Skip to main content
ArkivTalent

Talentchef Marc Thevis om travl tid for ungdomsafdelingen

By 15/03/2018januar 24th, 2022No Comments

Det har siden årsskiftet været nogle særdeles begivenhedsrige måneder for ungdoms- og talentarbejdet i FC Helsingør, hvor mange nye tiltag er sat i gang, nye folk er kommet til, og man konstant arbejder på at lægge på og forbedre det eksisterende arbejde.

I januar startede der nye trænere på de to øverste ungdomshold. Yacine Hamouchene er ny cheftræner for U19-holdet, og kommer med stor erfaring fra lignende stillinger i bl.a. B93, Fremad Amager, IFK Malmø og Trelleborg. På U17 er Daniel Pedersen ny cheftræner, og han kommer til med en del års erfaring fra FC Nordsjælland.

Arbejdet med U10-U12 under det nyetablerede DBU Topcenter er også startet op, og én gang om ugen bliver de bedste spillere i årgangene fra vores moder- og samarbejdsklubber samlet og trænet af de bedste ungdomstrænere i FCH-regi.

I februar var hele ungdomsafdelingen, 111 spillere og 24 ledere, for første gang i FCHs historie afsted på en samlet træningslejr i Tyrkiet, og både spillere og trænere havde stor gavn af muligheden for at kunne arbejde i detaljer med tingene, og finpudse teknik og taktik på tværs af årgangene. Og vores U17-hold satte kronen på værket, da de slog Silkeborgs U17-ligahold med hele 4-1 i en træningskamp dernede.

Derudover har FC Helsingør ansøgt om B-licens til ungdomsarbejdet, hvilket vil betyde at ungdomsholdene kan blive matchet på det høje niveau klubben sigter efter, til gavn for den spilleudvikling der gerne skulle føre til flere egenudviklede spillere til FC Helsingørs førstehold. U17-holdet spiller allerede på B-niveau, på et wildcard som vi blev tildelt i efteråret, og har vist højt niveau og flotte resultater, med en aktuel fjerdeplads ud af de 14 hold i rækken.

Talentchef Marc Thevis er for nyligt kommet hjem fra en tur til Brighton, hvor han sammen med fysisk træner Tobias Jørgensen og direktør Janus Kyhl var på klubbesøg arrangeret af FCHs samarbejdspartnere fra fodboldkonsulentfirmaet Double Pass.
– Vi havde 3 dage med besøg hos deres akademi, hvor vi fik indsigt i deres talentudvikling og talte med dem om alt lige fra træningsindhold, rekruttering og spillestil, til arbejdet ift. uddannelse til video-analyse, mentaltræning, kost og ernæring osv. Vi har haft utrolig stort afkast af arbejdet med Double Pass. Vi har brugt deres analyser af vores klub og det efterfølgende uddannelsesforløb til at tage de næste skridt som en talentudviklende klub, og at vi i forbindelse med dette arbejde har haft mulighed for at besøge Brighton har været fantastisk og noget vi helt sikkert kan bruge i vores fremadrettede arbejde.

Vellykket træningslejr

– Der har virkelig været tryk på kedlerne siden årsskiftet, og med ansættelsen at Yacine og Daniel har det været muligt at fritage T+ træner René Lybek og jeg selv fra holdansvar, for at vi kan fokusere på det administrative og arbejdet med retningslinjerne, og sætte endnu mere skub under udviklingen i vores setup på ungdomssiden. Vi var afsted på træningslejr i Tyrkiet og hele grundidéen med turen var at sætte fokus på én af vores kerneværdier: Fællesskabet. Det var en sand fornøjelse at følge hvordan spillerne interagerede og kom tættere på hinanden, og hvordan trænere og ledere også for alvor arbejdede sammen, både internt på holdene men også på tværs af årgangene. Så vi har i dén grad fået den store sociale gevinst ud af turen som vi håbede på. Derudover har det sportslige afkast også været uvurderligt. Det giver et kæmpe boost at kunne arbejde i detaljen på træningsbanen – også 2 gange dagligt. Når man har spillerne i en uge i træk, kan man også få arbejdet i dybden udenfor banen med spillermøder og video-evaluering, og der skal lyde en kæmpe ros til vores trænere for at have arbejdet helt fantastisk med spillerne på turen.

B-licens og prøvetræning.

Talentchefen håber også, at der bliver set positivt på klubbens ansøgning om B-licens
– Vi har over de seneste år arbejdet særdeles målrettet i FCH Ungdom for at lægge på i vores ungdoms-setup, og altid stræbe efter højere mål. Det er ingen hemmelighed at talentudvikling er højt prioriteret i klubben, og vi arbejder intensivt på at udvikle spillere til Superligaholdet. For at kunne det er det afgørende, at vores talenter får det bedst mulige match sportsligt. Det match ville en B-licens naturligt medføre, og det ville gøre vores talent-setup endnu mere attraktivt for unge fodboldspillere i Nordsjælland. Vores sportslige resultater i U17 og U19 synes jeg viser, at vi er ved at være på et niveau, hvor det ville give mening at løfte os endnu en række. Vi har også lige haft Nicolas Hald Willumsen til en meget vellykket prøvetræning hos Queens Park Rangers i den engelske Championship. Nico er én af en række af meget spændende ungdomsspillere som vi forventer os meget af, og jeg ser også prøvetræningen til Nico som et tegn på, at der udefra bliver lagt mærke til ungdomsarbejdet i FC Helsingør.

– Kigger man tilbage over de sidste 12 måneder har vi virkelig haft travlt, og har taget kvantespring der kan måle sig med resten af klubbens. Vi har både haft stor sportslig succes og udvidet vores set-up betragteligt, så vi arbejder med endnu større kvalitet og dybde end nogensinde før. Vi havde ønsket om at bringe nogle rigtig dygtige talentudviklere ind i vores system, og det synes vi i den grad, at vi er lykkes med. Det er en sand fornøjelse at se, hvordan der hver eneste dag bliver arbejdet hårdt og med kvalitet på vores ungdomshold, og nu gælder det om at sætte endnu højere mål, og så arbejde frem mod dem.