Skip to main content
ArkivSæsonen 2017/18

Frustrerende nederlag til Hobro på hjemmebane

By 08/04/2018januar 24th, 2022No Comments

FC Helsingør havde meget af spillet, og de største chancer, men alligevel endte det med et snævert 1-0-nederlag i søndagens kamp mod Hobro. Det blev aldrig nogen god kamp for nogen af holdene, og det var en kamp mere præget af fysik og dueller end af godt fodboldspil.

Kampen startede rodet, med mange nærkampe på det lidt knubbede græstæppe. Vi skulle frem til det niende minut før første chance bød sig. Det var udeholdet der kom forbi i højre side, og en fin afslutning  blev reddet i sidste øjeblik af Daniel Jørgensen, der kastede sig ned og dirigerede bolden ud over baglinjen.


Efter 17 minutter var det tæt på i den anden ende. Et langt indkast fra TK endte i feltet, hvor Douglas kom øverst og fik headet bagud. Bolden sejlede ind mod undersiden af overliggeren, men målmand Rask var vågen og greb sikkert bolden.

Seks minutter senere fik FCH en dødbold lidt uden for feltet. Bolden blev lagt ind i feltet, hvor Douglas i en kæmpe klump spillere lagde bolden af til Tontini, der fandt Nicolas Mortensen, der halvt liggende fik afsluttet, men desværre lige på Hobromålmanden. Stor chance.

25 minutter spillet. Hobro fik et hjørnespark efter en god clearing fra Daniel Jørgensen. Det efterfølgende spark endte i endnu et klumpspil, og det var utroligt tæt på, at Hobro kunne prikke den over linjen, men en vågen Adrian Kappenberger fik først blokeret skuddet, og kom derefter ned over bolden.

Et par minutter siden kom Kappenberger igen ud til bolden, men denne gang kunne han ikke komme ned over bolden, og det var meget tæt på, at en Hobrospiller kunne prikke til den men i allersidste øjeblik fik TK klappet bolden ud over baglinjen, og stoppet chancen.

Mod slutningen af halvlegen var det FC Helsingør der pressede på. Adnan Mohammad havde flere gode gennembrud på kanten, og det førte til flere farlige situationer, der dog ikke helt endte med afslutninger.

Et hjørnespark blev det dog til efter 42 minutter, da endnu et Adnan-raid blev clearet ud over baglinjen. TK sparkede, og Patrick Olsen kom højest ved forreste stolpe. Målmand Rask nåede dog lige akkurat at snitte bolden, så den ikke gik ind og Hobro kunne sparke en befrier. FCHs største chance indtil da.

Halvlegen sluttede med gult kort nummer to til Hobros nummer syv, Putros, der lavede et usympatisk halsgreb på Tontini, og blev sendt tidligt i bad.

Det var lige ved at give pote et minuts penge efter, da Nicolas Mortensen blev spillet helt fri i feltet, men trods et halvhjertet pres fra Hobros forsvar kunne angriberen ikke dirigere sit hovedstød i mål på det ellers fine indlæg fra Adnan Mohammad, og så stod der 0-0 ved pausen i en lidt rodet, og meget lige halvleg.

Anden halvleg startede som første var sluttet. Masser af fysisk spil, og uden de helt åbne chancer. Hobro spillede lidt mere afventende, og FCH havde svært ved at spille sig igennem kæderne.

Vi nåede helt på den anden side af en times spil, før første rigtigt store chance meldte sig. Matheus fandt Nicolas Mortensen med en skarp stikning i dybden. Mortensen var alene med målmand Rask, men Hobromanden blev stående på benene, og kom ned i en fantastisk redning på Mortensens kompetente afslutning. Kæmpe chance til hjemmeholdet.

Som halvlegen skred frem, gik spillet mere og mere i stå. Hobro forsvarede sig uden at satse, og Helsingørspillerne kunne ikke få presset på modstanderne til at sidde i skabet.  Der blev lagt nogle få indlæg fra kanterne fra begge hold, men to gode målmænd var vågne i hver sin ende, og ingen af afleveringerne nåede ind til en medspiller.

Vi nåede helt frem til 78. minut, før FCH havde næste skud på mål. Adnan trak ind i banen, forbi to Hobrospillere, og sendte bolden mod det lange hjørne, men Rask kom ned og greb skuddet.

Men i det 85. minut gik det galt for helsingoranerne. Hobro kom afsted i en kontra, og den tidligere Helsingørspiller Vito Hammershøy-Mistrati fandt Pål Kirkevold i dybden på højrekanten, og nordmanden svigtede ikke da han trak ind i banen, og var alene med Adrian Kappenberger. Han satte den bare iskoldt ind bag den unge målmand, der eller stod endnu en god kamp, og også blev kåret til man of the match.
1-0 Hobro IK

Helsingørspillerne haltede stadig efter i presspillet, og tiden løb langsomt, men sikkert ud for hjemmeholdet. Først til allersidst kom den store chance FCH tålmodigt havde ventet på, da bolden blev spillet på tværs til indskiftede Tobias Christensen der var helt fri ved bagerste stolpe, men ”Toby” brændte på det skammeligste den enorme chance.

Og så løb timeglasset ud for de frustrerede FCHspillere, der trods overtag i spil og chancer, samt en mand i overtal i en hel halvleg, måtte se Hobro snuppe sejren til sidst.

FC Helsingør: Kappenberger, S. Henriksen, Jørgensen, Gregor, Mohammad, Køhler, P. Olsen, Matheus, Tontini, Douglas, Mortensen
Indskiftet: Bay, Christensen, Frithzell

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk