Skip to main content

Efter flere dominerende præstationer ved OL 2020 og i NordicBet Ligaen har de to All-whites forlænget deres kontrakter med to år.

HELSINGØR (31. august 2021) – FC Helsingør meddelte i dag, at de har skrevet nye kontrakter med angriberne Elijah Just og Callum McCowatt frem til sommeren 2024. De to newzealandske landsholdsspillere har tilsammen scoret syv mål og leveret tre assists i denne sæson, hvilket har hjulpet Helsingør-klubben til tops i NordicBet Liga-tabellen med 7 kampe ubesejret fra start.

“Vi er glade for at fortsætte vores rejse med både Elijah og Callum,” siger FC Helsingørs sportsdirektør Brian Gellert. “Begge spillere kom til klubben som meget unge og har udviklet sig til dynamiske angrebsspillere, som har fået en fantastisk start i ligaen. Vi er glade for, at de har besluttet at forpligte deres fremtid til Helsingør, og vi er spændte på fremtiden sammen.”

Just, 21 år, er en hurtig og teknisk kantspiller med tre mål og en assist i fem kampe i denne sæson. Just kom til FC Helsingør i 2019, hvor han har scoret ni mål og blevet registreret for to assists i hans tid i klubben. Just spillede alle fire kampe med New Zealand i deres tur til kvartfinalen ved OL i Tokyo 2020, hvor han assisterede til et mål mod Honduras i gruppespillet.

“Jeg kunne ikke være mere lykkelig over at have fået en ny kontrakt med FC Helsingør,” sagde Just. “Jeg har haft en fantastisk oplevelse her i klubben og er glad for at kunne udvikle mig som spiller og hjælpe klubben i deres største øjeblikke, som vores oprykning fra 2. division, sidste års slutplacering i opryknings gruppespillet og dette års fantastiske ubesejrede start. Mulighederne er ubegrænsede for holdet, og jeg vil gerne fortsætte med at spille min rolle.”

McCowatt, 22 år, kom til FC Helsingør et år efter Just og tilføjede et offensivt element for både klub og land i 2021. I alt har McCowatt scoret syv mål i 29 kampe i Danmark – heraf fire mål i fire kampe i træk, som hver især har været enten en matchvinder eller en udligning. McCowatt var med i alle fire af New Zealands OL-kampe i Tokyo, inden han vendte tilbage til Helsingør.

“Det er dejligt at modtage en ny kontrakt med klubben, da vi alle stræber efter vores mål i år,” siger McCowatt. “Det viser at klubben har tillid til mig og hjælper mig som spiller til at fokusere på at spille, score og vinde kampe. Helsingør har føltes som et hjem fra det første øjeblik, jeg kom, og jeg glæder mig til at se, hvilke store ting vi kan gøre i denne sæson og fremover.”

I toppen af NordicBet Liga-tabellen efter syv kampe går FC Helsingør (6-1-0, 19 point) ind til landskampspausen i september med to point ned til andenpladsen. Helsingør møder Skjold på onsdag i anden runde af Sydbank Pokalen (Kl. 18.00 | BILLETTER), inden Helsingør vender tilbage til ligaen den 12. september hjemme mod Hvidovre. 

Spillerprofil
Navn: Elijah Just
Position: Forward
Højde: 5-9 (1,75m)
Fødselsdato: 1 maj, 2000 (Alder: 21)
Statsborgerskab: New Zealand
Transaktioner: FC Helsingør skriver under med Elijah Just på en 2-årig kontraktforlængelse den 31. august 2021.

Spillerprofil
Navn: Navn: Callum McCowatt
Position: Forward
Højde: 5-10 (1,79m)
Fødselsdato: 30. april, 1999 (Alder: 22)
Statsborgerskab: New Zealand
Transaktioner: FC Helsingør skriver under med Callum McCowatt på en 2-årig kontraktforlængelse den 31. august 2021.