Skip to main content

Efter sejren på hjemmebane over Randers, og en næste to uger lang landsholdpause, kom førsteholdet i ilden igen søndag mod Lyngby. Og det blev desværre hjemmeholdet der kunne trække sig sejrrigt ud af kampen.

FC Helsingør stillede op i den nye, orange tredjetrøje, men uden de tre nytilkomne offensivspillere Osama Akharraz, Matheus Leiria og William Kvist. Osama blev vurderet som ikke helt i kampform, William Kvist var ikke udtaget til truppen, og Leiria har endnu ikke modtaget sin arbejdstilladelse.


Kampen startede nogenlunde lige, men efter små ti minutter spillede Lyngby sig i teten, og David Boysen havde et lumsk forsøg på mål, på en blanding af et indlæg og en afslutning.

Det var dog faktisk FCH der var tættest på at score i begyndelsen, på bizar vis, da et udspark fra Mikkel Bruhn sejlede over venner og fjender, inklusive Lyngby-målmand Mikkel Andersen, men sparket gik lige forbi stolpen.

Dernæst indledte Lyngby en periode med belejring af Helsingørmålet, og især Mayron George og David Boysen var farlige, og tvang flere gange Bruhn ud i gode redninger.

Efter 39 minutter gik det så galt, da et hårdt indlæg ramte Andreas Holm uheldigt, og gik mellem benene på Mikkel Bruhn. Et ærgeligt selvmål.
1-0 Lyngby BK

Helsingørspillerne havde svært ved at få sat det offensive spil op, og de bevægelige Lyngbyspillere voldte FCH-forsvaret en del problemer. I pausen valgte Christian Lønstrup at skifte Ricki Olsen ud med Adnan Mohammad, og ændre lidt på formationen, hvilket gav lidt mere fart i offensiven.

Fem minutter efter pausen fik FCH kæmpet sig tilbage i kampen, da ”Malte” Johannsen trak ind i Lyngby-feltet og blev nedlagt. Dommeren pegede uden tøven på pletten, og Anders Holst scorede sikkert på det efterfølgende straffespark.
1-1 FC Helsingør.

Der gik dog ikke mere end små fire minutter før Lyngby slog tilbage, og på en lynhurtig omstilling kom Michael Lumb alene igennem i venstresiden, og passerede sikkert en sagesløs Bruhn.
2-1 Lyngby

Derefter fulgte en periode, hvor FCH fik sat spillet lidt bedre sammen, men lige lidt hjalp det, da ”Malte” efter lige over en time begik straffespark mod Lyngbys David Boysen, der blev fældet på vej ind i feltet. Mikkel Bruhn var tæt på at tage Boysens skud, men kunne ikke forhindre scoringen.
3-1 Lyngby.

Bruhn havde mange gode redninger i kampen, og var generelt grunden til, at Lyngby ikke udbyggede deres føring yderligere. Det bedste FCH-forsøg i 2. halvleg kom fra Anders Holst, der tvang Mikkel Andersen til en klasseredning på en kanonkugle af et langskud, der oven i købet blev rettet af. Men tættere på kom Helsingør ikke. Og så var det Lyngby der ved slutfløjt kunne gå fra banen med de tre point, hvilket på dagen var svært at indvende noget imod. Sejren bringer Lyngby op på otte point. FC Helsingør bliver stående på de ni.

FC Helsingør: Bruhn, S. Henriksen, Fisch, Holm, Olsen, Johannsen, Basse, Køhler, Leth, Holst, Mortensen
Indskiftere: A. Mohammad, J. Henriksen, Hegaard.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk