Skip to main content

FC Helsingør tog en sikker 3-0 sejr i søndagens kamp mod FC Roskilde, i en kamp der endda godt kunne have været vundet større, hvis FCH-spillerne havde vist lidt mere skarphed.

Det var allerede fra starten FCH, der lagde et godt pres på gæsterne, med den tidligere FC Helsingørtræner Christian Lønstrup på bænken.


Efter fire minutter kom Carl Lange i dybden på en god stikning fra Jonas Henriksen. Han lagde bolden bagud til fremstormende Nicolas Mortensen, hvis skud dog blev blokeret. Men på det efterfølgende hjørnespark blev bolden lagt frækt skråt bagud til Anders Holst, der sneg sig op fra midtbanen og huggede bolden i mål inden Roskildespillerne så hvad der skete.
1-0 FC Helsingør

Minuttet efter var Anders Holst tæt på at udbygge føringen, men ramte bolden helt skævt fra en eller ret fri position lige foran mål. Stor chance til målscoreren.

Fire minutter senere fik FC Helsingør hjørnespark igen. Bolden blev slået ind over midten til den fjerne stang, hvor Nicolas Mortensen stod klar. Han tog flot bolden ned, og kanonerede den ind i netrusen. En forløsning af de store for Nicolas Mortensen, der havde været så tæt på i de foregående to kampe. I afslutningsøjeblikket blev Mortensen ramt på anklen af en modstander, hvilket gav en lidt spøjs situation, hvor hans jublende medspillere måtte kravle af klyngen i en fart, da Mortensens ankel smertede så meget, at han måtte ud over sidelinjen til behandling.
2-0 FC Helsingør

Nicolas Mortensen var dog hurtigt klar igen, og sammen med resten af FCH’erne fortsatte han presset mod Roskildespillerne. Der var flere fine optræk til chancer, uden af FC Roskilde for alvor kunne true den anden vej.

Efter 25 minutter var Carl Lange tæt på. Han modtog bolden i sin venstreside, og afdriblede to mand, inden han sendte et spark mod det lange hjørne. Desværre gik den kvalificerede afslutning et stykke forbi målet.

Tre minutter senere gik den ikke længere for Roskilde. Udeholdet missede deres opdækning, og så slap Matheus fri i et løb ned af venstresiden, og inde midtpå løb Nicolas Mortensen fra sin mand. Matheus lagde bolden på tværs, og Nicolas Mortensen scorede sikkert.
3-0 FC Helsingør

FC Helsingør sad tungt på spillet frem mod pausen, men der blev ikke scoret yderligere og FCH kunne efter en forrygende halvleg gå i omklædningsrummet med en 3-0-føring, der ikke var ét mål for stor.

Anden halvleg startede desværre med lidt malurt i bægeret for FC Helsingør, da Nicolas Mortensen måtte gå ud med en skade i pausen. Han blev erstattet af Douglas.

FC Roskilde pressede mere på fra starten af anden halvleg, og Mikkel Bruhn måtte flere gange ud i feltet og have fat i højre bolde fra modstanderne. Men det var FCH der fik den første store chance. Carl Lange fik bolden i venstresiden, tog et par skarpe træk ind i banen, og lagde bolden på tværs til TK, der afsluttede første gang, men desværre et stykke over mål.

Kort efter var det Douglas, der gentog kunststykket. Han fik ligeledes bolden i venstre side, satte sin mand, og trak ind i feltet. Her lagde han bolden på tværs til Carl Lange, der var tættere på end TK havde været, men stadig måtte se sit skud gå forbi. Det var FCH, der sværmede i denne fase omkring en times spil.

Vi skulle helt frem til det 72. minut før FC Helsingør fik sin næste store chance. Douglas fik bolden fra Carl Lange, og lagde den til TK, der trak ind i feltet, og lagde endnu en bold skråt bagud. Denne gang til Douglas, der desværre ramte bolden helt skævt i en ellers ret fri position midt for mål, og en stor chance gik tabt. Men fremragende opspil af Lange, TK og Douglas.

Anden halvleg foregik ikke i helt samme høje gear som første halvleg, og der var mere midtbaneslagsmål end poleret fodbold frem mod de 90 minutter. FC Helsingør blev mest farlige på et par hjørnespark, hvor Pascal Gregor var tæt på at få styret bolden ind, men der blev ikke scoret yderligere, og så kunne FC Helsingør gå fra banen efter sidste fløjt med en 3-0 sejr i bagagen, og tre point til samlingen.

FCH: Bruhn, Bay, Holm, Gregor, Henriksen, TK, Olsen, Lange (78’ Roepstorff), Holst (87’ Willumsen), Matheus, Mortensen (’49 Douglas)

Dommer: Chris Johansen

Foto: FC Helsingør