Skip to main content
FC Helsingør lejer den newzealandske landsholdsspiller Nando Pijnaker hos portugisiske Rio Ave FC

photo courtesy of New Zealand Football Association.

 Den All white OL deltager slutter sig til FC Helsingør frem til udgangen af 2021


HELSINGØR (31. august 2021) – FC Helsingør meddelte i dag, at de er blevet enige om en låneaftale med den portugisiske klub Rio Ave FC om den newzealandske landsholdsspiller Nando Pijnaker som centerback. Med lånet vil Pijnaker slutte sig til førstepladsen i NordicBet Liga-førende FC Helsingør frem til 31. december 2021.

“Vi er glade for at tilføje Nando til vores allerede meget stærke defensive gruppe,” siger FC Helsingørs sportsdirektør Brian Gellert. “Han er en stor, stærk central forsvarsspiller, som allerede kender og har et forhold til nogle af vores nuværende spillere. Hans internationale erfaring ved OL 2020 viser, at han har kvaliteten og talentet til at fortsætte sin udvikling her i Danmark.”

Pijnaker, 22 år, bliver den fjerde FC Helsingør-spiller, der udvikler sig fra New Zealands Olé Academy – sammen med angriberne Elijah Just og Callum McCowatt samt forsvarsspilleren Dalton Wilkins (som i øjeblikket er udlejet til Kolding IF). McCowatt og Pijanker var holdkammerater som 17-årige i Western Suburbs FC i New Zealand’s Central League. 

Pijanker, der oprindeligt er født i Brummen i Holland, voksede op med sin familie i New Zealand. Efter New Zealands FIFA U-20 VM turnering i 2019, sluttede Pijnaker i januar 2020 til den svenske anden division Norra Götaland, for klubben Torslanda IK. Han skiftede senere til GC Zürich og Grasshopper Club Zürich, inden han til sidst sluttede sig til Rio Ave FC.

Ved sommerens olympiske lege i Tokyo spillede Pijnaker hvert minut i alle fire newzealandske kampe, herunder tre clean sheets ud af fire kampe. Før det var han en defensiv grundpille på det newzealandske hold, der imponerede under hele U20-VM 2019 i Polen.

I toppen af NordicBet Liga-tabellen gennem syv kampe går FC Helsingør (6-1-0, 19 point) ind til landskampspausen i september med to point ned til andenpladsen. Helsingør møder Skjold på onsdag i anden runde af Sydbank Pokalen (Kl. 18.00 | BILLETTER), inden Helsingør vender tilbage til ligaen den 12. september hjemme mod Hvidovre. 

Spillerprofil
Navn: Nando Pijnaker
Position: Forsvarsspiller
Højde: 6-3 (1,91m)
Fødselsdato: 25 februar, 1999 (Alder: 22)
Statsborgerskab: New Zealand
Transaktioner: New Zealand Den 31. august 2021 tilføjer FC Helsingør forsvarsspilleren Nando Pijnaker, der er udlejet fra portugisiske Rio Ave FC indtil 31. december 2021.