Skip to main content

For en god ordens skyld må vi hellere lige skrive, at gårsdagens nyhed om, at vi ville skifte navn til “Helsingør United” (selvfølgelig) var en aprilsnar. ?

Vi forsætter som vi har gjort de sidste mange år som FC Helsingør, og vi tør også godt love, at der ikke kommer stjerner på hjemmebanetrøjen i næste sæson.

Hvad angår “scholarship’et” til Sunnydale High School, under “First Team Coach” Rupert Giles, var der et par stykker af jer, der havde set nok tv til at kunne gennemskue, at det selvfølgelig er den high school, hvor “Buffy The Vampire Slayer” udspillede sig, og hvor Rupert Giles var hendes mentor i vampyrbekæmpelse ?

Sæsonen 2018/2019 bliver den sidste sæson for FC Helsingør under det nuværende navn. I forbindelse med den amerikanske investorgruppes overtagelse af FC Helsingør, der blev officiel sidste uge, er det blevet besluttet, at FC Helsingør fra sæsonen 2019/2020 fremover skal spille som Helsingør United.

Direktør Janus Kyhl uddyber beslutningen:
– Den nye amerikanske bestyrelse havde et ønske om at vi spillede under et navn, der symboliserede det nye samarbejdsbånd mellem den halvdel af ledelsen der er placeret i USA, og den halvdel der sidder her i Helsingør. Vi er blevet enige om, at ”United”-navnet rummer alt de vi prøver at udstråle. Øget samarbejde og sammenhørighed mellem USA og Danmark, og mellem den amerikanske investorgruppe og os her i Helsingør. I USA er ”United”-navnet synonymt med fodbold, og er med succes blevet implementeret i bl.a. Atlanta Uniteds og Minnesota Uniteds MLS-hold, så derfor lå den lige til højrebenet for os. Vi har valgt at indsætte årstallet ”2019” i vores nye logo, som symbol på den nye start med det professionelle firma, og selvfølgelig det nye stadion.

Vi fortsætter også fremover med at spille i vores ”sky blue & white” hjemmebanetrøje, som Jordan (Gardner, den nye bestyrelsesformand, red.) kalder den. Men vores udebanetrøje kommer til at se helt anderledes ud allerede fra næste sæson. Den vil blive præsenteret på et event på et senere tidspunkt, og uden at sige for meget kan folk godt forberede sig på noget, der bliver ”red, white and blue”. Jeg er helt sikker på, at vores fantastiske fans vil støtte op om de nye tiltag, og den nye start de symboliserer.

Det foreløbige arbejdsforslag til næste sæsons trøje

I forbindelse med navneændringen etablerer Helsingør United Group, som firmaet bag holdet officielt kommer til at hedde, et såkaldt ”scholarship” i samarbejde med vores hovedsponsor, Freetrailer. Det kommer til at betyde, at den bedste spiller på Helsingør Uniteds U17-hold vil få mulighed for at studere et år på Sunnydale High School i New Jersey, hvor spilleren ikke bare vil skulle spille fodbold, men også vil modtage det der svarer til en B-licens træneruddannelse. Den udvalgte spiller vil arbejde direkte under Head Coach Rupert Giles, der er leder af Sunnydale Soccer Academy, det største fodboldungdomsakademi på den amerikanske østkyst. Rupert Giles har den højeste træneruddannelse inden for UEFA, den såkaldte P-licens, og er oprindeligt uddannet i England, men har arbejdet med ungdomsfodbold i USA i en årrække, både på pige- og drengesiden.

Hjemmekampen mod Lyngby den 25. maj vil blive den sidste kamp, hvor FC Helsingør spiller som FC Helsingør. Fra den 1. juli træder navneskiftet i kraft, og Helsingør United vil være en realitet.

Foto: FC Helsingør/Diadora