Skip to main content

FC Helsingør har her til eftermiddag udsendt følgende pressemeddelse:

FC Helsingør etablerer A/S


Foreningen bag fodboldklubben FC Helsingør udskiller nu deres førstehold samt U17- og U19-holdene i et aktieselskab. FC Helsingør A/S etableres for at sikre at FC Helsingør også i fremtiden vil kunne begå sig i et stadigt mere konkurrencepræget fodboldmarked.

”På generalforsamlingen i september 2018 fik bestyrelsen et mandat til at sætte klubben på aktier. Det arbejde er godt i gang. Målsætningen er at skabe en solid kapital for klubben, således at vi er i stand til at videreudvikle FC Helsingør, som vi hidtil har gjort som forening”, udtaler bestyrelsesformand, Finn Moseholm. Finn Moseholm forventer at selskabet FC Helsingør A/S vil få en indskudt et tocifret millionbeløb, hvoraf foreningen forventer at sidde på mellem 30 & 50 % af aktierne, mens resten forventes solgt til eksterne investorer.

”Vi har en gruppe af lokale investorer, der har vist stor interesse i at investere i klubben, ligesom vi har en udenlandsk investorgruppe, der har vist interesse i at købe op til 51 % af aktierne. Det er en investorgruppe, som vi har haft en god dialog med gennem længere tid, og som vi føler kan bidrage til at fortsætte videreudviklingen af det FC Helsingør, som vi kender i dag. En lokal forankret klub, med stærke bånd til byen Helsingør.

FC Helsingør skal være en lokalt forankret fodboldklub, drevet på en sund økonomi, hvor vi lægger stor vægt på talentudviklingen”, udtaler FC Helsingørs bestyrelsesformand.

Hvorvidt den udenlandske investorgruppe endeligt kommer til at investere i FC Helsingør er dog ikke sikkert endnu, ”Nu lader vi advokaterne gøre deres arbejde, og så er jeg sikker på, at vi er meget klogere inden for de kommende uger. Sideløbende med det arbejde, igangsætter vi nu en emission, hvor lokale får mulighed for at købe aktier i FC Helsingør A/S, udtaler Finn Moseholm”.

FC Helsingør A/S vil komme til at bestå af FC Helsingørs NordicBet Ligahold, såvel som klubbens U-19 og U-17 hold. Den øvrige talentafdeling vil fortsat være en integreret del af foreningen FC Helsingør.