Skip to main content

Det endte med en pointdeling efter søndagens velspillede kamp mod Fredericia blev fløjtet af. Især i første halvleg var FCH det bedste hold, men til trods for en del gode muligheder og endda et straffespark som blev brændt, kunne FCH ikke tage sejren.

Kampen startede som en lige slagudveksling, men efter fem minutter var det Fredericia, der fik den første mulighed. Et godt raid op af højresiden førte til et fladt indlæg, men inde foran mål var Pascal Gregor vågen, og fik sparket bolden væk.


Efter lige over ti minutter fik FC Helsingør hjørnespark. En fint slået bold kom helt ind midt for mål, men inde foran kunne Douglas ikke få hovedet ordentligt på, og bolden gik lige over overliggeren.

Med 16 minutter på klokken fik FCH deres hidtil bedste chance. Douglas lagde smart bolden til Mikkel Basse med hælen. Basse fandt Nicolas Mortensen på kanten af feltet med en stikning, men hårdt presset af to forsvarsspillere kunne angriberen ikke finde målet, og hans skud gik over mål. Godt opspil fra FC Helsingør.

Ti minutter senere var det tæt på igen. Tålmodigt opspil på FCHs midtbane gav en åbning til Douglas i venstre side af Fredericiafeltet, og den store angriber lagde bolden på tværs af feltet. Ved den fjerne stolpe kom Nicolas Mortensen foran sin mand, men hans afslutning gik lige forbi mål. Stor chance til FC Helsingør.

Lige da uret rundede den halve time var Frederik Bay tæt på. Han erobrede selv bolden i venstresiden, og trak ind midt for mål. Med to Fredericiaspillere i ryggen kom han lige ind over kanten af feltet, og huggede til med venstrebenet. Det hårde skud tvang Fredericiamålmanden Alexander Nybo til en pragtredning, og det var med det yderste af neglene at det lykkedes ham at vippe bolden udenom målet. Super aktion af en velspillende Frederik Bay.

Efter 40 minutters spil fik Fredericia deres hidtil største chance. Et hjørnespark blev lagt perfekt ind over af Christian Sørensen, og ved bagerste stolpe kom en Fredericias Sonny Nattestad højest af alle, men hans hovedstød sejlede heldigvis over mål. Stor mulighed til gæsterne.

Men trods overtaget til FC Helsingør i det meste af de første 45 minutter, var der ikke nogen der kunne få hul på bylden i første halvleg, så holdene gik i omklædningsrummet med samme stilling på tavlen som da de løb ud. 0-0.

Der var ikke spillet mere end to minutter før FC Helsingør fik en hel serie chancer. Først brød Matheus igennem påhøjresiden, og fik lagt et fint indlæg ind mod Douglas, der dog ikke kunne nå frem til bolden. Idet Matheus afleverede blev han flæsket af en Fredericiaspiller, og dommeren fløjtede på efterbevilling. På frisparket kom Nicolas Mortensen højest, men hans hovedstød blev reddet på stregen. I den efterfølgende skærmydsel i feltet, blev Pascal Gregor lagt ned i feltet, og dommeren fløjtede for straffespark. Matheus gik til bolden. Brasilianeren satte sit skud yderligt, men Nybo gættede den rigtige side, og verfede bolden væk helt ude ved stolperoden.

Det brændte straffespark tog lidt vinden ud af sejlene hos FC Helsingør, men efter 64 minutter var det tæt på for Patrick Olsen. En bold blev ført frem på midten, og endte hos midtbanespilleren, der tog chancen udefra fra små 25 meter. Skuddet havde et fint bræk, men gik lige over trekantsammenføjningen.

Vi skulle helt frem til det 70. minut før Fredericia fik deres første store chance i anden halvleg. Et hjørnespark blev clearet ud af feltet, hvor en Fredericiamand kom først på bolden. Han slog et fint indlæg i dybden til en medspiller, der da også fik hovedet på. Men linjevogteren havde løftet flaget allerede inden Mikkel Bruhn greb bolden.

Efter 78 minutter var Nicolas Mortensen tæt på igen. Et indkast blev sparket videre frem af Patrick Olsen, og Nicolas Mortensen huggede til bolden fra 30 meter. Nybo var ude af sit mål, men nåede lige nøjagtigt at få hænderne på det dykkende skud. Det ville ellers have været en kandidat til årets mål, men Nybo ville det anderledes.

Fredericia trak sig længere og længere tilbage som halvlegen skred frem, og Lucas Lodberg og Lucas Haren blev begge skiftet ind for at forsøge at ændre kampbilledet.

FC Helsingør arbejdede febrilsk for at fremtvinge den afgørende chance, men Fredericia trak sig langt tilbage og stod godt i kæderne. Tiden løb ud for det hårdtarbejdende Helsingørhold, og dermed sluttede kampen som den startede, og begge hold kunne tage et point med ned i omklædningsrummet, da kampen blev fløjtet af, hvilket Fredericia klart kunne være mest tilfredse med.

FCH: Bruhn, Gregor, Henriksen, Holm, Bay, Køhler, Olsen, Matheus (’77 Haren), Basse, Douglas (’73 Lodberg), Mortensen

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk