Skip to main content

FC Helsingør fik tæt på den perfekte forårspremiere, da Brønshøj blev sendt hjem med et 4-1 nederlag, og helsingoranerne fik revancheret efterårets nederlag i Brønshøj. Eneste malurt i bægeret var en udvisning til Daniel Norouzi, der givetvis som minimum giver den lille midtbanekriger karantæne i næste kamp.

Første gode mulighed til FC Helsingør faldt efter kun tre minutter, da Jonas Henriksen tog et raid op af højresiden, og i to omgange fik slået et godt indlæg ind foran mål. Carl Lange nåede frem til bolden, men hans afslutning blev blokeret.


To minutter senere var det Lucas Harens tur til at stikke fra sin mand i højre side. Han lagde bolden behersket skråt tilbage, hvor Jonas Henriksen var løbet ind til kanten af feltet centralt. Henriksen afsluttede første gang, men lige på målmand Kasper Vilfort i Brønshøjmålet. Jonas Henriksen fejrede sin 29 års fødselsdag med en kampdag, og spillede en fin kamp på højrebacken.

Lige inden de ti minutter var spillet, var Haren på spil igen. Han snød fikst sin oppasser med et par driblinger, og løb fra ham. Haren slog et buet indlæg rundt om Brønshøjs centrale forsvar, og inde foran mål var det centimeter fra at Nicolas Mortensen kunne glide ind i bolden, men angriberen var lige nøjagtigt for kort til at kunne dirigere bolden i mål.

De næste ti minutter kom Brønshøj lidt bedre med i kampen, og lidt mere på bolden, uden at de dog for alvor blev farlige af den grund. FC Helsingør lurede på at kunne sætte et kontrastød ind, og i et par omgange var det tæt på at Nicolas Mortensen kunne komme fri, men Brønshøjs forsvar var vågne og fik afvist.

Men to minutter senere fik FCH hul på bylden. Nicolas Mortensen var i nærkamp i feltet, og Brønshøj tacklede bolden ud over baglinjen. Norouzi tog hjørnesparket, slog det kort bagud til Haren, der lagde bolden ind over til en større klump spillere i det lille felt. Her kom Nicolaj Hansen højest, og headede via overliggeren bolden i mål. Klassisk dødboldsmål, og godt sat op af Norouzi og Haren
1-0 FC Helsingør

Minuttet efter jublede hele stadion, da Haren driblede sig forbi fire mand på et frimærke foran Brønshøjmålet. Haren blev til sidst tacklet, men havde fundet Mortensen inden, og han satte sikkert bolden ind. Desværre for den fantastiske aktion, var Mortensen lige nøjagtigt kommet på den forkerte side af offsidefælden, og dommerens hævede flag slukkede fejringen.

I stedet var det Brønshøj, der slog igen efter 27 minutters spil. En bold blev spillet fra Kevin Stuhr og ud i højresiden, hvor anfører Holm ville lægge den tilbage til målmanden. Men på den regnvåde bane fik bolden ikke fart nok på, og Brønshøjs Mads Rønne opsnappede bolden. Ellegaard var kommet ud af sit mål for at modtage bolden, og Rønne kunne stille og roligt lægge bolden i det lange hjørne fra en spids vinkel.
1-1 Brønshøj

Kort efter gjorde FC Helsingør det endnu sværere for sig selv, da Daniel Norouzi gik ned i en risikabel tackling midt på banen. Han ramte sin modstander og der opstod lidt skærmydsler, og Brønshøjspillerne omringede straks dommeren med højlydte protester. Dommeren gav to Brønshøjspillere gult for protesterne, men havde ikke glemt Norouzi, der fik marchordre med et direkte rødt kort.

Med 35 minutter på uret var det dog FC Helsingør, der en mand i undertal forsøgte at slå igen. Nicolas Mortensen fik bolden til venstre i Brønshøjfeltet, og driblede mod baglinjen. Her spændte en Brønshøjforsvarer ben for Mortensen i kampen om bolden, men dommeren vinkede afværgende, trods protester fra både hjemmeholdets spillere og fans. Det lignede meget et straffespark, men det blev ikke dømt og FCH måtte gå til pause med 1-1 på tavlen.

Selvom Brønshøj var en mand i overtal, begyndte de anden halvleg henholdende, og FCH måtte kæmpe for hver en bold på midtbanen. Der var langt mellem optræk til chancer, men Helsingørspillerne fik langsomt, men sikkert lagt presset længere frem.

Efter 55 minutter gav det hårde arbejde pote, og FCH kom foran. Efter et hjørnespark til FCH var blevet clearet, endte bolden hos Thomas ”TK” Kristensen, der var blevet skiftet ind for Anders Holst i forbindelse med Norouzis udvisning. TK slog en af sine patenterede diagonalbolde fra højre side af banen. Bolden strøg til bagerste stolpe, hvor den blev lagt på tværs af Andreas Holm. Inde foran mål kæmpede Nicolas Mortensen en brav kamp om bolden med to Brønshøjspillere, og fik bakset bolden over stregen. Et fint mål, skabt af TKs fremragende tværbold.
2-1 FC Helsingør

Scoringen vækkede Brønshøjspillerne en smule, og de næste ti minutters tid var præget af nærkampe på midten og masser af duelspil, hvor ingen af holdene rigtig kunne få overhånden.

Efter 67 minutter var det dog tæt på endnu en scoring til FCH. HC ”Kritte” Bonnesen spillede dagens kamp på en uvant plads som venstre back, og han var trukket med op til Brønshøjfeltet. Her tacklede han bolden fra en Brønshøjspiller, og ind i feltet. Her fik han sat endnu en mand, og huggede resolut på mål. Men Vilfort var vågen og reddede skuddet. God aktion af den unge forsvarsspiller, selvom han måske kunne have spillet chancen større med en aflevering til en medspiller, frem for et skud fra en spids vinkel.

Fem minutter senere gik den ikke længere for Brønshøj. Nicolas Mortensen fik bolden fra Jonas Henriksen, der slog en flot buet aflevering frem til angriberen. Mortensen trak ind i feltet og en Brønshøjforsvarer gik hårdt i ryggen på ham. Dommeren fløjtede prompte for straffespark. Det tog Nicolas Mortensen sig selv af, og han satte den hårdt og højt i målet, uden chance for Vilfort i målet.
3-1 FC Helsingør

I det 82. minut blev også Brønshøj reduceret til 10 mand, da Jaques Sørensen fik sit andet gule kort i kampen, efter en lidt for hård tackling på en FCHer på den glatte bane.

To minutter senere var Fredrik Christensen tæt på. Carl Lange driblede ind i feltet, men kom ind i en blindgyde. I stedet spillede han bagud til Christensen, der resolut huggede udefra, men Kasper Vilfort kom ned og vippede bolden forbi mål med det yderste af neglene. Frederik Christensen spillede en god kamp på den centrale midtbane, og det var tæt på at han kunne krone indsatsen med en scoring.

I det 87. minut satte FCH trumf på. En Brønshøjspiller slog en bold bagud, til en medspiller, men Hans Christian ”Kritte” Bonnesen tacklede kvikt bolden fra sin modspiller, og trak mod mål. Han havde Nicolas Mortensen med centralt, og målmand Vilfort vidste tydeligvis ikke hvem han skulle vælge at dække. Kritte udnyttede iskoldt Brønshøjfejlen, og satte bolden i mål selv.
4-1 FC Helsingør

Så var der ikke mere i tanken hos Brønshøjspillerne, og FC Helsingør kunne stille og roligt kontrollere kampen hjem foran de 908 ellevilde tilskuere, i en næsten perfekt forårspremiere.

FCH: K. Stuhr Ellegaard, J. Henriksen, A. Holm. N. Hansen, HC ”Kitte” Bonnesen, D. Norouzi, F. Christensen, L. Haren (’79 R. Olsen), C. Lange, A. Holst (’36 ”TK” Kristensen), N. Mortensen (’87 T. Bergqvist)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk