Skip to main content

Siden sæsonen 2018 har FC Helsingørs ungdomsafdeling, Akademiet, og Sparekassen Sjælland uddelt en årlig talentpris: De to første priser gik velfortjent til først Emil Steen Rasmussen fra årgang 2002, der oprindeligt er Espergærde IF spiller, og i 2019 gik prisen til Lasse Skafte, også årgang 2002 . Lasse Skafte var oprindeligt spiller i Gilleleje FK, FCN, og Helsinge Fodbold, og kom til FCH som U14 spiller.

Igen her i 2020, bakker det lokale erhvervsliv fortsat trofast op om det store arbejde på FCH Akademiet. og vi er stolte af, at kunne præsentere de nominerede til Sparekassen Sjællands Talentpris, gavmildt sponsoreret af Sparekassen Sjælland, og derudover sponsoreres et gavekort fra en anden trofast sponsor, Mr. August.


Årets talent vælges ud fra nedenstående kriterier, og udvælges i et samarbejde mellem FCH Akademi samt Helsingør Talent & Elite. Et af de vigtigste kriterier for både Sparekassen Sjælland, Helsingør Eliteidræts Akademi (HEA) og FCH Akademi, er at både skole og sport hænger tæt og godt sammen for de nominerede:

Hvert kalenderår kårer vi en spiller, der både er elev på HEA’s idrætslinje og er FCH-ungdomsspiller. Denne pris bliver givet for at anerkende modtagerens evner, både som fodboldspiller i FC Helsingør, og som elev på Helsingør Eliteidræts Akademi. Modtageren skal undervejs have udvist stor dedikation, fokus, modenhed, og ikke mindst et talent for at flytte sig selv som elev, spiller og menneske. Disse karaktertræk skal igen have gjort, at modtageren har formået at præstere på banen og skolebænken. Samtidig har modtageren brugt sine sociale kompetencer, samt været med til at skabe trivsel og et godt læringsmiljø i begge sammenhænge.

De nominerede i år er:

1. Mathias Christensen, bedre kendt som ”MAC” – Årgang 2001

2. Hjalte Søborg Petersen  – Årgang 2002

3. Sigurd Sachse -Årgang 2004

4. Gustav Rosenquist  – Årgang 2005

5. Gustav Johansen – Årgang 2006

Prisen uddeles op til kampstart ved den sidste FCH- hjemmekamp i sæsonen på Helsingør Stadion, mod AB den 01. juli. Vi håber alle vil give en stor hånd til den kommende modtager af Sparekassen Sjællands Talentpris 2019.

Foto: Annemarrie Lennings