Skip to main content

Det var hjemmeholdet fra HIK, der begyndte kampen bedst. FC Helsingør forsøgte at bygge spillet op med korte spilninger og god boldomgang, men HIK lå klogt i kæderne, og kom på tværs af FCH-afleveringerne flere gange, med et par halvfarlige kontraer til følge, men de løb ud i sandet, når de nåede op omkring Helsingørs målfelt.

Vi skulle helt hen til det 9. minut, før første afslutning faldt. HIKs Julius Lip tog fikst bolden med med hælen på en lang aflevering fremad, og afsluttede fra kanten af feltet. Ricki Olsen kom dog på tværs af det hårde skud, og bolden sejlede ud af feltet igen.

Efter et kvarter kom FCH til deres første mulighed. Jeppe Kjær fik en lang bold med forbi sin oppasser, og slog et godt indlæg ind i feltet. Inde foran mål var det ikke meget Anders Holst manglede for at kunne heade mod mål, men bolden gik nogle centimeter over hovedet på kantspilleren. Frederik Bay var trukket med op, og forsøgte at afslutte første gang fra venstre side af feltet, men han kiksede sin afslutning, der røg hen til en HIKer.

Efter 17 minutter erobrede Daniel Norouzi bolden kort uden for HIKs felt, og trak mod baglinjen. En HIKer forsøgte at dække bolden ud, men Norouzi fik bolden med i sidste sekund, og blev tacklet af sin oppasser, der tog både mand og bold. Dommeren vinkede dog afværgende, og FCH måtte nøjes med et hjørnespark, der ikke blev farligt.

Med 23 minutters spil på uret fik Nicolas Mortensen taget en bold flot ned. Han lagde den af til Anders Holst, der slog en aflevering over mod Lucas Haren i høresiden, der kom stormende. Haren forsøgte en first-timer, men fik ikke træf på bolden der sejlede ud bag målet. Godt opspil af FCHs offensiv.

FCH pressede på i denne periode, og da vi rundede den halve time, fik gæsterne hul på bylden. Efter et hjørnespark fra Daniel Norouzi headede Nikolaj Hansen mod det lange hjørne. Der var noget forvirring om, hvem der egentlig scorede, men efter kampen blev det fastslået, at det var Nicolas Mortensen, der rørte den sidst.
0-1 FC Helsingør

Og små to minutter senere blev det såmænd også 2-0. Lucas Haren snød sin mand i højre side. HIK var ude af balance, og inde foran kunne Anders Holst løbe udækket ind i det lille felt og sætte bolden ind bag HIK-målmand Sebastian Sørensen.
0-2 FC Helsingør

Scoringen tog lidt pusten fra hjemmeholdet, og det var FC Helsingør der sad på spillet frem til pausen. Flere gange var det tæt på at gæsterne kom igennem, og HIK måtte arbejde hårdt for at holde FCH ude af feltet. Mere skete der dog ikke i halvlegen, og FCH kunne gå til pause med en fin 2-0 føring.

I anden halvleg var det HIK, der kom til første afslutning. Efter et par minutters spil kom Andreas Smed afsted i en kontra, og hårdt presset af Nikolaj Hansen fik han sendt en afslutning mod mål, der dog gik et godt stykke over mål. Minuttet efter fik HIK frispark et par meter uden for FCHs felt, efter et par hårde dueller. Smed gik til bolden, men igen sendte han den et stykke over mål.

Seks minutter inde i halvlegen fik FCH den første store chance. Efter et FCH-hjørnespark blev clearet ud af feltet erobrede Daniel Norouzi bolden og tog et godt ryk. Han sendte bolden ind foran mål, hvor det var meget tæt på, at Nicolas Mortensen kunne dirigere den i mål. Men hattrick-helten fra sidste kamp var godt pakket ind, og måtte se sit skud blokeret. Stor chance til FC Helsingør.

Efter en times spil fik HIK en god mulighed. Et FCH-opspil blev brudt i FC Helsingørs højre side, og bolden blev spillet ind til Andreas Smed, der afsluttede udefra. Hans giftige skud dykkede mod målhjørnet, men Christoffer Petersen var vågen, og reddede skuddet.

Fem minutter senere var det dog gæsterne fra Helsingør, der udbyggede føringen. Lucas Haren fremtvang et hjørnespark med et opportunistisk løb i feltet, og Daniel Norouzi lagde en perfekt bold ind til nærmeste stolpe, hvor Jonas Henriksen kom højest og headede den utageligt ind bag Sebastian Sørensen.
0-3 FC Helsingør

Efter 70 minutter var Nicolas Mortensen atter tæt på. Jeppe Kjær snød en mand på venstrekanten af feltet. Han fandt Haren, der afleverede ind mod Mortensen første gang. Mortensen kom højest, og hans kraftfulde hovedstød tog overliggeren. Godt opspil igen af FCH.

To minutter efter var Lucas Haren selv tæt på. En hurtig kontra sendte bolden i fødderne på Kjær, der lagde den på tværs til Lucas, der forsøgte at krølle den op i hjørnet fra kanten af feltet, men den fik lige et my for meget, og gik over mål.

Men efter 78 minutter fik HIK reduceret. En skarp kontrabold blev slået frem mod HIKs Andreas Lissau, der tog den flot med og trak fra FCH-forsvaret. Christoffer Petersen var fanget i feltet, og kunne ikke gøre noget ved Lissaus hårde afslutning
1-3 HIK

Målet gav HIK en smule blod på tanden, og de forsøgte at lægge pres på FCH frem mod kampens afslutning. Det gav lidt mere spil rundt om FC Helsingørfeltet, og FCH-forsvaret måtte flere gange redde kastanjer ud af ilden. Trænerteamet satte Andreas Holm ind i stedet for Ricki Olsen med fem minutter igen, for at stabilisere forsvaret.

Med to minutter tilbage af den ordinære spil fik HIK en kæmpe chance for at reducere yderligere, da et indlæg ind i feltet dumpede ned for fødderne af en HIKer, der hakkede til den første gang. Stadion holdt vejret, men skuddet blev blokeret nærmest på stregen. HIK holdt dog presset, og FCH havde nok at gøre med at cleare bolden ud af feltet, mens kampen gik ind i tillægstiden.

I overtidens døende minutter fik HIK et hjørnespark femten meter uden for FCH-feltet, og satte alle mand frem. Men på frisparket var det Christoffer Petersen der blev den store, og han pillede bolden ned uden de store dikkedarer. Således kunne FCH igen gå fra banen med en sejr, da dommeren kort efter fløjtede af, og konstater at man holder fast i statussen som ubesejret.

FCH: Petersen, Bay, Henriksen, Olsen (Holm 85’), Holst, Christensen, Norouzi, Haren (Lange 81’)Kjær (Douglas ’75), Mortensen

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk