Skip to main content

FC Helsingør havde det meste af spillet, og flere gode muligheder men måtte alligevel indkassere et 0-1 nederlag i hjemmbanekampen mod Thisted.

Det var FC Helsingør der sad på tingene i meget af første halvleg, og lagde ud i det første kvarter med at spille bolden godt rundt med mange korte, præcise afleveringer. Det var dog så som så med de store åbne chancer, da Thisted var tilfredse med at stå dybt og spille på kontraer op til deres hurtige topscorer Tukiainen.


Efter et kvarter kom FCHs første afslutning. Carl Lange fik bolden i dybden i venstresiden, trak ind i banen til kanten af feltet og trykkede af. Skudder fik dog ikke helt kraft nok, og Thistedmålmand Rosenørn kunne gribe den ud.

Tre minutter senere sværmede FCH om Thistedmålet, men Thisted erobrede bolden og stak afsted i en kontra. Bolden blev spillet på tværs til en Thistedspillet i højresiden, der afsluttede resolut. Det hårde og lumske skud var lige ved at snyde Mikkel Bruhn, men den store målmand fik vippet bolden opad, og kunne selv erobre den.

Efter 20 minutter satte Thisted i endnu et kontraløb, og denne gang blev bolden slået fra højre side mod venstre hvor Laurits Sørensen var helt fri. Han headede på mål fra en spids vinkel i stedet for at tage bolden ned, men Mikkel Bruhn var vågen og fik vippet skuddet udenom. Thisted pressede på i denne fase.

Otte minutter senere var det tæt på for FCH. Efter et hjørnespark blev bolden clearet ud af feltet. Frederik Bay løb til bolden og sparkede første gang. Det hårde og præcise skud sad dog lige en anelse for tæt på målmand Rosenørn, der kunne få fingrene på. Stor chance.

Efter 35 minutter var det tæt på at Jonas Henriksen kunne komme på måltavlen. FCH spillede endnu engang fint rundt om Thistedfeltet, og bolden blev spillet ind til Willumsen, der afsluttede lige i en blokering. Efter lidt ping-pong endte bolden hos Henriksen, der var trukket ind fra sin højreside, og han huggede til bolden, men igen blev skuddet stoppet på stregen. Men det var FC Helsingør der var i førersædet her hvor pausen nærmede sig. Men hul på bylden fik man ikke, og holdene gik til pause som de begyndte: Med 0-0 på tavlen.

Anden halvleg var kun tre minutter gammel, da en Thistedspiller fik bolden spillet lige i fødderne af FCH-forsvaret. Han afsluttede prompte, men skuddet gik over mål.

Ellers var kampbilledet fra anden halvlegs start det sammen som det havde været i den første. FC Helsingør pressede højt, og Thisted stod med mange mand bag bolden og lurede på kontraer til deres hurtige frontløbere.

Det var dog ikke på en kontra at gæsterne kom foran efter 56 minutter, men en dødbold. Pascal Gregor fulgte en bold mod baglinjen, hårdt presset af en Thistedspiller, men dommer Jesper Nielsen dømte hjørnespark. Dér kom topcorer Tukiainen højest og headede bolden utageligt ind bag Mikkel Bruhn fra klods hold.
0-1 Thisted.

FC Helsingør spillede og spillede, men havde mere end almindeligt svært ved at finde huller i det kompakte Thistedforsvar. Vi skulle helt frem til det 70. minut før FCH fik en stor chance. Nicolas Mortensen var blevet skiftet ind, og var løbet i feltet. Her var han utroligt tæt på at kunne rette et skud af fra Anders Holst og snyde målmanden, men bolden fik ikke helt skru nok og Rosenørn kunne erobre bolden.

Et par minutter senere kom Carl Lange forbi sin oppasser i venstresiden, og lagde bolden fladt og præcist ind i feltet. Her kom unge Nicolas Willumsen til bolden, men han afsluttede lige på Thistedmålmanden. Stor chance til den unge angriber, og godt sat op af Lange.

FC Helsingør skiftede Martin Fisch ind, og satte Andreas Holm op i angrebet, hvilket førte til et par halvfarlige situationer, men ikke noget der for alvor brændte på. I stedet var det meget tæt på at Thisted kunne udbygge føringen efter 83 minutter, da Christian Mortensen kom forbi sin oppasser, og lagde bolden fladt ind på kantet af feltet, hvor Laurits Sørensen skød efter det lange hjørne, men overplacerede skuddet, der krøb uden om stolpen.

Lige inden uret rundede de 90 minutter var det ganske, ganske tæt på at Nicolas Mortensen scorede, da han frækt ramte bolden med hælen på et hjørnespark, men symptomatisk for dagen og kampen, stod der en Thistedspiller på stregen, der kunne redde skuddet.

Dermed måtte Helsingørspillerne se timeglasset rinde ud, og notere sig et nederlag på 0-1 i en kamp hvor de godt kunne have fortjent mere, men hvor skarpheden manglede.

FCH: Bruhn, Bay (81. Roepstorff), Holm, Gregor, Henriksen, Olsen, Basse (66. Mortensen), Lange, Holst, Matheus (Fisch 75.), Willumsen.

Dommer: Jesper Nielsen