Skip to main content

Onsdag aften mødte FC Helsingør Hvidovre IF i pokalen, og efter en intens dyst var det Helsingørspillerne der kunne juble over at gå videre til næste runde. Men der måtte forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence til, før armene kunne løftes mod den efterårskolde nattehimmel.

Det første kvarter var det FCH der sad på spillet. Hvidovre var primært farlige på de hjørnespark de spillede sig til, men skabte ikke meget i det opbyggende spil. Allerede efter tre minutter fik FC Helsingør deres første store chance, da debutanten Matheus Lieria driblede sig fri og blev nedlagt lige på kanten af feltet. Tobias Christensen tog sparket, men den gik snævert over.


I det syvende minut kom der endnu en kæmpe chance til FC Helsingør. Tobias ”Toby” Christensen sendte en bold i dybden, og efter et par gode træk afsluttede Daniel Stückler udefra, men hans flotte langskud ramte stolpen. Efter 11 minutter var det så Toby der havde et fint langskud, som Hvidovres målmand måtte bokse ud til hjørne, og de to efterfølgende hjørnespark blev ikke rigtigt farlige.

I det 20. minut fik Helsingør endnu et frispark lidt uden for feltet. Denne gang var det Mathias ”Malte” Johannsen der gik til bolden, og han ramte hårdt og præcist, men desværre gik sparket lige forbi stolpen. Minuttet efter blev Stückler sendt i dybden, og sparkede hårdt og lavt, og Hvidovres målmand måtte igen strække sig for at redde.

Hvidovre kom lidt bedre ind i kampen efterhånden som kampen skred frem, men FCH afviste det meste i den stærkt spillende trebackskæde. De havde dog en håndfuld langskud, men Aris Vaporakis var på plads på de af skuddene der sad inden for rammen.

Efter 38 minutter var det så stik mod spil og chancer Hvidovre der fik to kæmpe muligheder.  En Hvidovreangriber blev sendt alene afsted i dybden, men Daniel Jørgensen fik dækket af så skuddet blev taget lidt for langt udefra og gik forbi. Minuttet efter fik Hvidovre et frispark ude i venstresiden, og den blev sparket højt ind i Helsingørs felt, hvor en Hvidovrespiller kom højest, men heldigvis for FCH gik hovedstødet på overliggeren.

Det var den sidste store chance i halvlegen, og FCH kunne gå til pause med overvægt i både spil og chancer, men også med en fornemmelse af, at Hvidovre sagtens kunne spille med, og at HIF faktisk havde haft halvlegens største mulighed.

Efter pausen var billedet det samme i de første kvarters tid: Meget besiddelse til FCH, men ikke mange åbne chancer. Spillet blev lidt mere fysisk, og der var en del spilstop for frispark, samt spillere der måtte bide i græsset. Det bekom Hvidovre bedst, og lignede en bevidst gameplan fra Per Frandsens tropper. Efter 55 minutter mistede FCH en bold på midten, en hurtig spilning røg ud på kanten og slået i feltet, men det opfølgende hovedstød gik heldigvis lige over mål.

Derefter var det Hvidovre der pressede, og de spillede sig til et par fine chancer på et par giftige langskud. Helsingørspillerne havde svært ved at sætte sig igennem, og efter en time tog trænerteamet konsekvensen, og skiftede Essam Salamoun ind for Tobias Christensen, der var forsvundet lidt ud af kampen efter at han ellers havde spillet en god første halvleg.

Efter 70 minutter havde FCH deres første store mulighed i anden halvleg, da et godt slået hjørnespark fra Malte fandt Morten Hegaard i feltet, men den store forsvarer headede lige forbi det lange hjørne.

I slutningen af 2. halvleg begyndte Hvidovre at se mere trætte ud, og Helsingør begyndte at presse på for at få sat knockout’en ind. I det 82. minut fik Matheus vendt godt rundt på sin forsvarer og skar ind i feltet, hvor hans hårde skud tvang målmanden til en god redning. Kort efter havde Daniel Stückler også en god aktion, da han trak ind fra kanten af feltet, men hans krøllede skud mod det lange hjørne blev bokset væk af Hvidovres målmand, der havde travlt i anden halvlegs døende minutter.

Den ordinære spilletid endte 0-0, og dermed måtte de to hold ud i forlænget spilletid. Matheus Leiria, viste en del prøver på sin tekniske kunnen, og fandt efter tre minutter Daniel Stückler i en god kontraposition. Angriberen fik rystet sin oppasser af sig, men hans afslutning blev for svag og sad lige på målmanden.

Da uret rundede de 100 minutter kom Hvidovres hurtige syver fri på højrekanten, og slog et fladt indlæg ind der var centimeter fra at finde en fremadstormende angriber, men en generelt stærkt spillende Aris Vaporakis fik fingrene i bolden. Men klart Hvidovres bedste chance i over en halv time.

Lige efter anden halvleg af den forlængede spilletid var blevet fløjtet i gang, trak Frederik Bay ud på kanten i højre side og slog et fladt indlæg ind til Stückler. Desværre ramte angriberen snært forbi stolpen endnu engang, men en rigtig pæn chance.

Efter 110 minutter driblede Kvist ind i feltet, hvor bolden blev tacklet ud, og på det efterfølgende hjørnespark var Morten Hegaard endnu engang tæt på at heade bolden i mål, men ind ville kuglen ikke.

Hvidovre lurede mest på kontraerne, og kom til en stor chance med fem minutter tilbage, da et indlæg fra kanten blev slået så højt, at Aris ikke kunne nå op til det. Bolden faldt ned til en Hvidovremand i feltet, men skuddet blev med lodder og trisser blokeret.

Dermed kunne tiden løbe ud, og holdene måtte gøre klar til straffesparkskonkurrence.

Hvidovre vandt lodtrækningen, og startede dermed. De scorede sikkert på deres første spark. Da Malte derefter brændte, trak skyerne sammen over Helsingørs pokalturnering.

Hvidovre scorede til 2-0, hvorefter Daniel Stückler reducerede til 2-1 på et frækt spark.

Så skulle den tidligere Superligaprofil Kim Aabech sparke for Hvidovre, men Aris Vaporakis læste hans ”panenka”, og reddede. Hegaard kunne dermed udligne til 2-2 på sit næste spark.

Hvidovre scorede dog på næste spark, og da Matheus Leiria så sit spark blive reddet, var Helsingør igen på vej ud, da der stod 3-2 efter de første fire spark.

Aris skulle således redde for at holde Helsingør i kampen, men det var så også præcis hvad han gjorde, da Hvidovres Lazarevic måtte se sit spark reddet. William Kvist scorede sikkert til 3-3

Dermed stod den lige efter de første fem spark, og holdene skulle ud i alt-eller intet-runden. Hvidovre brændte deres første spark, og dermed kunne Frederik Bay afgøre kampen med sit spark. Han sparkede så hårdt og højt, at bolden tog undersiden af overliggeren, men ind fløj den, og dermed slog FC Helsingør et hårdt kæmpende Hvidovrehold ud, og er klar til næste runde i pokalen.

FCH: Vaporakis, Johannsen, Hegaard, Jørgensen, Fioretos, Ohlander, Christensen, Bay, J. Henriksen, Lieria, Stückler
indskiftet: Salamoun, Kvist,

Foto: Torben Sørensen, Kalabas.dk