Skip to main content

Kampen begyndte med et højt pres fra FCH, og allerede I første minut kom Frederik Bay forbi sin modstander på venstrekanten, og lagde et fint indlæg ind mod Nicolas Mortensen. Angriberen kom til bolden, men Fredericiamålmand Alexander Nybo dykkede fint ned og erobrede bolden nærmest mellem Mortensens ben. God start af FC Helsingør.

Efter seks minutter fik FCH hjørne. Gæsterne forsøgte sig med en flad variant der blev sparket bagud af Carl Lange, men Patrick Olsens fine skud blev blokeret i et overbefolket Fredericiafelt. Fint forsøg fra FCH.

Efter et kvarter fik Fredericia deres første rigtigt store chance. En FCF-spiller forsøgte at slå et indlæg fra venstre side, og sparkede bolden op på hånden af TK. Dommeren fløjtede for frispark, og på den efterfølgende dødbold blev bolden slået ind i det lille felt, hvor det endte med at bolden dumpede ned mellem en stor flok af venner og fjender. Efter lidt panisk sparken ud efter bolden fra begge hold, fik FCH foden på, og kunne cleare bolden ud af feltet.

Fem minutter senere fik Fredericia en endnu større mulighed. Et hjørnespark til Fredericia blev slået hårdt og præcist til kanten af feltet, hvor Andreas Oggesen fik et super træf på. Inde på stregen stod TK dog i vejen for skuddet, og FCH kunne ånde lettet op. To store muligheder til hjemmeholdet på mindre end fem minutter.

Kort efter spillede Fredericia bolden tilbage til målmand Nybo. Nicolas Mortensen kom ind foran målmanden i en glidende tackling, og fik fødderne på bolden, men fik desværre også taget Nybo med i faldet. Dommeren fløjtede fortjent nok for frispark til Fredericia, men godt pres af Nicolas Mortensen, der med lidt mere held havde kunnet bringe sig selv i en god position.

Efter 35 minutter kom Carl Lange forbi sin mand i venstresiden. Han trak tæt fulgt op ind i feltet, hvor han forsøgte at finde en medspiller. Fredericia fik dog af et par omgangen clearet bolden, men kun ud til Mikkel Basse, der forsøgte et skud. Afslutningen blev dog blokeret i feltet og gik ud til et hjørnespark, der ikke førte til noget.

Til allersidst i halvlegen havde Fredericia en kæmpe mulighed, da et indlæg fangede FCHs forsvar et stykke fremme i banen, og det var på centimeter, at Frederik Bay kom op og fik generet Anders Holvad nok til at Holvads hovedstød gik over mål, frem for ind. Godt indgreb af den unge venstreback på et vigtigt tidspunkt.

Anden halvleg startede også med en stor FC Fredericiachance, da en Fredericiaspiller driblede sig helt op i FCHs felt, og afsluttede mod det lange hjørne. Bolden gik dog lige forbi ydersiden af stolpen, men så var FCH advaret.

Efter Fredericia fik tilkæmpet sig et par hjørnespark mere, var det FCH der begyndte at få lagt lidt mere pres på. Efter 53 minutter driblede Carl Lange ind i feltet, og blev tacklet hårdt bagfra, men dommeren vurderede at tacklingen var på bolden, og hans fløjte forblev tavs.

Efter lige over en times spil fik FCH hjørnespark. Det blev slået ind lige foran mål, hvor Holm noget aggressivt blev holdt nede. Bolden havnede for fødderne af Pascal Gregor, der afsluttede prompte. Men forsvarerens skud blev blokeret.

Kort efter brød Lange igen igennem i venstre side, og trak ind i feltet, hvor han lagde en god bold fladt på tværs. Men der var ikke nogen af FCHerne, der kunne nå frem til bolden, der gik harmløst ud. I momentet efter clearede en Fredericiaspiller bolden ud af eget felt, og lige uden for feltet lagde Lucas Haren an til skud. Han ramte bolden fint, men den gik en halv meters penge over mål. Det var FC Helsingør der pressede i denne fase af kampen, der hele tiden vippede fra side til side.

Der fulgte en længere periode med mange dueller på midten, og to hold der forsøgte at sende en kontra afsted, uden at nogen af holdene for alvor kunne bryde forsvaret mos modstanderen ned.

Men i det 81. minut gik den ikke længere for FC Helsingør. Efter et par fikse træk kom Fredericia til en afslutning fra venstre side af feltet. Viktor Anker kom ned i en helt forrygende redning helt ude ved stolpen, men han kunne ikke forhindre, at Fredericias Dennis Høegh sikkert sparkede returbolden ind i det lange hjørne.
1-0 FC Fredericia

I det 88. minut kom FC Helsingør afsted på højrekanten. Et forrygende indlæg blev sendt ind i det lille felt mod Nicolas Mortensen og indskiftede Douglas, og det var Mortensen der kom højest. Desværre fik Fredericiaforsvaret generet angriberen nok til at hans hovedstød lige præcis gik forbi mål.

Til allersidst i overtiden fik FCH efter et hårdt pres fremtvunget et hjørnespark, og Viktor Anker gik med op, men Fredericia afviste igen, og dommeren fløjtede af i det øjeblik bolden forlod feltet.

Så måtte FC Helsingør acceptere, at trods en del gode offensive aktioner og et stærkt spillende forsvar, kunne FC Fredericia gå i omklædningsrummet som vindere af en tæt affære, der i lange perioder vippede på en knivsæg. Men da både Roskilde og Thisted satte point til, forbliver FC Helsingør over stregen frem til kampen mod HB Køge på søndag

FCH: Anker-Gregor-Holm-Henriksen-Bay-“TK” Køhler-Basse (Willumsen ’90)-Haren-Olsen-Mortensen-Lange (Douglas ’87)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk