Skip to main content
ArkivSæsonen 2017/18

FC Helsingør var minutter fra sensationelt point i Parken

By 12/03/2018januar 24th, 2022No Comments

FC Helsingør leverede en jætteindsats, og var få minutter fra at få point med fra Parken, i en kamp der bød på syv scoringer og masser af fight, men ultimativt også et knust hjerte for gæsterne.

De første fem-seks minutter formede sig som man kunne forvente, med et hjemmehold der havde det meste af boldbesiddelsen, og et FCH-hold der mest lurede på en erobring, der kunne give en kontra til enten Adnan Mohammad eller Matheus, der lå på hver sin kant. FCK forsøgte mere at få sine driblestærke spillere op mod FC Helsingørforsvaret gennem midten, men FCH forsvarede sig fint, og der var ikke mange afslutninger i starten.


Men efter et lille kvarter gik det galt for FCH. Carlos Zeca slog et hårdt indlæg i hovedhøjde ind I Helsingørfeltet, og Pascal Gregor og Soutiriou gik begge efter headeren. Hårdt presset kom Pascal Gregor forrest, men han kunne ikke dirigere sin hovedstødsclearing, og bolden strøg i mål bag en chanceløs Mikkel Bruhn. Skidt start for Helsingørspillerne.
1-0 FC København

Efter en halv time kom der dog højest overraskende balance i regnskabet. FCK havde ført bolden frem i venstresiden, og lagt et indlæg ind i feltet, der blev clearet ud på midten af banen. Patrick Olsen drev bolden frem, og fandt Adnan Mohammad, der fyrede en mellemting mellem et indlæg og en afslutning afsted mod FCKs debuterende keeper Lázlo Köteles, der ikke kunne holde skuddet. Bolden havnede lige for fødderne af Nicolas Mortensen, der let kunne sætte den ind i FCK-målet fra mindre end en meters afstand.
1-1 FC Helsingør

Der var dog ikke spillet mere end otte minutter yderligere, da FCK viste tænder på hjemmebanen igen. Peter Ankersen drev bolden frem I højresiden, og sparkede et knivskarpt indlæg ind til Pieros Sotriou, der svingede benet første gang, og hamrede bolden både uden om Søren Henriksen og Mikkel Bruhn, der måtte se bolden gå ind ude ved stolpen.
2-1 FC København.

To minutter før pausen gik det galt for FCH igen. Ankersen fandt atter en spiller I Helsingørfeltet. Denne gang var det Santander. Paraguayaneren lagde fikst bolden videre første gang, og fandt Viktor Fischer, der skød hårdt og højt. Bolden tog en FCH-spiller og ændrede bane, og endnu en gang kunne Mikkel Bruhn bare se til, mens bolden strøg ind bag ham.
3-1 FC København

Så matte Helsingørspillerne gå til pause efter en halvleg hvor spillet ofte havde været fint, men FCK bare havde været den smule skarpere, som man kunne forvente af et forsvarende mesterhold.

Anden halvleg startede med et FC Helsingørhold, der forsøgte at lægge et højt pres. FCK forsvarede sig dog klogt, og der var således spillet mere end fem minutter før halvlegens første skud mod mål faldt. Patrick Olsen kom til en løs bold uden for feltet, og tog forsøget med et langskud. Den fik dog lige et my for meget, og bolden gik over.

Efter 58 minutter var Nicolas Mortensen urimeligt tæt på at score igen. “TK” smed et fremragende indlæg ind i feltet fra højresiden, og Nicolas kom højest. Han headede mod det lange hjørne, men FCK-målmand Köteles rettede op på noget af skaden fra sit drop, og nåede bolden med det yderste af fingerspidserne.

Men minuttet efter gav FCH-presset pote. Adnan Mohammad fik bolden fra Matheus i højre side, trak ind i banen, gik forbi en FCK-spiller, og krøllede smukt bolden op i hjørnet.
3-2 FC Helsingør

Da uret rundede 66 minutter, kom FC Helsingør også på 3-3, hvor utroligt det end lød. Adnan trak ind i banen og afleverede til indskiftede Douglas, der halvejs tacklede, halvvejs afleverede bolden til Nicolas Mortensen, der trak rundt om FCK-målmand Kötelels og køligt satte den ind med en behersket inderside.
3-3 FC Helsingør

Efter udligningen bølgede kampen frem og tilbage. FCK pressede voldsomt på for at komme tilbage i førersædet, hvilket gav plads bagude til et heroisk kæmpende FC Helsingørhold. Flere gange var både Douglas og Nicolas Mortensen tæt på at slippe igennem, men hver gang fik FCK I sidste øjeblik reddet kastanjerne ud af ilden.

FCK var dog også tæt på I flere omgange. Bl.a. viste Viktor Fischer prøver på klassen, og tvang Mikkel Bruhn til en flot redning, da landsholdspilleren slap igennem i højre side af feltet.

Uret tikkede langsomt og nervøst ned, og FC Helsingørspillerne kæmpede med næb og kløer for at holde fast I det ene point. Men FC København har det med aldrig at give op på hjemmebane, og dybt inde I overtiden kom Viktor Fischer fri i venstre side. Han slog et fladt indlæg ind I feltet, og fandt Federico Santander, der fra trekvart meters afstand satte kniven ind og kynisk forhindrede sensationen.
4-3 FC København

Minuttet efter var Douglas dog meget tæt på at kunne udligne igen, men Lazlo Köteles kom godt ud af sit mål, og fik blokeret skuddet. Returbolden dumpede ned for fødderne af Tobias Christensen, der skød efter det lange hjørne, men hans skud gik forbi stolpen, og tiden løb ud i den regnvåde og grå Telia Park for FC Helsingørspillerne, der havde været så tæt på, og alligevel så langt fra, efter en af sæsonens mest mindeværdige kampe.

FC Helsingør: Bruhn, Bay, Jørgensen, Henriksen, Gregor, Køhler, P. Olsen, Mohammad, Holst, Matheus, Mortensen.
Indskiftet: Douglas, Fisch, T. Christensen.