Skip to main content
ArkivSæsonen 2017/18

FC Helsingør fik en ordentlig snitter i Odense

By 11/02/2018januar 24th, 2022No Comments

FC Helsingør startede foråret med at komme i menneskehænder i Odense, og måtte indkassere et nederlag af de større mod OB. Hele 6-1 vandt hjemmeholdet, i en kamp hvor FCH ikke havde ret meget at byde ind med.

Kampen startede med et solidt pres fra hjemmeholdet. Efter kun halvandet minut lavede Ricki Olsen et stort frispark lige uden for feltet. OBs Jens Jakob Thomasen gik til bolden og sparkede over muren, men også over målet. Men så havde Helsingørspillerne fået en lille advarsel om hvordan første halvleg ville forme sig.


Der var også kun spillet små fire minutter, da OBs Jacob Barrett løb frem i venstresiden og sparkede et højt indlæg hele vejen ind over målet, Troels Kløve lå klar ved bagerste stolpe og lagde bolden skråt bagud i feltet.  Rasmus Festersen sparkede hårdt og højt første gang i det lille felt. Lidt tilfældigt mål, men også lidt passivt forsvarsspil.
1-0 Odense Boldklub

Efter godt syv minutter kom den første store FCH-chance. Et godt opspil fra Basse på midten fandt Douglas i højresiden, og han sparkede et godt indlæg og fandt Matheus i feltet, men kantspillerens hovedstød gik forbi stolpen. Minuttet efter blev bolden ført frem igen i højresiden af Ricki Olsen. Hans indlæg blev afvist, men returbolden røg ud til Mikkel Basse inde på midten. Han sparkede resolut mod mål, men hjemmeholdets målmand Sten Grytebust var vågen og greb det ellers fine skud sikkert.

12 minutter spillet. FCH er på spil igen. Douglas erobrer fint bolden på midten og lægger den ud til Ricki, men backens indlæg når ikke ind til Søren Henriksen eller Douglas, der begge er i feltet. Stor chance til FCH, der bed lidt fra sig i denne fase af kampen.

Efter 20 minutter drev OBs Festersen  bolden frem, og snød sin mand på midten. Han fandt Troels Kløve til venstre og kantspilleren slap fri alene med målmanden, men Vaporakis blev på fødderne, og Kløve kunne ikke få afsluttet og Vaporakis fik til sidst erobret bolden. Stærkt målmandsspil af FCH-målmanden stoppede en stor chance til OB.

Efter en halv time kom OB igennem på en kontra i FCHs venstreside. Festersen var relativt upresset, og slog et knivskarpt indlæg, der fandt en relativt fri Anders K. Jacobsen centralt. Han headede nedad, og bolden strøg ind bag en chanceløs Aris Vaporakis.
2-0 Odense Boldklub

Og fem minutter inden pausen blev det også 3-0 til hjemmeholdet. Troels Kløve fik bolden centralt, og slog en splittende førstegangsaflevering, der mellem to mand nåede frem til Anders K. Jacobsen, der satte den hårdt ind bag Aris. Passivt forsvarspil centralt fra FC Helsingør, der kostede dyrt.
3-0 Odense Boldklub

FCH skiftede Ricki Olsen for Martin Fisch i spausen, og gik over i en 3-5-2. Men lige lidt hjalp det. Syv minutter inde i anden halvleg fik OB hjørnespark. Bolden blev i første omgang vundet af FCH-spillerne, men Aris kunne ikke nå frem til den. Kuglen landede for fødderne af Jeppe Tverskov, der hamrede den ind fra tre-fire meter.
4-0 Odense Boldklub

Efter 58 minutter fik FC Helsingør deres hidtil største chance. Frederik Bay fik bolden i højresiden, og kunne ret upresset lægge et indlæg ind i feltet. Nicolas Mortensen kom rundt og bag om sin oppasser, men én meter fra stregen kunne FCHs topscorer ikke få ordentligt ram på bolden, og sparkede den over mål. Kæmpe chance som Helsingør skulle have haft mere ud af.

64 minutter. En ellers lidt anonym TK spiller ét-to med Douglas, og ender med at finde en fremadstormende Nicolas Mortensen med en skarp dybdeaflevering. Mortensen forsøger at loppe bolden over målmanden, men Grytebust er igen vågen og stopper lige akkurat skuddet. Holst når frem til returbolden, men hans forsøg på at placere den, bliver sparket væk på stregen af en vågen OBer. Endnu en kæmpe chance til FCH.

Adnan Mohammad kom ind i stedet for Bay ved 70-minutter mærket, og godt fire minutter senere var den llille dribler på spil for første gang. Han trak ind ude fra højresiden, og afdriblede frækt tre OB-forsvarere, men hans afslutning kunne kun sættes ét sted, og Grytebust kunne komme ned til bolden uden de store problemer.

Det var dog noget af det sidste offensive man så fra FC Helsingør, inden OB i slutfasen satte kniven ind. De næste ti minutter sad hjemmeholdet fuldstændig på spillet, og Helsingør kunne slet ikke erobre kuglen. Det endte med at Casper Nilsen efter 81 minutter fandt Anders K. Jacobsen med en dyb stikning. Angriberen tog et par skarpe træk, der totalt snød FCH-forsvaret, og sparkede køligt i det lange hjørne.
5-0 Odense Boldklub

Et par minutter senere blev en bold sparket op på armen af Mikkel Basse i feltet, og dagens (i øvrigt fejlfrie) dommer Sandi Putros dømte uden tøven straffespark. Niclas Helenius sparkede sikkert, og så stod der 6-0 til hjemmeholdet.

Da stadionuret rundede 90 minutter fik FC Helsingør pyntet på resultatet, da et skarpt og hårdt indlæg fra Adnan Mohammad i højre side fandt Nicolas Mortensen, der udækket kunne heade den ind ved den bagerste stang.
6-1 FC Helsingør

Det blev kampens sidste aktion, og FCH kunne vende snuden mod Helsingør med en ordentlig snitter i bagagen, til trods for at man især i første halvleg havde haft en del gode takter. Der bliver en del at arbejde med frem mod hjemmekampen mod Horsens næste søndag.

FC Helsingør: Vaporakis, Bay, Gregor, S. Henriksen, R. Olsen, Matheus, Basse, Køhler, Christensen, Douglas Mortensen.
Indskiftet: Fisch, Holst, Adnan Mohammad.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk