Skip to main content

Kampen begyndte ellers på den værst tænkelige måde for FC Helsingør. På det allerførste spark i kampen snød Emil Nielsen offsidefælden, og befandt sig pludselig alene med bolden og målmand Viktor Anker. Anker forsøgte at komme ud og lukke vinklen ned, men Emil Nielsen var kølig, og Anker var chanceløs på Roskildeangriberens afslutning.
0-1 FC Roskilde


FC Helsingør skulle bruge lidt tid til at sunde sig, men efter ti minutter kom hjemmeholdet tæt på. Osama Akharraz havde fået sin første startplads i foråret, og han lavede et fint et-to spil med Douglas, der fikst lagde en hælaflevering i feltet, men en frelsende Roskildefod fik blokeret afslutningen.

Efter lige over et kvarter fik Lucas Haren et skrub i forbindelse med en nærkamp, og desværre for wingbacken var slaget så slemt, at han måtte lade sig udskifte. Morten Fraysse kom ind i stedet.

FC Helsingør lykkedes med at lægge presset højere op på Roskildes banehalvdel, og spillede sig til et par halve muligheder på indlæg i feltet. Især Osama Akharraz lignede én, der havde lyst til at betale tilbage på trænerens tillid, men Roskilde stod klogt i feltet, og fik forhindret FC Helsingør i at blive rigtig farlige.

Efter 37 minutter kom halvlegens største FCH-chance. Jonas Henriksen tog et langt indkast fra højresiden, og ved den nærmeste stolpe fik en FCH’er hovedet på. Douglas kom højest midt for mål, og headede nedad, men Roskildemålmand Frederik Schram kom helt ned til skuddet og greb det ud. God redning på en stor chance.

Efter 40 minutter gav et hjørnespark endnu en god mulighed, da Jonas Henriksen var tæt på at heade den ind, men han blev lige præcis generet nok til at han ikke kunne dreje bolden ind.

Men tre minutter senere fik FC Helsingør endelig hul på bylden. Endnu et FCH-hjørnespark blev slået ind foran mål. En Roskildespiller fik headet bolden ud af feltet, hvor Morten Fraysse stod klar til at samle riposten op. Forsvarsspilleren huggede hårdt og fladt, og bolden strøg ind helt ude ved stolpen.
1-1 FC Helsingør

Dermed kunne FC Helsingør gå til pause med en god fornemmelse i maven.

Fornemmelsen blev endnu bedre to minutter efter anden halvleg var gået i gang. Patrick Olsen slog en skarp diagonalaflevering til Douglas, der lå lige på den rigtige side af offsiden. Den store brasilianer trak ind i feltet, og holdt sin oppasser væk. Frederik Schram blev stående på benene, men Douglas sparkede sikkert bolden ind bag Roskildemålmanden.
2-1 FC Helsingør

Kort efter var det tæt på 3-1, da Douglas modtog en bold i venstre side igen. Han lagde den på tværs til Patrick Olsen, der slog et indlæg ind til en helt fri Osama foran mål, men offensivspilleren var lige præcis nået ind i offsiden.

Efter 55 minutter var Morten Nielsen pludselig tæt på, da han kom fri fem meter uden for feltet. Roskildeangriberen huggede til, og bolden tog en lumsk, dykkende bane, men heldigvis strøg den lige forbi den fjerne stolpe. Godt skud.

Der fulgte en periode, hvor ingen af holdene for alvor blev farlige, men hvor det var FCH, der lå og lurede. Efter 66 minutter vristede Douglas sig flot fri af sin mand ude på venstre sidelinje, efter en god aflevering fra Morten Fraysse. Angriberen rykkede ind i feltet, hvor en Roskildeforsvarer forsøgte at tackle på bolden. I stedet ramte han Douglas, og dommeren fløjtede prompte for straffespark. TK gik til bolden, men hans ellers hårde skud sad for tæt på Frederik Schram, der reddede. På returen forsøgte Nicolas Mortensen at heade mod det lange hjørne, men bolden gik forbi mål.

Efter 74 minutter kom Morten Nielsen igen igennem på venstrekanten. Han huggede igen resolut til bolden, men i stedet for at gå forbi den fjerne stolpe, gik den i sidenettet. Stor mulighed til Roskilde.

To minutter senere var Nicolas Mortensen centimeter fra. Indskiftede Mikkel Basse lod smart en bold passere mellem benene, og Nicolas Mortensen var vaks og fik bolden med. Presset af to Roskildeforsvarere afsluttede han mod øverste højre hjørne af målet, og bolden prellede af stolpen med et højt ”ping”. Egentlig ikke nogen stor mulighed, men et forrygende skud fra Mortensen.

Da uret rundede de 80 minutter, fik Douglas frispark et stykke uden for feltet. TK slog bolden skarp ind foran mål, hvor Jonas Henriksen fik sat hovedet perfekt på. Men Frederik Schram fik på en eller anden måde stoppet hovedstødet med en fantastisk redning. Kæmpe mulighed til FCH.

Efter 88 minutter smed Roskilde en lang bold frem. Bolden blev clearet ud af FCH-feltet. Bolden havnede hos Mark Gundelach lige uden for feltet, der huggede til den med et fladt skud. Bolden strøg gennem feltet og ramte en enkelt Roskildefod, men gik forbi målet. Stor mulighed til Roskilde.

Da uret rundede 90 minutter, satte Roskilde en sidste desperat offensiv ind. Tre hjørnespark fik de, hvor målmand Schram var med oppe i feltet, men hver gang lykkedes det Helsingør at få reddet kastanjerne ud af ilden. Efter fire uendelige minutter, der endda blev forlænget, da Daniel Jørgensen fik én på lampen og måtte lappes sammen, fløjtede dommeren endelig af, og FC Helsingør kunne lægge tre meget vigtige point i banken.

FCH: Anker, Henriksen, Holm, Gregor, Matheus, Olsen, ”TK”, Haren, Douglas, Mortensen, Akharraz. Indskiftet: Fraysse, Basse, Jørgensen.

Foto: FC Helsingør