Skip to main content

FC Helsingørs 11 udvalgte fik den bedst tænkelige start, da Ricki Olsen lagde en lang bold frem til André Riel, der sparkede første gang på chancen og ramte bolden med et drømmetræf og hamrede den ind bag Randers’ målmand, Hannes Halldorsson med en utagelig halvflugter af høj, høj klasse.
1-0 FC Helsingør


Mavepusteren rystede det noget pointhungrende Randershold, og allerede fem minutter senere kom Mikkel Basse til en stor chance, da han resolut afsluttede på kanten af feltet, men desværre for midtbanedynamoen gik bolden lige forbi stolpen.

Derefter åd Randers sig mere ind i kampen, uden at det dog lykkedes kronjyderne at spille sig til de helt store chancer. De skulle således over en halv time ind i kampen, før de for alvor blev farlige, men så krævede det til gengæld også en fremragende fodparade fra Mikkel Bruhn for at holde Helsingør-målet rent fra ;Marcus Mølvadgaards giftige skud.

Nicolas Mortensen havde fået en startplads, og han kvitterede med en god kamp, og gav flere prøver på sin skudstyrke. Lige inden pausen havde Helsingørangriberen således to gode chancer, der mod en mindre varm målmand havde givet mål. Men trods et lille overtag og en god halvleg, måtte FCH ”nøjes” med at gå til pause foran 1-0.

Fra anden halvlegs start pressede Randers FC mere på, og lagde pres på hjemmeholdet i det første kvarter. De spillede sig også til nogle hæderlige afslutningsmuligheder, men en stærk Mikkel Bruhn, og et Helsingør-forsvar der efterhånden for alvor set sammenspillet ud, lukkede ned for det meste Randers havde at komme med.

Helsingør var i denne periode bedst på kontra, og André Riel fik med nogle fikse detaljer spillet sig selv fri i det 63. minut, men hans træk blev for langt, og endte hos Randersmålmanden i stedet.

Adnan Mohammad blev skiftet ind i stedet for Anders Holst efter 65 minutter, og den vævre dribler viste flere gange det drev med bolden, han udfører så godt. Efter små 70 minutter var han med i et stærkt opspil med Søren Henriksen og Mikkel Basse, der førte til et frispark på et farligt sted, da Søren Henriksen blev nedlagt et stykke uden for feltet. André Riels eller fine dødbold sad dog desværre lige i favnen på målmanden.

Luften var på dette tidspunkt gået en smule ud af modstanderne fra Randers, og Helsingør spillede bolden klogt rundt, hele tiden søgende efter den kontra man havde en fornemmelse af ville lukke kampen.

Randers var kun farlige i glimt, og var tættest på, da indskiftede Saba Lobjanidze krøllede en bold mod hjørnet, men den kyssede kun lige overliggeren.

I stedet lykkedes det så endelig FCH at lukke kampen i det 83. minut, da André Riel snød sin tidligere holdkammerat Kasper Enghardt i Randers-forsvaret, og helt alene med målmand Halldorson køligt placerede sit skud forbi ham.
2-0 FC Helsingør

Derefter kunne Helsingørspillerne roligt lade tiden rende ud, og man var faktisk tættere på 3-0 end Randers var på en reducering, men et skarpt Riel-skud i overtiden gik lige forbi målet.

Kort efter lød dommerens fløjte for sidste gang, og at det havde været hårdt tilkæmpet sejr, kunne man se på den håndfuld FCH-spillere, der lod sig tumle om i græsset af træthed ved slutfløjtet. Men smilene kunne man ikke tage fra dem på en lun aften, prydet med tre endnu lunere Superligapoint.

Startopstilling: Bruhn, S. Henriksen, Holm, Fisch, Johannsen, Olsen, Basse, Køhler, Holst, Mortensen, Riel.
indskiftere: A. Mohammad, J. Henriksen, Bay.

Dommer Mads Kristoffer-Kristoffersen

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk