Skip to main content

FC Helsingør mødte søndag oprykkerne fra Næstved i en kamp, der aldrig helt kom op på de høje nagler. Helsingoranerne måtte således nøjes med 1-1, efter at være kommet bagud midt i anden halvleg. Pascal Gregor udlignede kort før tid.

Der var ikke spillet mere end 40 sekunder, før Næstved kom til kampens første chance, på et indlæg fra venstre side, men Mikkel Bruhn var klar, og greb hovedstødet fra Justinussen ud.


De næste ti minutter var kampen ret lige. Næstved pressede FCH højt, og ingen af holdene kom langt over midten, eller spillede sig til chancer.

Efter et kvarter kom Matheus til en god mulighed, da Adnan og Nicolas Mortensen spillede en fiks et-to, omgivet af en del Næstvedforsvarere. Bolden blev blokeret, men landede for fødderne af Matheus, der trykkede af lige uden for feltet.  Men det hårde skud sneg sig akkurat over overliggeren.

Lige inden uret rundede de 20 minutter kom Næstved frem til deres første større chance. Den tidligere FCH-spiller Christoffer Boateng lagde et indlæg ind i feltet, der blev clearet ud af FCH-forsvaret. Bolden landede hos Næstveds Nicolai Steen Hansen, der afsluttede med ydersiden, men bolden gik et godt stykke over mål.

FC Helsingør satte sig på spillet de næste ti minutter, og presset førte til et par løse chancer, men Næstved forsvarede sig fint, og det blev ikke til det store, til trods for et godt pres fra især Matheus og Douglas i front.

Efter lige over en halv time kom Adnan Mohammad til en fin mulighed, da han blev spillet fri midt for mål lidt uden for feltet. Han tog et træk forbi sin oppasser og afsluttede fint, men desværre lidt for tæt på Næstveds målmand Jacob Pryts Larsen, der kunne griber skuddet ud.

Efter 37 minutter var det tæt på, at Næstveds Kristoffer Munksgaard kunne gøre det onde ved hjemmeholdet. En frisparksbold blev slået i dybden, og Munksgaard satte turboen til, og nåede bolden før en fremadstormende Mikkel Bruhn, der ikke kunne få fingre i Munksgaards lob. Bolden sejlede over Bruhn, men heldigvis havde den lige fået et my for meget, og lagde sig i topnettet. Stor chance til Næstved.

Lige inden pausen blev Nicolas Mortensen revet ned i feltet, men dommer Sebastian Aagerup vurderede ikke, at der var straffespark, så holdene kunne gå til pause som de kom ud: Med 0-0 på tavlen.

Der var spillet fem minutter af anden halvleg da en lang bold blev slået op mod Nicolas Mortensen. Han headede på tværs i feltet, men Douglas var hårdt presset af en forsvarsspiller, og kunne ikke få kraft på sit hovedstød, der trillede over baglinjen. Ellers et fint løb af den store brasilianer, men også godt forsvarsspil af Næstved.

Derefter fulgte en længere periode, hvor ingen af holdene bød ind med det helt store, ud over dueller på midten. Men da der var spillet lige over en time, gik det galt for hjemmeholdet. En dropbold ind i FC Helsingørfeltet landede lige mellem Martin Fisch og Mikkel Bruhn, der misforstod hinanden, og så kunne Næstveds Justinussen få foden på og score til 1-0. Noget uafstemt forsvarsspil i Helsingørfeltet.
0-1 Næstved

Derefter trak Næstved sig et stykke tilbage på banen, og var tilfredse med at spille på de kontrachancer der måtte opstå, når FC Helsingør skulle presse på. Med små ti minutter tilbage af kampen kom Pascal Gregor til en kæmpe chance, da indskiftede Frederik Bay lagde et fremragende indlæg ind foran mål. Den store midterforsvarer var rykket op i angrebet i et forsøg på at lægge pres på Næstved i hovedsspillet. Det lykkedes fint, men Gregors hovedstød gik lige over mål.

To minutter efter bar satsningen dog frugt. Holm vandt en hovedstødsduel, og bolden kom ikke ud af feltet. Den dumpede i stedet ned foran Pascal, der tog et træk ud mod venstresiden af feltet og afsluttede. Med foden svigtede midterforsvareren ikke, og bolden blev helt køligt sat i det lange hjørne. Flot scoring af Gregor.
1-1 FC Helsingør

Nu pressede FC Helsingør på for vindermålet, og Douglas var tæt på kort før tid, da han pludselig stod helt fri lidt uden for mål. Desværre ramte hans skud ikke målet. Og selvom FC Helsingør pressede på til sidst, kunne de ikke sætte bolden ind, og dermed måtte både Næstved og Helsingør nøjes med at gå fra banen med et enkelt point.

FCH: Bruhn, Jørgensen, Holm, Gregor, Fisch, Mohammad, ”TK”, Olsen, Matheus, Mortensen, Douglas.
Indskiftet: Bay, Elvang.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk