Skip to main content

Trods et stort overtag i boldbesiddelse, og rigtig fin fodbold i lange perioder, måtte FC Helsingør nøjes med at tage det ene point med fra udekampen i Næstved.

De første fem minutter var ret lige, med et lille overtag til FCH. Udeholdet forsøgte sig med flere indlæg i starten, men skarpheden manglede. I stedet var det Næstved der fik den første chance, da en lidt tilfældig bold endte hos en Næstvedspiller i højre side af feltet, og der resolut blev trykket af. Bolden gik dog en del meter over mål. Kort efter fik FCH frispark lidt uden for Næstveds felt, og Bay slog en god bold ind i feltet, hvor det var meget tæt på at Andreas Holm kom op ved bagerste stolpe, men anføreren havde ikke helt timingen i sit hop, og bolden gik forbi og ud over baglinjen.


Kort efter fandt et langt spark frem Matheus på kanten af offsiden. Brasilianeren trak fra sin oppasser og var alene med målmand Pryts. Matheus prikkede bolden forbi, men idet han sprang over den fremstormende målmand, mistede han balancen, og bolden løb fra ham

Efter 12 minutter lykkedes det så hjemmeholdet at score. Et hjørnespark blev reddet i første omgang af TK, men dumpede ned for fødderne af Næstveds Jesper Christiansen. Hans spark blev i første omgang blokeret, men røg desværre lige tilbage i fødderne på ham igen. Anden gang fandt han det lange hjørne med et præcist spark, og bragte Næstved foran.
1-0 Næstved

To minutter senere var det meget tæt på, at Carl Lange kunne bringe balance i regnskabet, da han fik en bold med i feltet, omgivet af venner og fjender. Men igen var Jacob Pryts vågen i målet, og med en lang hånd fik han kroget bolden i favnen.

Kampen gik ind i en fase det næste kvarters tid, hvor der blev spillet fint rundt af FCH, og Næstved stillede sig lidt dybere og forsvarede sig. Der var ikke de åbne chancer for nogen af holdene.

I det 27. minut fik FC Helsingør så spillets største chance for at bringe sig foran. Frederik Bay fik en returbold i Næstvedfeltet, og blev nedlagt af Christoffer Boateng, der nærmest lavede et judogreb på højrebacken. Patrick Olsen gik til bolden, men holdt ikke hovedet helt koldt nok, og sparkede for tæt på målmanden, der kunne bokse bolden ud.

Efter det brændte straffespark fortsatte FC Helsingør med at lægge et tungt pres på hjemmeholdet, der efterhånden stillede sig med seks mand i bagkæden, og to mand lige foran den. FCH-spillerne havde svært ved at finde hul i kæderne, og vi nåede helt frem til det 40. minut, før TK fik noteret et skud på mål, da han tog chancen udefra med et langskud fra hjørnet af feltet. Bolden sneg sig dog lige over overliggeren. De næste fem minutter førte ikke til yderligere chancer til nogen af holdene, og Helsingoranerne måtte gå i omklædningsrummet bagud 0-1.

Anden halvleg startede med en stor chance til FCH på hjørnespark. Bolden blev slået godt ind af TK, og headet nedad af Nicolas Mortensen, og det var meget tæt på, at Jonas Henriksen kunne dirigere den videre i ruden, men han stod desværre lige foran Jacob Pryts, der greb bolden ud.

Syv minutter inde i anden halvleg kom Næstved tæt på. Et frispark i højresiden blev slået ind i feltet, hvor det lige akkurat lykkedes FCHs forsvarere at genere Nikolaj Hansen nok til at hans hovedstød gik forbi stolpen. Stor chance, men fint lukket ned.

I stedet lykkedes det endelig FC Helsingør at slå kapital af det tunge pres. Frederik Bay fik bolden i en fremragende aflevering fra TK. Bay trak ind i feltet, og nåede lige præcis at slå indlægget. Bolden blev clearet af Næstvedforsvaret for næsen af Nicolas Mortensen, men røg lige ud til Bay igen. Backen sparkede køligt efter det modsatte hjørne, og Pryts nåede kun lige akkurat at få en parade på, men kunne ikke forhindre, at bolden gik i mål.
1-1 FC Helsingør

Kort efter var Carl Lange igen tæt på. Der var spillet lige over en time, da han fik bolden i højre side. Han trak op langs sidelinjen, og så drejede han skarpt og trak ind langs kanten af feltet. Da han nåede ind midt for mål, sendte han et drøn af et skud mod sammenføjningen, og Jacob Pryts nåede med det yderste af fingerspidserne at vippe bolden over mål. Fremragende forsøg fra Lange.

Efter 70 minutter var TK urimeligt tæt på. En lang bold blev flækket videre af Matheus til Nicolas Mortensen, der tog den fint med. Han blev indhentet i feltet af en Næstvedforsvarer, der sparkede bolden ud af feltet, hvor TK kom først på den. Han tog et enkelt træk, og sendte et følt skud mod det lange hjørne, hvor bolden tog indersiden af stolpen og lige akkurat gik i spil igen. En smuk afslutning, der i dén grad havde fortjent en bedre skæbne.

Efter 80 minutter var Næstved tæt på. En returbold ud af feltet havnede hos Carl Lange, der forsøgte at komme fri af sin mand, men Næstvedspilleren erobrede, og kom ind i feltet, hvor han afsluttede mod det lange hjørne. Mikkel Bruhn, der ellers ikke havde haft meget at se til, kom fremragende ned og reddede, og samtidigt fik han hevet bolden ind under sig. Super redning på en stor chance.

I overtiden fik FC Helsingør et indkast i venstre side. Henriksen kastede langt, og Andreas Holm forlængede med hovedet. Ved bagerste stolpe var Douglas hårdt presset, men fik alligevel en fod på. Bolden sneg sig lige akkurat forbi stolpen, til stor fortrydelse for den store angriber.

Dermed løb tiden ud for FC Helsingør, der måtte nøjes med det ene point i en kamp, hvor man med afstand havde haft mest af spillet, og de største chancer.

FCH: Bruhn, Bay, Holm, Gregor, Henriksen, Christian “TK” Køhler, Olsen, Matheus Leiria, Holst (Basse ´74), Lange (Roepstorff ´84), Mortensen (Douglas ´72)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk