Skip to main content

Efter sidste weekends nederlag kom FC Helsingør i dén grad tilbage i det vante spor, da B93 blev sendt hjem med en syngende 5-0 lussing.

Der var spillet knap fem minutter, da FCH kom til første afslutning. Frederik Bay driblede forbi sin oppasser i højre side, og lagde en bold i en bue ind over B93-forsvaret. Bolden fandt Jonas Henriksen, der huggede til den første gang, men han ramte den helt skævt, og bolden gik på tværs af målet. Her fandt den Daniel Norouzi, der afsluttede, men hans skud sad lige på målmand Conrad Januario


To minutter efter var det uhyggeligt tæt på, at assistkongen Lucas Haren kunne føje et mål til sin statistik. Han tog selv bolden med ind i feltet, omgivet af B93spillere, og afsluttede selv. Men målmand  Januario stod igen helt rigtigt, da han kom ud og fik blokeret skuddet med en fodparade. Stor chance til Haren, men godt taget af B93-målmanden.

Det var helt klart FCH, der lagde presset, og efter 12 minutter gik den ikke længere. En nedfaldsbold i feltet landede hos Anders Holst, der var tilbage efter en enkelt kamps skadespause. Han sendte en kontrolleret afslutning helt ud ved stolpen, og denne gang var Januario chanceløs.
1-0 FC Helsingør

Efter 17 minutter var første Jeppe Kjær, og dernæst Nicolas Mortensen tæt på. Først drev Jeppe Kjær gæk med hele B93-forsvaret indtil han pludselig var helt alene med Januario, der holdt hovedet koldt og lukkede ned for skuddet. I næste spilsekvens landede en perfekt aflevering hos Nicolas Mortensen, der skød første gang, men han fik ikke helt kraft nok på skuddet, og Januario kunne redde ude ved stolpen.

Men tre minutter senere fik Jeppe Kjær hul på målbylden. Hvis man ikke kan få bolden forbi en keeper, må man få den over ham, synes den erfarne angriber at tænke, da han løb fra B93s to midterforsvarere, og frækt lobbede bolden over en fremstormende Januario. Smukt mål af Jeppe Kjær, med en sublim blanding af fart og teknik.
2-0 FC Helsingør

Vi skulle helt frem til det 28. minut før B93 havde deres første afslutning. Det var til gengæld en kvalificeret én af slagsen, da en B93er efter et godt opspil pludselig stod lidt isoleret fem meter uden for FCH-feltet. Han sendte et lumsk langskud mod højre side af mål, og tvang Christoffer Petersen i FCH-målet ud i en god redning helt nede ved stolperoden.

Minuttet efter var det tæt på i den anden ende, da Lucas Haren fik trukket en bold til sig helt nede ved baglinjen. Han sendte et indlæg ind over, hvor både Jeppe Kjær og Anders Holst var tæt på en afslutning, men ingen af FCHerne kunne nå frem til noget farligt.

Men i det 35. minut fik FCH udbygget føringen. En hård afslutning fra Nicolas Mortensen blev blokeret, og bolden tog en høj bue ind i feltet, inden den landede hos Jonas Henriksen, der pludselig stod helt fri i højre side af feltet. Han afsluttede resolut, og selvom Januario nåede ned til bolden, kunne han ikke stoppe skuddet, der gik ind bag B93-målmanden.
3-0 FC Helsingør

Resten af første halvleg sad FC Helsingør stadig på det meste af spillet, og sendte bolden fint rundt mellem hinanden. B93 lavede et par frustrationsfrispark, der trak lidt af tempoet ud af spillet, og FCH var fint tilfredse med at spille den rundt, og gå til pause med 3-0 på tavlen.

Anden halvleg begyndte som første var sluttet: Med et stort overtal i spil og chancer. Både Lucas Haren, Jeppe Kjær og Nicolas Mortensen kom til hæderlige muligheder inden for de første ti minutter, men ikke noget, der for alvor sendte keeper Januario på arbejde. En enkelt gang var Jeppe Kjær på vej fri af forsvaret, da han noget tvivlsomt blev dømt offside.

Men efter 58 minutter satte FCH endnu en scoring ind. Jeppe Kjær lavede to af de helt frække fodfinter, og kom forbi sin mand. Han trak på tværs af feltet, og ind over stregen, og sendte en bold bagud med hælen. En B93-forsvarer fik hånden på afleveringen, og dommeren pegede omgående på pletten for straffespark. Suveræn aktion af Jeppe Kjær. Anders Holst gik til bolden og satte stensikkert straffesparket op i nettaget.
4-0 FC Helsingør

I det 70. minut kom Frederik Bay også på tavlen. Nicolas Mortensen fik bolden lidt uden for feltet, og sendte en kanonkugle afsted mod mål. Januario reddede, men riposten røg ud til Bay, der var gået med frem i venstresiden. Backen trykkede af, og bolden strøg under Januario og i mål.
5-0 FC Helsingør

Derefter fulgte et kvarter, hvor FCH spillede bolden rundt i egne rækker, og hele tiden lurede på kontrastød. B93 fik dog afvist, og det mest bemærkelsesværdige der skete frem mod overtiden, var at U19-spilleren Alexander Holst erstattede Nicolas Mortensen i front, og dermed fik sin FCH-debut.

Der blev ikke scoret yderligere i kampen. Og FC Helsingør holdt fast i stimen som ubesejrede på den nye hjemmebane, og de 901 trofast syngende tilskuere kunne gå til weekend med en sikker 5-0 sejr at varme sig på.

FCH: Petersen, Bay, Holm (60’ Bonnesen), Hansen, Henriksen, Holst, Norouzi, Kristensen, Haren (85’ Olsen), Kjær, Mortensen (85’ Alex. Holst)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk