Skip to main content

Brønshøj blev endestationen for FC Helsingørs status som ubesejrede i 2. Division, da ”Hvepsene” løb med en 2-1 sejr i Tingbjerg.

Kampen startede som lyn og torden, og der var knap spillet to minutters indianerfodbold, da FCH-forsvaret tog en blunder, og Alexander Lazerevic pludselig stod fri i feltet. Han hamrede bolden ind ude ved den ene stolpe, uden chance for Christoffer P i FCH-målet. Skidt start i Tingbjerg for FC Helsingør.
1-0 Brønshøj BK

Minuttet efter fik FC Helsingør bolden i mål efter et hjørnespark. Noget klumpspil gav en hovedstødschance til Nicolas Mortensen, der headede bolden i mål, men linjedommerens flag var allerede hævet for offsiden.

Efter 12 minutters spil lagde Dalton Wilkins, der spillede i stedet for en småskadet Anders Holst, bolden ind til Jeppe Kjær på kanten af feltet. Daltons flotte indlæg snød en Brønshøjforsvarer, men Jeppe Kjær kunne ikke helt kontrollere bolden, og chancen løb ud i sandet.

Minuttet efter kom en Brønshøjspiller afsted på venstrekanten, og sendte et forrygende indlæg ind mod Alexander Lazarevic, men Christoffer Petersen kom ud af sit mål, og snuppede bolden lige for næsen af Lazarevic. Stor mulighed til Lazarevic, men godt indgreb af Petersen.

Efter et kvarter fik FCH frispark uden for venstre side af Brønshøjfeltet. Norouzi sendte bolden ind, men den blev clearet ud af feltet. Her stod Dalton klar, og han tog et træk ind mod feltet, hvor en Brønshøjspiller stak benet frem. Dalton bed i græsset, men dommeren vurderede, at der var gået for længe mellem kontakt og fald, og Dalton måtte indkassere en advarsel for film.

Jeppe Kjær lå hele tiden og lurede på de kontraer som Brønshøjs fremskudte forsvar gav mulighed for. Efter 22 minutter var det tæt på at lykkedes, da en dyb stikning sendte ham afsted. Desværre fik en Brøndshøjforsvarer generet Kjær nok til at han mistede et skridt, og han måtte nøjes med et forsøg fra kanten af feltet, der havde både højden og kurven, men ikke helt retningen. Skuddet gik forbi den fjerne stolpe.

Da vi rundede den halve time fik FCH sin hidtil største chance. Lucas Haren snød sin mand på kanten med en fiks dribling, og sendte et fladt indlæg ind mod det lille felt. Her stod Jeppe Kjær fri foran forreste stolpe, og hakkede til bolden første gang. Men Oliver Korch i Brønshøjmålet hev en fodparade af de helt store op af lommen, og fik det yderste af tåneglene på skuddet, der dermed gik forbi den forkerte side af stolpen. Super spil af Haren og Kjær, men fantastisk redning af Korch.

Det var FCH der pressede på frem mod pausen, og Brønshøj lurede på kontraerne. Det gav en del indlæg mod Brønshøjfeltet og et par skud udefra, men ikke noget der for alvor blev farligt. En enkelt gang måtter Oliver Korch vippe et skud fra Jeppe Kjær over mål, men tættere på kom FCH ikke, og så måtte gæsterne gå til pause bagud 1-0.

Det var Brønshøj, der startede anden halvleg bedst, og allerede i det første minut kom en Brønshøjspiller afsted på venstrekanten, og sendte en blanding af et skud og et indlæg hårdt mod den fjerne stolpe. Bolden strøg dog forbi. Men efterhånden åd FC Helsingør sig ind i kampen, og lagde trykket op omkring Brønshøjfeltet, med et par hjørnespark og langskud til følge, men ikke noget der for alvor truede målmand Korch.

Men Jeppe Kjær lod sig ikke gå på af at hans driblinger ikke rigtig havde villet som han ville det meste af dagen. Efter 57 minutter fik han bolden et stykke uden for feltet. Han tog et enkelt træk væk fra målet, og bankede så til bolden fra 30 meters penge. Kuglen røg i en smuk bue henover målmand Korch og i mål. Fantastisk mål af Jeppe Kjær.
1-1 FC Helsingør

De næste ti minutter var noget rodede fra begge hold, og præget af en del nærkampe. Der var gule kort til Daniel Norouzi og et par Brønshøj’ere, og spillet var lidt mere fysisk end i første halvleg. Efter 66 minutter gik Dalton Wilkins ud og blev erstattet af Eli Just.

Vi skulle frem til det 72. minut før næste store chance bød sig. Daniel Norouzi slog et super hjørnespark ind i hovedet på Jonas Henriksen ved forreste stolpe, men Oliver Korch stod rigtigt, og med en super refleksredning slog han den over mål. Centimeter fra, at Jonas Henriksen kunne score sit andet mål i FC-trøjen.

Lige inden vi rundede de 80 minutter fik Brønshøj hjørnspark. Det blev slået perfekt ind i pandebrasken af Alexander Lazarevic, der igen gjorde det onde ved FC Helsingør. Han headede utageligt bolden ind bag Christoffer Petersen og bragte igen Brønshøj foran.
2-1 Brønshøj BK

Fem minutter senere var FCH ganske tæt på at få udlignet. Eli Just trak bolden med ind i feltet, og lagde den på tværs til Jeppe Kjær, der desværre kom på den forkerte side af bolden, og så kunne en Brønshøj-forsvarer sætte foden på og sende bolden stille og roligt forbi stolpen og ud. Det så ikke ud til, at Jeppe Kjær nåede at opfatte, hvor fri han var.

To minutter før tid sendte trænerteamet Andreas Holm på banen i stedet for en flad Lucas Haren, i et forsøg på at give lidt tyngde og højde i Brønshøjfeltet. Det var tæt på at give en farlig situation på det efterfølgende hjørnespark, men Brønshøj fik rodet bolden væk fra feltet.

I overtiden var det tæt på, at Brønshøj scorede igen. En bold blev erobret helt ude ved sidelinjen, og sendt ind over mod to fremstormende Brønshøjspillere, der lå alene med en enkelt FCH’er. Christoffer Petersen kom ud af sit mål, men nåede ikke bolden. Da det så ud til at Brønshøj skulle score, lykkedes det i sidste sekund Ricki Olsen at komme tilbage og blokere skuddet.

Yderligere chancer blev det ikke til, og så måtte FC Helsingør indkassere sæsonens første nederlag i 2. Division.

FCH: Petersen, Bay, Hansen, Henriksen, Olsen, Wilkins (Just 66’), ”TK” Kristensen (Christensen ’82) Norouzi, Haren (Holm ’88) Kjær, Mortensen

Foto Claus Birch, clausbirch.dk