Skip to main content

I dag var FC Helsingør på besøg i Hvidovre til topopgør i 1. division. FC Helsingør fører NordicBet Ligaen og Hvidovre IF ligger nr. 3 med samme pointantal som nr. 2, Lyngby.

Begge hold skulle lige se hinanden an og det var en forsigtig start fra begge mandskaber. I det 12. minut har Hvidovre en hovedstødschance, som FC Helsingør målmand Sebastian Mielitz greb sikkert. Herefter begynder FC Helsingør at sætte sig mere på kampen og i det 20. minut, bliver bolden headet videre efter hjørne. Bolden falder ned for fødderne af Nicolai Geertsen, som hamrer bolden i nettaget til 0-1 til FC Helsingør.

4 minutter senere modtager Tonni Adamsen bolden på midten af banen. Han tæmmer bolden og snyder en modstander og sender bolden videre til Callum McCowatt, som slår bolden modsat hvor Mikkel Knudsen lige akkurat er onside. Mikkel Knudsen kan tage et træk ind i feltet og sparke bolden over i det lange hjørne med venstrebenet! 0-2 og kun spillet 25 minutter. Flere chancer tilfalder FC Helsingør og efter en halv times spil, erobrer Mikkel Knudsen bolden og sender Eli Just afsted. Eli Just er fri i feltet, men sender med højrebenet bolden på ydersiden af stolpen og til målspark. Der sker ikke mere i 1. halvleg og FC Helsingør går til pausen med en 0-2 føring.

I 2. halvleg starter FC Helsingør bedst og efter en lille time, får Eli en friløber efter en fin aflevering fra Callum McCowatt. Desværre er sparket svagt og målmanden kan nemt redde bolden. Tonni Adamsen, som spillede en fin kamp, modtager 3 minutter senere en aflevering i højre side fra Munksgaard. Han tager et hurtigt træk forbi en Hvidovre forsvarsspiller, men skuddet går over mål.

I det 65. minut kommer FC Helsingør så foran 0-3. Eli Just modtager bolden på midten af Hvidovres banehalvdel og med en fin stikning, spilles Tonni Adamsen helt fri i feltet og denne gang svigter han ikke. Han sparker bolden i mål med højrebenet og 0-3 til FC Helsingør.

Hvidovre er aldrig rigtig farlige og FC Helsingør får lukket godt af i bagkæden. Da der er 5 minutter tilbage af kampen, får Oliver Kass Kawo debut for FC Helsingør og han gør det fornuftigt. I overtiden laver Kristoffer Munksgaard en glimrende vending i feltet, hvorefter han nedlægges og klart straffe til FC Helsingør. Kristoffer Munksgaard tager selv ansvaret og sparker sikkert bolden i nettet til slutresultatet 0-4. Fremragende præstation og der var klasseforskel på de to mandskaber i dag.

Næste kamp er den sidste i Grundspillet og her er modstanderen Jammerbugt FC. Kampen bliver spillet på Helsingør Stadion fredag den 18. marts kl. 18.30.

Fotos: Claus Birch.