Skip to main content

Under den ellers fredelige kamp mod AGF kom det til en enkelt uheldig episode, da en af FC Helsingørs kontrollører blev forulempet fysisk, da kontrollørkorpset skred ind over for afbrænding af romerlys på hjemmebaneafsnittet.

Kontrollørerne og FCHs sikkerhedskorps har efterfølgende evalueret på kampen og gennemgået materialet fra den interne videoovervågning.


Det har nu medført, at en enkelt fan er idømt karantæne fra stadion for foreløbigt én sæson, og flere karantæner kan følge, hvis flere uromagere kan identificeres.

– Vi er generelt meget glade for vores fans, også de stemningsskabende af slagsen, men det er indlysende at vi ikke vil finde os i at man forhindrer kontrollørerne i at udføre sit arbejde, og vi vil også fremover uden at tøve udstede karantæner til folk, der forsøger at lægge vores sikkerhedspersonale hindringer i vejen. Derudover kan afbrænding af romerlys have ret store økonomiske konsekvenser for klubben, så vi vil gerne opfordre til at man overvejer, hvor meget det er i klubbens interesse at smugle sådan nogle ting med ind, udtaler direktør Janus Kyhl.

– Vi håber at det her sender et signal om, at vi ikke vil acceptere den slags ting på stadion fremover. Men samtidigt vil jeg sige, at vi generelt er meget glade for den opbakning vi har i hele byen, og huske folk på at der er tale om et enkeltstående tilfælde. Det skal være sikkert og trygt at gå til fodbold i Helsingør, og det synes vi faktisk også det er, og vi glæder os til at se rigtig mange på lægterne til kampen mod Brøndby.