Skip to main content

– af Jesper Rendtorff

Torsdag aften var FC Helsingørs samarbejdsklubber inviteret til orienteringsmøde vedr. den nye struktur i FC Helsingør. Seniorafdelingen er som bekendt fra januar 2020 organiseret i et A/S, og ungdomsafdelingen er organiseret i en forening

Der var stort fremmøde fra de 21 samarbejdsklubber, som på mødet i Loungen på det nye Helsingør Stadion blevet orienteret om både det sportslige og det mere forretningsmæssige i den nye opdeling.

Ungdomsafdelingen har arbejdsro
På mødet orienterede foreningens formand Finn Moseholm, foreningsbestyrelsesmedlem Michael Schmidt, Talentchef Kenneth Rasmussen, Børne & Ungdomsudviklingstræner René Lybek Hansen, samt ansvarlig for FCH Talent Piger Seref Aras, således om den nye organisering. Aftalen er allerede trådt i kraft og gælder for de kommende år.

Tæt samarbejde, sparring og specifik træning
Filosofien bag FC Helsingørs ungdomsafdeling (u13-u19), herunder den ugentlige specifik-træning og TOP-Center aktivitet for u10, u11 og u12 har basis i, at FCH arbejder tæt sammen med den enkelte klub, hvori man i fællesskab dygtiggør hinanden. Desuden bliver der eksempelvis, hvor årgangene er små, arbejdet på tværs af klubberne, faciliteret af en af FC Helsingørs klubkonsulenter.

Samarbejdet med de 21 lokale klubber og dermed fundamentet til FC Helsingørs talentfulde ungdomsafdeling omfatter p.t. godt 2.500 lokale ungdomsspillere på både pige- og drengesiden.

’Egen avl’ på Førsteholdet.
Visionen er, at det målrettede talentarbejde i ungdomsafdelingen, fører til, at man i fremtiden jævnligt ser spillere fra eget talentmiljø slå igennem på Førsteholdet. Førsteholdet arbejder som bekendt målrettet på i løbet af kort tid igen at etablere sig som et af de 20 bedste divisionshold i Danmark.  Det er en fælles vision, at FC Helsingørs førsteholdstrup med tiden skal indeholde mindst en tredjedel af spillere af egen avl (fra eget talentudviklingsmiljø). Og nogle af disse vil forventeligt blive så gode, at de siden bliver solgt til udenlandske klubber.

– Arbejdet med de mange dygtige lokale spillere er i fuld gang, og FC Helsingørs Ungdomsafdeling ser frem til et fortsat godt samarbejde med både moder- og samarbejdsklubber med henblik på at få det bedste ud af den store talentmasse, der er i vores område. Vi vil udvikle spillere, der også lykkes udenfor banen, i et miljø, hvor vi både fastholder og danner vores talenter i den tid, de er med hos os, siger Kenneth Rasmussen, Talentchef FC Helsingør Akademi (som bliver den nye betegnelse for ungdomsafdelingen).

De 21 klubber i samarbejdet er:
Snekkersten IF, Espergærde IF, Helsingør IF, Frem Hellebæk Fodbold, Hornbæk IF, Kvistgård IF, Tikøb IF, Borsholm-Skibstrup IF, Gurre IK, Helsingør FC, FC Kingo, Vapnagård FK, Humlebæk BK, Nødebo IF, KBK Hillerød, IS Skævinge Fodbold, Vejby-Tisvilde Fodbold, Esrum IF, Gilleje FK, Fredensborg B&I og senest Hundested IK.