Skip to main content

22-årige Mathias “Mac” Christensen har i denne sæson været en af profilerne på holdets midtbane, hvor han siden ankomsten i sommer har spillet stort set alle kampe.
Ud over det rolige overblik og rollen som boldfordeler er han også holdets umiddelbare topscorer med syv mål på tværs af turneringer.

Sæsonens præstationer er altså ikke gået ubemærket hen for Morten Rutkjær, som til dagligt står i spidsen for det grønlandske herrelandshold. Grønland er endnu ikke anerkendt af FIFA, men er medlem af CONIFA (Confederation of Independent Football Associations). Derfor byder træningslejren i Tyrkiet heller ikke på de mest velkendte modstandere, men trods dette er der alligevel noget at se frem til for midtbanespilleren.

“Det er første gang, jeg er med, så jeg er selvfølgelig begejstret, og det er helt klart noget, jeg ser frem til. Jeg ved faktisk ikke så meget endnu ud over afrejsedato og at vi skal spille mod Turkmenistan. Fokus lige nu er at slutte sæsonen herhjemme godt af.”

Mathias Christensen støder til landsholdslejren den 3. juni, da FC Helsingørs sidste ligakamp skal afvikles, inden han kan tage afsted. FC Helsingør møder Næstved BK den 1. juni.

Mathias Christensen har fået mulighed for at blive udtaget på baggrund af sin fars ophav, som er født og opvokset på Grønland.

“Jeg har aldrig selv været på Grønland, men jeg har familie deroppe, og især min far er selvfølgelig meget spændt!”

Efter landsholdslejren rejser Mathias hjem til ferie og forberedelse frem mod næste sæson.