Skip to main content

FC Helsingør spillede den første kamp efter afskeden med Christian Lønstrup, og gav sig selv et godt udgangspunkt for den videre færd i fodboldhistorien med en 2-1 sejr over Lyngby BK, der sagtens kunne have fået et par mål mere mod sig.

Kampen startede nu ret lige, med en del dueller og frispark på midtbanen, og ingen af de to hold spillede sig til det helt store de første ti minutter. Efter de første ti minutter blev Douglas nedlagt fem meter uden for feltet. TK gik til bolden, men Lyngbymålmand Oscar Snorre vippede det ellers gode forsøg over mål. På det efterfølgende hjørnespark kom bolden hele vejen gennem feltet, hvor Douglas forsøgte sig med et saksespark, men den store brasilianer sparkede kun hul i luften.


Efter 20 minutter var det tæt på for FC Helsingør. Efter et indlæg fra Jonas Henriksen endte bolden hos anfører Andreas Holm, der tog et par fikse driblinger i feltet og lagde bolden fladt og hårdt på tværs af det lille felt, hvor Pascal Gregor var centimeter fra at få foden på ved den bagerste stolpe. Stærkt angrebsspil af de to midterforsvarere.

Tre minutter senere fandt Patrick Olsen TK med en fin spilning på midten. Han lagde den flot ud i fødderne på Carl Lange, der fik sin første Nordicbet Ligakamp fra start. Han tog et dybt ryk i venstresiden, og trak ind i feltet, hvor han afsluttede resolut, men han glemte at ”kigge på snørebåndet”, og hakkede bolden langt over mål.

Tre minutter senere fik Lange spillet FCH frem til endnu en stor mulighed, da han igen trak ind fra sin venstreside med bolden, snød en Lyngbyforsvarer, og afsluttede. Skuddet blev blokeret, gik ud til Lange igen, men igen blev hans afslutning stoppet. Denne gang ramte riposten Matheus, der stod lige på kanten af feltet, men hans afslutning blev vippet over mål af Oscar Snorre. To store chancer til FCH på få minutter, og det var hjemmeholdet, der sad tungt på både kamp og boldbesiddelse i denne fase af kampen.

Efter en halv times spil, fik Lyngby deres hidtil bedste mulighed. Udeholdet fik tilkendt et lidt tyndt frispark på kanten af feltet, men Rezan Corlus frispark gik en meter over mål.

I stedet var det så FC Helsingør der kunne bringe sig foran efter 35 minutter spil. Carl Lange havde spillet en rigtig flot halvleg, og blev nedlagt ti meter uden for feltet, da han kækt tog bolden med og snød sin oppasser. Lange slog frisparket ind i feltet, hvor Daniel Jørgensen kom højest og kraftfuldt headede bolden ind.
1-0 FC Helsingør

Tre minutter inden pausen erobrede Patrick Olsen en bold lige uden for FCHs eget felt. Han fandt Lange i dybden, og den unge kant satte i sprint med bolden. Douglas løb med, og blev spillet perfekt i dybden af Lange. Den store angriber var alene med Lyngbys målmand, men havde en forsvarer i ryggen, og kom lidt for langt ud til højre. Her forsøgte han at afdrible sin oppasser, men kunne ikke få bolden lagt til rette, og så løb chancen ud i sandet. FC Helsingør måtte dermed gå til pause med en snæver 1-0 føring, efter en halvleg hvor de havde været klart i førersædet.

FC Helsingør fortsatte hvor de slap efter pausen. Efter fem minutter fandt TK Douglas i feltet med en knivskarp dropbold, men igen fik Lyngby blokeret skuddet. Bolden røg ud til Matheus, der resolut vendte rundt og trykkede af, men bolden sneg sig lige over sammenføjningen. Minuttet efter var det centimeter fra at Douglas kunne prikke et fladt indlæg ind, men en Lyngbyforsvarer fik foden på i sidste sekund. Men det var i dén grad FCH der sværmede om modstandermålet i de første ti minutter af halvlegen.

Efter 56 minutter kom Lyngbys hidtil bedste mulighed. Mathias Hebo trak op gennem midten, fik trukket uden om sin oppasser, og kom ind i feltet. Her afsluttede han uden om Mikkel Bruhn, og efter det lange hjørne, men bolden sneg sig lige præcis uden om stolpen. Ubehageligt tæt på at gæsterne kunne udligne.

71 minutter spillet. FCH fik frispark ude i højresiden. TK slog den hårdt og præcist ind i feltet, og Pascal Gregor kom højest, men headede lige forbi. Stor mulighed til den ellers så flittigt scorende forsvarer.

Fem minutter senere kom Carl Lange igen afsted i sin venstreside. Han fandt Douglas, der trak i dybden og ind i feltet. Men igen kom den store angriber ikke helt fri til åbent skud, og målmand Snorre kunne gribe bolden. Douglas leverede en forbilledlig arbejdsindsats igennem hele kampen, men hans afslutninger havde ikke helt skarpheden denne søndag.

Den manglende skarphed kostede desværre i den anden ende efter 83 minutter, da Lyngbys nummer seks Mathias Hebo kom afsted i højre side. Han lagde et knivskarpt fladt indlæg skråt bagud i feltet, som fandt Adam Sørensen ved den bagerste stolpe, og han skulle bare sætte bolden ind med en hel enkel afslutning.
1-1 Lyngby.

Det var stik mod spil og chancer at Lyngby fik udlignet, og FCH-spillerne lignede nogen der tænkte ”fandeme nej”. Aggresiviteten fik et nøk op, og presset på Lyngby endnu mere intenst.

Carl Lange blev kåret til kampens man of the match på stadion, og ganske kort efter scoringen blev han spillet flot af Anders Holst, trak ind i feltet, satte en mand og sparkede modsat. Hans flotte skud ramte stolpen og gik ud i spil igen. Kæmpe chance til det unge talent.

Men lige inden stadionuret rundede de 90 minutter var der endelig lidt retfærdighed til i Helsingør. Anders Holst der var blevet skiftet i stedet for Douglas, rykkede uimodståeligt forbi en Lyngbyforsvarer i højre side af feltet, og sparkede uden tøven et forrygende skud over i det lange hjørne. Super afslutning fra indskifteren, og jublen brød ud på langsiderne.

FC Helsingør holdt føringen hjem i fire minutters overtid, og kunne notere sig ikke bare en vigtig sejr, men også noget af det bedste spil på banen i sæsonen og der kunne ikke sættes en finger på resultatet.

FCH: Bruhn, Bay, Jørgensen, Holm, Gregor, Henriksen, ”TK” Køhler, Olsen, Lange, Matheus, Douglas
Indskiftet: Mohammad, Fisch, Holst.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk