Skip to main content

 

I en fodboldkamp der, må det indrømmes, nok ikke går over i historien, slog FC Helsingør her til aften Husum BK 3-0.

Trænerteamet havde rystet posen gevaldigt, og givet en del af de normale reservespillere muligheden for at vise sig frem på en lidt større scene end vanligt. Første halvleg var en noget rodet affære, hvor det dog var FCH, der havde de største chancer. Allerede efter otte minutter kom en fint spillende Adnan Mohammad igennem i venstresiden, men målmanden kom stærkt ud og fik blokeret. På det efterfølgende hjørnespark kom den diminutive tekniker øverst på et hovedstød(!), der dog gik lige forbi stolpen.

Adnan Mohammad spillede en fin første halvleg, og efter et lille kvarter havde han også et skud på stolpen. Men ind ville bolden ikke.

Det undertippede Husum-hold, godt bakket op af næsten 900 tilskuere, lod sig dog ikke kyse, og stod stærkt defensivt, især i presspillet på midten. Og efter 20 minutter var det tæt på en lille pokalsensation, da et giftigt hovedstød efter et hjørnespark kun netop blev reddet på stregen af en befriende header fra Daniel Jørgensen. Det skulle dog vise sig at blive den eneste større chance serieholdet kunne spille sig frem til overfor en godt spillende FCH-backkæde.

Og efter 30 minutter kom det forløsende mål for FCH så fra Daniel Stückler, der havde fået sin første startplads i Helsingørangrebet. Den hurtige offensivspiller blev sendt afsted i en fin kontra, og satte sikkert bolden ind bag en sagesløs Husum-målmand.
1-0 FC Helsingør

Husumspillerne stressede klogt de unge FCH’ere i meget af kampen, og det var svært at finde de afgørende huller i den massive mur. Tobias Christensen afsluttede halvlegen med et skud forbi stolpen, men tættere på kom man ikke inden pauseteen.

I anden halvleg var billedet meget det samme, og en ret fysisk spillet kamp blev i perioder en ret uskøn affære, ikke hjulpet af hjemmeholdets mani med at spille håndboldmusikalske indslag ved alle hjørnespark, dødbolde og gule kort. Men efterhånden fik Helsingørspillerne bidt sig mere fast offensivt, og kom frem til store chancer både til Adnan Mohammad og Daniel Stückler, samt et frit hovedstød i det 72. minut til Daniel Jørgensen, der dog headede over.

Først efter 87 minutter kom den scoring til 2-0, der endeligt lukkede for spændingen i kampen. Indskiftede William Kvist satte tuboen til i en kontra, og prikkede bolden lige inden målmanden nåede frem til redning. Flot kontraspil, og 2-0 til FC Helsingør.

I overtiden kunne Daniel Jørgensen så opveje for sin brændte kæmpechance, da han fik en tå på et fladt slået hjørnespark, der fik lov at passere både venner og fjender, og så kunne midterforsvareren juble over sin første scoring i Helsingørtrøjen.

Kort efter fløjtede dommer Benjamin Willaume-Jansen kampen af, og Helsingør kan se frem til næste runde i pokalen, hvor Hvidovre venter ude. Det er den 20. september.

FCH: Vaporakis, Johannsen, Hegaard, Jørgensen, J. Henriksen, Ohlander, Fioretos, Christensen, Mohammad, Leth, Stückler
Indskiftet: Kvist, Herrmann

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk