Skip to main content
ArkivTalent

FC Helsingørs ungdomsafdeling tildelt B-licens

By 25/04/2018januar 24th, 2022No Comments

Der var stor glæde i FC Helsingørs talent- og ungdomsafdeling, da det i dag blev fastslået, at FCH er tildelt B-licens fra næste sæson. Det betyder at både U17 og U19-holdene fra sommeren spiller i den næstbedste række, i modsætning til i år, hvor kun U17-holdet har spillet i den næstbedste række, på et wildcard.

Talentchef Marc Thevis hastede hjem fra møde i Brøndby til den gode nyhed:

Vi er stolte i dag. Stolte og begejstrede. B-licensen er resultatet af det sammenhold vi har skabt heroppe, og den utrættelige indsats vores mange dedikerede dygtige trænere og ledere har lagt i at udvikle os individuelt, på de enkelte hold, som klub og som samlet organisation.

Den store udvikling som seniorholdet har gennemgået, er vi lykkedes med at følge godt efter, og vi har rykket os enormt på talentsiden de senere år. Men vi er en klub der forsat har store ambitioner, og det er vigtigt at vi ser B-licensen mere som en startlinje end en målstreg, selvom vi i dag glæder os over, at licensen betyder at vi i endnu højere grad er sikret solid matchning til talenterne, så vi kan udvikle flere spillere til vores superligahold og som kan gøre sig på højeste niveau.

Ligeledes var direktør Janus Kyhl også begejstret for licenstildelingen:
– Vi er meget, meget glade. Det her er en kæmpe fjer i hatten for det store arbejde der er blevet udført i ungdomsafdelingen, både i det daglige arbejde med spillerne, men så sandelig også med opbygningen af den organisation, der er fundamentet for hele talentarbejdet. Jeg vil i den forbindelse også gerne sende en stor tak til Helsingør Talent og Elite, der har været fantastiske samarbejds- og sparringspartnere.

Vi har i FC Helsingør prioriteret ungdomsarbejdet meget højt især siden 2012, til glæde og gavn for FC Helsingør, moder- og samarbejdsklubber og hele regionen. Vi har heldigvis haft en bestyrelse, der har stået bag den prioritering hele vejen. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det koster mange penge at have en professionel og bredt favnende ungdomsafdeling, og der har bestyrelsen stået bag klubben med tiltro og midler uden tøven.

Vi har nået en milepæl med B-licensen, men vi skal huske på at det ikke er et mål i sig selv, men blot et værktøj der er medvirkende til at vi kan udvikle dygtige fodboldspillere. I dag tillader vi os at klappe os selv og hinanden på ryggen. Men allerede om få timer er vi igen i gang på banerne, og rejsen skal fortsætte mod nye milepæle, hvor evt. wildcard til den bedste række, og på længere sigt A-licens, vil være de store mål.