Skip to main content

I en hård, men fair spillet kamp fik FC Helsingør tilkæmpet sig et point i sæsonens første uafgjorte kamp. Det var et underholdende opgør mod AGF i Aarhus, præget af gode målmandspræstationer og i perioder også underholdende spil med store chancer.

Det var AGF der startede bedst, og hjemmeholdet lagde fra start med at lægge et højt pres på gæsterne fra Helsingør. Allerede efter knap fem minutter fik AGF en stor chance på et hjørnespark, der blev forlænget i feltet, men FCH fik reddet til indkast.


AGF fortsatte med presset, og havde flere situationer, hvor de spillede sig frem til FCH-feltet, uden at det dog for alvor blev farligt. Tættest på var de på et fladt indlæg fra Martin Spelmann ind i feltet, der lå lige foran Mikkel Bruhn, men heldigvis var ingen af AGFs angribere nået ind i feltet.

Helsingør lurede mest på kontraer, og især Adnan Mohammad kom godt fra start, men AGFs forsvar stod stærkt, og det var svært at finde plads mellem kæderne i det første kvarter.

Efter 17 minutter kon Helsingørs første afslutning. Godt opspil på højrekanten mellem Ricki Olsen og ”Toby” Christensen fik midtbanespilleren retvendt og i fart, men Tobys afslutning ramte desværre en fod i feltet, og gik ud over baglinjen. Men fint forsøg fra Tobias Christensen, der fik chancen fra start på højrekanten, da Anders Holst måtte melde fra til kampen med en skade.

Med 25 minutter på uret var den gamle Helsingørspiller André Riel tæt på at gøre det onde ved sin gamle klub. Efter et hjørnespark i AGF-enden kom hjemmeholdet afsted i en kontra, og Riel lagde fikst bolden bagud til Dino Mikanovic, der spillede en hurtig et-to, og Riel var alene med Mikkel Bruhn i højre side af feltet, men Helsingørmålmanden reddede med en pragtfuld fodparade.

31 minutter spillet. FC Helsingør fik hjørnespark. Bolden dumpede ned i feltet, og efter klumpspil fik Daniel Stückler en lang tå på. Bolden trillede helt ind til stregen, inden Steffen Rasmussen i allersidste øjeblik fik fingerspidserne på, og skubbede bolden ud på stolpen. Èn centimeter fra Helsingørscoring!

Øjeblikket efter kommer AGF igen afsted på deres højrekant, og et skarpt indlæg er ganske få centimeter fra at kunne finde Daniel A. Pedersen, men han nåede lige præcis ikke bolden.

Fem minutter senere rejste det meste af Aarhus Stadion sig i jubel, da hjemmeholdet på et frispark fik bolden ind i Helsingørfeltet, hvor Nicklas Backman headede bolden i mål. Men til udeholdets held var angriberen offside, og målet blev korrekt underkendt.

Lige inde pausen fandt bolden Tobias Christensen lige uden for AGF-feltet, og han så at Steffen Rasmussen var ude af sit mål, og trykkede resolut af. Det var kun med det yderste af neglene, at AGF-keeperen kom tilbage og fik vippet forsøget over overliggeren. På det efterfølgende hjørnespark kom Daniel Jørgensen højest, men den store forsvarer kunne ikke få rettet bolden helt nedad, og den sneg sig igen over overliggeren. Men en god afslutning på halvlegen for FC Helsingør.

Det var AGF der tog teten fra starten af anden halvleg, og de pressede igen FCH højt, som de havde gjort i starten af første halvleg. Helsingørspillerne stod dog godt i kæderne, og AGF havde svært ved at blive rigtigt farlige.

Kampen bølgede frem og tilbage i det første kvarter af anden halvleg, uden at nogle af holdene blev rigtigt farlige. Vi skulle hen på den anden side af en time, før Helsingør kom til endnu en afslutning. Igen var det et klumpspil i feltet efter et hjørnespark, der blev farligt. Både Ricki Olsen og Daniel Stückler kom til bolden, men i hårdt fight i feltet kunne de ikke få skovlet bolden de sidste centimeter ind.

To minutter efter var AGFs Mustapha Bundu meget tæt på, da bolden efter et stærkt Spelmann-kontraløb dumpede ned for fødderne af ham, efter Daniel Jørgensen clearede Spelmanns indlæg ud af feltet, men offensivspilleren ramte heldigvis ikke bolden ordentligt, og den sejlede ufarligt over mål.

Efter 67 minutter var det Junkers tur til at blive farlig, da et fladt indlæg fra Bundu fandt ham fri i feltet. Han knaldede til bolden, der var på vej mod nettaget, men Mikkel Bruhn kom helt ud i strakt figur, og fik vippet bolden over. Det brændte på for FCH i denne fase.

De næste ti minutters tid lykkedes det FCH at få flyttet spillet lidt længere frem på banen og helsingoranerne fik også spillet sig til både et par hjørnespark, samt et par indkast i feltet, men uden at det for alvor blev farligt.

Der var spillet 84 minutter, før AGF igen blev farlige. En lang bold gik på tværs i feltet, og endte hos Morten Duncan Rasmussen, men den mest scorende spiller i Superligaens historie trykkede på aftrækkeren før han havde kontrol, og bolden gik langt over mål.

Minuttet efter fik FC Helsingør nok kampen hidtil største chance. Matheus kom afsted på højrekanten og slog et fladt indlæg ind i feltet. Nicolas Mortensen nåede frem til bolden, men ramte den ikke rent, og skuddet gik på stolpen i stedet for ind. Kæmpe mulighed der blev forpasset.

Minuttet efter havde Stückler også en stor mulighed, da bolden røg ned til han i AGF-feltet, men han måtte dreje sin krop akavet, og bolden gik over. Gode FCH-minutter mod slutningen.

Til allersidst var det dog tæt på at gå galt, da AGF måske med nogen ret følte sig snydt for et straffespark, da Mustafa Amini blev nedlagt i feltet, men dommer Anders Poulsens fløjte var tavs.

Dermed kunne FCH tage hjem til Helsingør med et point og en rigtig god kamp i bagagen.

FC Helsingør: Bruhn, R. Olsen, Bay, Jørgensen, S. Henriksen, Mohammad, Christensen, Basse, P. Olsen, Mortensen, Stückler
indskiftet: Leiria

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk