder for at udbygge Brøndbys føring, men lykkedes ikke med at score yderligere. Og så kunne FC Helsingør ved slutfløjtet gå i omklædningsrummet med et nederlag af de mere trælse i rygsækken.

FC Helsingør: Vaporakis, Henriksen, Jørgensen, Fisch, Basse, P. Olsen, Bay, Leiria, Holst, Christensen Mohammad
Indskiftet: Mortensen, Tontini, Douglas

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk