Skip to main content

Det blev til en fin sejr til FC Helsingør i den anden af tre træningskampe inden Alka Superliga-debuten om små to uger.

Kampen var flyttet til B1901s træningsanlæg på grund af voldsomme regnskyl i løbet af formiddagen, og vejrguderne satte også deres præg på begivenhederne i løbet af kampen.


Kampen startede lidt rodet fra begge hold, med lidt fejlafleveringer på den glatte bane, men efter de første seks-syv minutter kom der mere styr på spillet, og afleveringerne begyndte at sidde bedre.

Som i kampen mod FC Nordsjælland stod tre-mandskæden nede bagved stærkt i billedet, og to store oplæg til chancer for Nykøbing efter 10 min blev lukket godt ned af Søren Henriksen.

Den første halve time bølgede kampen frem og tilbage, og ingen af holdene fandt frem til nøglen til at åbne modstanderne. Nykøbing var primært farlige på kontraer, men offsidefælden holdt, og de kunne ikke spille deres angribere afgørende fri.

Efter små 35 minutter kom Mads Aaquist fri i det lille felt men forivrede sig i det lille felt, og skød kuglen over overliggeren. FCHs største chance indtil da.

Efter 41 minutter kom forløsningen for FC Helsingør. Topscorer André Riel kom fri på kanten af feltet, tog et træk, og sparkede bolden i det lange hjørne.
1-0 til Helsingør.

I Pausen skiftede Helsingør alle 11 mand, og de unge spillere og prøvespillere imponerede med godt, teknisk spil i hele halvlegen. Især den tidligere FCN-spiller Adnan Mohammed imponerede på venstrekanten, men dybe løb og vævre driblinger. På den anden kant spillede den tidligere FCH-kending Souheib Dhaflaoui, og var ligeledes pågående med gode løb og offensive aktioner.

Efter 69 minutter gav de mange offensive nålestiksaktioner bonus, da Adan Mohammed kom fri i feltet, og spillede bolden på tværs til Souheib Dhaflaoui, der satte foden på og scorede nemt.
2-0 til FC Helsingør.

Kampen var ikke hårdt spillet, og efter 74 minutter faldt kampens eneste advarsel, da Nykøbings nr 11, Mikkel Dahl, måtte stoppe Adnan Mohammed med et meget tydeligt riv i trøjen.

Fem minutter før tid fik Nykøbing et frispark uden for feltet, men det ellers velplacerede spark sad lige på Helsingørs Aris Vaporakis, der reddede nemt.

Dermed kunne FC Helsingør-spillerne fortjent løfte armene ved slutfløjtet,  og tage en fortjent sejr med hjem fra Nykøbing.

Cheftræner Christian Lønstrup var tilfreds efter kampen
– Det mest positive i dag var de unge. Jeg ved jo hvad de gamle kan, så det var en chance for de unge for at markere sig. Jeg kunne godt li’ hvad jeg så i anden halvleg. ”Robber” (Fredrik Roepstorff, red.) og Essam af vores egne var gode, og prøvespillerne gjorde det rigtig fint. Adnan spillede en stærk kamp, og de to centrale var også gode. Alt i alt en kamp, der giver mig luksusproblemer, fordi der var mange der bød sig til positivt i dag.

Start-11er

FC Helsingør:
1. halvleg: Bruhn, Holm, Johannsen, Henriksen, Bay, Ritter, Basse, Aaquist, Christensen, Riel, Larsen.

2 halvleg: Vaporakis, Fisch, Hegaard, Fioretos, Mohammed (p), Olsen (p), Frandsen (p), Roepstorff, Dhaflaoui (p) Salamoun, Junge.

Indskiftet: I. Esen

Nykøbing FC: Olson, Jensen, Bonde, Thorsheim, Delord, Vest-Hansen, Christensen, Pleidrup, Koch, Due, Dahl.

 – af Rune Milling