Skip to main content

FC Helsingør gik videre til anden runde af pokalen, da NordicBet Liga-kollegaerne fra HB Køge blev sendt hjem med et 2-1 nederlag en regnvåd onsdag aften.

Der var kun spillet et minut, da debutant Oliver Rimmen trak et hjørnespark. Inde foran mål gik HB Køge-målmand Frederik Mehder galt af bolden, og kun en reddende fod på stregen forhindrede en drømmestart for FC Helsingør. Det skulle vise sig at være den sidste store fejl HB Køges målmand lavede.


I Det 11 minut fik HB Køge deres første mulighed, da den gamle FCHer Pierre Larsen fik en god aflevering ud i højre side, og trak ind mod feltet. Da han nåede kanten af feltet trykkede han af mod det lange hjørne og fik bolden uden om Christoffer Petersen i målet, men også forbi stolpen.

Tre minutter senere driblede Emilio Simonsen ind fra venstresiden efter at have samlet en returbold op, og lykkedes med at afdrible to mand i FCH-forsvaret, men da Simonsen afsluttede, satte han heldigvis bolden lidt for yderligt og skuddet tog stolpen.

Efter 22 minutter fik Sebastian Czajkowski en bold i fødderne i højre side af banen. Czajkowski trak mod baglinjen, med Rasmus Marfeldt på ryggen. Marfeldt prøvede at stoppe Czajkowskis løb, mistede balancen og ramte banden bag mål, hvilket dommeren noget uforståeligt takserede til gult kort til Sebastian Czajkowski, der da også så noget paf ud over advarslen.

Efter en halv time kom den hidtil største chance. Daniel Norouzi tacklede en bold frem til Alexander Lyng, der firsttimede den i dybden til Sebastian Czajkowski. Czajkowski kom gennem kæderne i højre side af feltet, og afsluttede mod det fjerne hjørne. Mehder reddede lige nøjagtigt, og centimeter før Buch Christiansen kunne nå frem nåede Mehder ned og reddede.

Men to minutter senere gik den ikke længere for gæsterne. Alexander Lyng trak ind i feltet, tog et fikst træk, og Kwabena Assinki tog et fast greb i trøjen på Lyng og rev ham i gulvet. Klart straffe, som dommeren prompte fløjtede for. Sebastian Czajkowski var sikkerheden selv på straffesparket, og bragte FCH foran.
1-0 FC Helsingør

Efter 38 minutter var det tæt på at Mikkel Knudsen kunne få en drømmedebut, da han kom højest til et godt slået hjørnespark fra Daniel Norouzi, men hans hårde hovedstød sad desværre lige på Mehder.

Målet gav FC Helsingør mentalt overskud, og resten af halvlegen var det hjemmeholdet der pressede for en scoring. Men der blev ikke scoret yderligere, og holdene kunne gå til pause med en snæver føring til FCH.

Men der var kun spillet tre minutter af anden halvleg, før HB Køge kom på omgangshøjde. En lang bold frem endte hos Emilio Simonsen. Simonsen rykkede i feltet, hvor Christoffer Petersen kom ud af målet, og kastede sig ned for at erobre bolden. Men på den regnvåde overflade smutted bolden under Petersens favntag og Simonsen kunne selv følge op og sætte bolden det sidste stykke ind over stregen.
1-1 HB Køge

I det 54. minut lagde Dalton Wilkins en flad bold ind i feltet. Inde foran det lille felt forsøgte Lyng at afslutte, men blev blokeret. Bolden dumpede ned lige bag Sebastian Czajkowski, der prøvede at vippe bolden i mål med et fikst vip. Den opportunistiske afslutning var tæt på at snyde Mehder, men han fik vippet bolden forbi stolpen.

FC Helsingør lykkedes i denne fase af kampen med at lægge et godt tryk på HB Køge, og både Sebastian Czajkowski og Peter Buch Christiansen havde optræk til farlige afslutninger. Men Frederik Mehder stod godt i HB Køge-målet og fik reddet hver gang.

Efter 62 minutter førte indskiftede Frederik Juul bolden frem centralt, og spillede Sebastian Czajkowski dybt. Czajkowski lagde den videre til Alexander Lyng der trak ind i feltet. Alene med Mehder og en forsvarsspiller afdriblede Lyng oppasseren og afsluttede, men Mehder reddede igen, så Lyngs afslutning kun gik på stolpen.

Efter 72 minutter var FCH uhyggeligt tæt på. Sebastian Czajkowski vandt en hovedstødsduel ude ved sidelinjen, og headede bolden videre til Oliver Drost, der kom fri i venstresiden. Drost lagde den fladt og hårdt ind i feltet, hvor Alexander Lyng Gled ind i bolden, men igen fik Mehder lige præcis blokeret skuddet. HB Køge-målmanden var sit hold en god mand på dagen.

Ti minutter senere var det tæt på igen. Mouritsen var kommet ind på venstre back, og han tog et godt raid op i banen. Fra kanten af feltet lagde han den ind, og centralt forsøgte først Drost og så Lyng at afslutte. Begge blev blokeret, men riposten tøg ud til Liam Jordan, der fra en spids vinkel sendte et dunderhug mod mål. Men Mehder fik på en eller anden måde reddet skuddet over mål.

Et minut før tid sendte Mouritsen et knivskarpt hjørnespark ind til den lange stolpe, hvor bolden blev headet tilbage på tværs af feltet af en FCHer. I det lille felt kom Drost højest, og snød for en gangs skyld Mehder. Men på selve stregen fik en HB Køge-forsvarer headet væk.

Det lykkedes ikke nogen af holdene at score i ordinær tid, og så måtte holdene forberede sig mentalt på forlænget spilletid.

I første halvleg af den forlængede spilletid var det stadig FC Helsingør der forsøgte mest, og HB Køge stillede sig meget dybt i banen. Derfor var ingen af holdene i nærheden af at score, og de 537 tilskuere måtte vente til anden halvleg med at fejre en scoring.

Den kom til gengæld kun halvandet minut efter sideskiftet. Assinki forsøgte at lægge en bold på tværs af feltet, men Liam Jordan var lynsnar i opfattelsen og kom imellem. Alene med Mehder satte Liam køligt forbi HB Køge-målmanden, der endelig måtte give fortabt i åbent spil.
2-1 FC Helsingør

Begge hold var mærkede af en stor arbejdsindsats begge veje, men 110 minutter inde i kampen var det tæt på at Czajkowski kunne lukke kampen. Alexander Lyng drev bolden frem efter en lang fremlægning, og lagde den skråt ud til Czajkowski, der skød fra en spids vinkel. Czajkowski havde leveret en kæmpe arbejdsindsats, og kunne godt have fortjent et mål, men hans fine skud tog sammenføjningen.

Derfor blev spændingen bevaret til det sidste, men tiden løb ud for HB Køge og FC Helsingør kunne konstatere at man stadig er ubesejrede i alle turneringer i sæsonen indtil nu.

Næste kamp er i NordicBet Ligaen, og det er på lørdag, hvor vi tager imod Lyngby. Det er med kampstart kl. 13.00.

FCH: C. Petersen, D. Wilkins (’77 N. Mouritsen), F. Bay, B. Onkony (’45 F. Juul Christensen), M. Knudsen (90’ D. Krogh), D. Norouzi (’61 O. Kjærgaard), O. Rimmen, C. Lange (’50 O. Drost), A. Lyng, P. Buch Christiansen (’77 L. Jordan), S. Czajkowski

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk