Skip to main content

FC Helsingør kom foran, men måtte alligevel tage til takke med en uafgjort, da Silkeborg udlignede til allersidst i en noget uskøn kamp, der endte 1-1.

Det var FC Helsingør der startede kampen bedst. Efter to minutter spillede TK en bold langt, Douglas forlængede, og Matheus afsluttede fra en spids vinkel ude i venstre side af feltet, men hans skud gik et godt stykke over.


Minuttet efter kastede TK et langt indkast, bolden blev headet ned i feltet, og mellem venner og fjender svingede Søren Henriksen sit ben rundt, men igen gik skuddet over mål, da en Silkeborgmand lige præcis fik afrettet bolden. På det efterfølgende hjørnespark dumpede bolden igen ned midt i feltet, men Daniel Jørgensen kunne ikke få træf på den, og målmand Friis kunne komme ned og redde.

Silkeborg spillede sig derefter til et par indlæg, der blev afvist i FCH-feltet, og på en kontra fra det sidste, var det uhyggeligt tæt på, at TK kunne score. Douglas drev bolden frem, fandt Matheus med en stikning, og selvom brasilianeren blev taclet, fik han alligevel skovlet bolden fremad til Douglas igen, der lagde den til rette for TK. Midtbanemanden forsøgte med en følt afslutning over målmanden, men hans skud tog overliggeren. Flot opspil af FC Helsingør.

Efter 12 minutter kom forløsningen, og hvilken forløsning! En bold blev sparket langt fra midten, og blev forlænget til Douglas, der sparkede bolden i en bue efter det lange hjørne. Den tog undersiden af overliggeren, og gik ned på højre stolpe, rullede langs linjen, tog venstre stolpe, og gik i mål. Et vidunderligt mål!
1-0 FC Helsingør

Derefter fulgte en periode, hvor spillet foregik mere på midten, og FCH stillede sig lidt lavere på banen. Efter 21 minutter kom Martin Fisch dog til en afslutning efter endnu et langt indkast fra TK, men selvom han stod fint placeret i feltet, var der stadig nok SIF’ere omkring ham til at forsvarsspilleren ikke kunne komme ordentligt til bolden.

De næste ti minutter var det Silkeborg der pressede på. Gæsterne kom til flere gode indlæg, og et par hjørnespark, men Helsingørspillerne stod fint i feltet, og fik afvist forsøgene.

Da den halve time blev passeret, var det FCHs tur til at lægge pres på Silkeborg. Douglas, der startede stærkt, havde flere rigtigt fine aktioner, og en lang bold op mod den store brasilianer blev lagt på tværs til Mikkel Basse, der i stedet for at afslutte forsøgte at lægge den på tværs til Matheus, der dog ikke kunne nå frem til bolden.

Ingen af holdene nåede frem til yderligere, og så kunne Helsingør gå til pause med en spinkel føring.

Anden halvleg startede med to store chancer til Helsingør. Først var det Basse, der kom igennem i venstresiden, og lagde bolden skråt bagud i feltet, men Douglas kunne ikke nå frem til afleveringen, og så kunne Silkeborg lufte ud. Kort efter fandt TK Douglas med en smuk aflevering over to SIF’ere, men brasilianeren var kommet ud i venstre side af feltet, og inden han kunne lægge bolden over til højrebenet, var han så presset af Silkeborgforsvaret, at han ikke fik ordentligt træf på bolden, der sejlede over mål. Ellers en pænt stor mulighed til FCH.

De næste ti minutter var det Silkeborg der pressede på, og Silkeborg følte sig snydt for et straffespark, da Rochester blev ramt på benet, da han trak på tværs af feltet, men dommer Jens Maaes fløjte forblev tavs. Men FC Helsingør havde svært ved at spille sig ud af presset i denne fase.

Kampen gik ind i en nervøs fase helt frem mod det 80. minut. Begge hold lurede på kontraen, men kampen var mere fysik og dueller end skarpe afleveringer, og ingen af holdene kunne sætte et afgørende stød ind.

I det 80. minut lykkedes det så Silkeborg at få bolden i mål. På et hjørnespark blev bolden spillet på kryds og tværs, og endte hos Davit Skhirtladze, der sparkede bolden ind, mens hårene rejste sig i skræk hos helsingørtilhængerne, men angriberen kom fra en offsideposition, og målet blev underkendt.

Minuttet efter var det centimeter fra, at Douglas kunne udbygge føringen. Et indkast fra TK blev headet videre i feltet, og bolden dumpede ned for fødderne af Douglas, der afsluttede, men målmand Peter Friis var på plads, og fik med blegt og mirakler stoppet skuddet. Kæmpe chance til brasilianeren.

I 92 minutters overtid var det Silkeborgs tur til at være centimeter fra. En fremragende aflevering fandt Stefan Pedersen, der lagde bolden på tværs til Gustav Nilsson, der helt fri satte foden på, og sendte bolden mod det lange hjørne, men Mikkel Bruhn kom ned helt ude ved stolen og reddede bolden.

Men minuttet efter gik det galt, nærmest i kampens sidste aktion. Stefan Pedersen drev bolden frem i højre side, lagde den ud til Mikkel Vendelbo, der sparkede et knivskarpt indlæg ind til Gustav Nilsson, der sparkede en halvflugter stensikkert ind bag Mikkel Bruhn.
1-1 Silkeborg IF

En gevaldig mavepuster til et FC Helsingørhold, der ellers havde forsvaret sig heroisk. Og nu er alt åbent i returkampen i Silkeborg på søndag, hvor FC Helsingør skal op og score.

FC Helsingør: Bruhn, Fisch, Gregor, S. Henriksen, Jørgensen, Matheus, P. Olsen, Christian ”TK” Køhler, Basse, Douglas, Mortensen.
Indskiftet: Mohammad, R. Olsen, Bay.
Dommer: Jens Maae