Skip to main content
ArkivSæsonen 2017/18

FCH vendte 0-2 til 3-2 i Silkeborg

By 31/03/2018januar 24th, 2022No Comments

FC Helsingør tog en rigtig fin skalp, da de på udebane slog Silkeborg 3-2, efter at have været bagud 2-0. Et ikke ufortjent resultat, men det var en kamp hvor begge hold i perioder viste rigtigt fint angrebsspil, og noget mere tvivlsomt forsvarsspil. Men pointene lunede alligevel.

Kampen startede som lyn og torden. FC Helsingør startede med at sparke hårdt og langt, og det var lige ved at give en farlig situation allerede i det første minut, da den lange aflevering var meget tæt på at havne hos Douglas. Silkeborg spillede også direkte fra start, og havde to hjørnespark i de første tre minutter, men FCH fik reddet kastanjerne ud af ilden. Det skulle vise sig profetisk for kampens forløb. Silkeborg fik hjørnesparkene, men Helsingør forsvarede sig.


Efter syv minutter var det meget tæt på for Helsingør. Et langt indkast fra ”TK” blev forlænget af Douglas, og en Silkeborgspiller med løftet hånd slog bolden væk. Dommeren valgte dog ikke at dømme straffe i situationen, til stor frustration for Helsingørspillerne.

Kort tid efter var det Douglas der var tæt på. En bold blev spillet bagud af en hårdt presset Silkeborgspiller, og Douglas erobrede tilbagelægningen. Brasilianeren trak ud til venstre i feltet, og ventede på at Silkeborgmålmand Friis Jensen gjorde sit udfald. Men målmanden blev stående på benene, og så kunne han komme ned og redde Douglas’ skud. Stor chance til FCH.

Silkeborg bed også fra sig i den anden ende. Hjemmeholdet spillede sig til flere farlige situationer, især på indlæg fra højresiden.

Efter 20 minutter kom hjemmeholdet foran, og det var netop gennem opspil i højresiden. Rodic kom afsted, og efter lidt driblinger ind i banen, kunne han spille bolden skråt bagud i feltet til en fremstormende Mark Rochester, der trods en lidt spids vinkel fik sparket bolden både forbi Søren Henriksen og Adrian Kappenberger og bragte SIF foran.
1-0 Silkeborg

FC Helsingør forsøgte efter målet at presse op og spille sig til chancer, men Silkeborg erobrede en del bolde på midten, og det var svært for gæsterne fra Nordsjælland at spille sig igennem.

Lige inden uret rundede den halve time var Silkeborg tæt på igen. Vladimir Rodic løb om kap med Martin Fisch, og fik driblet sig fri til skud, men hans afslutning tog overliggeren. Det var starten på fem minutters stormløb mod FCH-målet, hvor Silkeborg en håndfuld gang fik spillet sig til enten indlæg eller hjørnespark, og kun forsvarsspil med det yderste af neglene forhindrede hjemmeholdet fra at udbygge føringen.

Efter 36 minutter sendte banens velnok bedste spiller Rodic en bold i dybden til Gammelby, der lagde den fladt bagud i feltet til Marc Rochester, der dog helkiksede sit skud. Det gjorde han ikke to minutter senere, da Rodic igen lagde en flæsende aflevering i et lob hen over FCH-forsvaret til Rochester, der tog dybdeløbet på det helt rigtige tidspunkt, og iskoldt udplacerede Adrian Kappenberger.
2-0 Silkeborg

Men allerede minuttet efter slog FC Helsingør igen. En lang bold frem blev opsnappet af Douglas helt nede ved baglinjen. Han sparkede på tværs med det samme, og inde foran kom Matheus springende, og headede smukt og kraftfuldt bolden i mål helt ude ved stolpen.
2-1 FC Helsingør.

Lige inden pausefløjtet var Silkeborg tæt på igen efter et hjørnespark, men Flinta headede på tværs i stedet for på mål, og så kunne FCH gå til pause bagud med et enkelt mål.

Fra starten af anden halvleg gik FCH over i en 3-5-2, og Martin Fisch blev ofret på taktikkens alter, og i stedet kom Felipe Tontini ind, hvilket skulle vise sig at være en god idé.

Men først var det blevet Silkeborgs tur til at appellere for straffespark, da Pascal Gregor gik i ryggen på en Silkeborgspiller i feltet, men igen mente dommeren ikke, at der var noget at komme efter. I stedet var det FCH, der bed fra sig. Indskiftede Tontini blev efter 54 minutter spillet i dybden af Douglas, og selv om brasilianeren var presset af en Silkeborgspiller, slap han alligevel igennem og satte sikkert bolden ind bag Peter Friis Jensen.
2-2 FC Helsingør

De næste ti minutter var præget af en del fysisk spil, mange nærkampe og to hold der helt ikke ville give for meget af initiativet til modstanderne. Det var således også så som så med de store chancer. FC Helsingør fik dog fremtvunget et par hjørnespark i denne fase, men det var lige ved at gå galt på en Silkeborgkontra efter ét af dem. Igen var det Rodic der slap afsted, og han så ud til at være kommet helt alene med målmand Kappenberger, men i allersidste øjeblik kom Matheus tilbage og fik forstyrret skuddet. Kæmpe chance til hjemmeholdet. Silkeborg tog teten i denne fase, og Rodic spillede i flere omgange både Gammelby og Nilsson fri, men FC Helsingør, anført af en velspillende Søren Henriksen, fik holdt hjemmeholdet fra scoringer.

Efter 78 minutter spillede Tontini, Nicolas Mortensen og Douglas bandespil med hinanden, og bolden endte hos Mortensen i højre side af feltet, men hans aflevering ind til en fremstormede Douglas sad ikke helt i skabet, og så løb chancen ud i sandet.

Tre minutter senere fik Douglas igen en kæmpe chance, da Matheus lagde et knivskarpt indlæg på tværs fra højre, men den store brasilianer fik ikke dirigeret bolden over i det lange hjørne, og hovedstødet sneg sig snært forbi stolpen. Pænt stor chance til brasilianeren, der ikke fik scoret, men i stedet måtte “nøjes” med assist på alle tre mål.

Men efter 84 minutter gik den ikke længere for hjemmeholdet. En ellers lidt anonym Adnan Mohammad fik endelig sine finurlige driblinger til at lykkedes, og trak ind fra venstresiden og bankede bolden over i det lange hjørne. Et klassemål fra den lille offensivspiller.
2-3 FC Helsingør

Føringsmålet tændte op under hjemmeholdet, der gang på gang fik fremtvunget hjørnespark. Og efter 88 minutter var det meget tæt på. En afslutning efter endnu et hjørnespark tog undersiden af overliggeren, hamrede ned på stregen, og gik ud i spil igen. Tættere på kan man næsten ikke komme!

Men på trods af endnu et par hjørnespark i overtiden holdt FC Helsingør stand, og kunne tage fra Silkeborg med tre point fra en kamp, der mere viste fighterevner og ukuelighed end godt fodboldspil. Men tre point man fighter sig til, tæller heldigvis lige så meget som dem man får fra mere polerede sejre.

FC Helsingør: Kappenberger, Fisch, S. Henriksen, Jørgensen, Gregor, Mohammad, Køhler, P. Olsen, Matheus, Douglas, Mortensen.
Indskiftet: Bay, Tontini, Basse