Skip to main content

Efter en ellers udmærket kamp, og et flot frisparksmål fra Anders Holst, var det alligevel FC Helsingør der måtte strække våben, da pokalkampen mod Næstved blev afgjort efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. Det var desværre gæsterne fra Næstved, der var skarpest fra 11-meterpletten, og FC Helsingør er dermed ude af pokalen.

De første ti minutter spillede FC Helsingør bolden en del rundt, mens Næstved mest lurede på at få brudt boldbesiddelsen og sat et kontraangreb ind. Men ingen af holdene kom igennem til chancer. Der var således spillet et kvarter før den første store chance bød sig. Det var gæsterne fra Næstved der kom frem til en kæmpechance, da Kristoffer Munksgaard kom forbi sin mand i venstre side af feltet, og afleverede skråt bagud til en ret fri Mathias Andersen. Han afsluttede resolut, men Viktor Anker i FCH-målet fik stukket foden ud og blokeret skuddet. God redning af Anker.


I stedet var det hjemmeholdet der kom foran i det 18. minut. Patrick Olsen tog et raid op gennem midten, og nåede lige akkurat at spille bolden i dybden til Matheus, inden han blev nedlagt lige uden for feltet. Matheus blev stoppet i feltet, og så fløjtede dommer Jesper Nielsen for frispark på efterkrav. Anders Holst og Frederik Bay stod om bolden, men det var Holst der trykkede af. Det gjorde han perfekt, og bolden gik uden om muren, tog indersiden af stolpen, og gik i mål. Stærkt frispark af Anders Holst.
1-0 FC Helsingør

Målet fyrede op under kedlerne hos hjemmeholdet, og fem minutter senere var det tæt på igen. Sebastian Elvang slog et frispark perfekt ind foran mål, hvor det var centimeter fra, at Frederiks Roepstorff kunne heade bolden ind, men han nåede lige præcis ikke frem til bolden. Stor chance til ”Robber”.

Efter 33 minutter var Anders Holst meget tæt på at fordoble sin målscore i kampen, da han fik bolden i et dybdeløb. Holst prikkede bolden uden om sin oppasser, og var alene igennem med målmanden, men i allersidste øjeblik fik Næstveds Mads Olsen tacklet kantspilleren, der måske nok skulle have afsluttet et splitsekund inden. Kæmpe chance til Holst.

Få minutter efter var det Næstveds tur til at brænde en kæmpechance. Tobias Christensen, der skiftede til Næstved fra FCH i sommer, modtog bolden i feltet, og til trods for at han havde to oppassere omkring sig, lykkedes det ham alligevel at sende et giftigt skud mod det lange hjørne, der tvang Viktor Anker ud i fuld længde hvor han med det yderste af handskerne fik vippet skuddet uden om stolpen. Stor chance, større redning.

Dermed kunne FCH gå til pause med en snæver 1-0 føring.

Anden halvleg begyndte med et par gode muligheder til begge hold inden for de første fem minutter. Først var det Næstved, der kom til en god afslutning, da bolden blev ført op gennem midten, og Mathias Anders afsluttede. Hans udmærkede skud blev dog grebet ud af Viktor Anker. Kort efter tog Patrick Olsen et godt ryk op gennem midten, og fandt Anders Holst i dybden, men Holsts skud blev igen blokeret i sidste øjeblik Minuttet efter var det igen centimeter fra at Frederik Roepstorff kunne heade et hjørnespark ind, men hans hovedstød gik akkurat forbi stolpen. Begivenhedsrig start på anden halvleg.

Intensiteten faldt lidt de næste ti minutters tid, men efter 58 minutter fandt Patrick Olsen Matheus med en flot aflevering. Matheus tog den endnu bedre med sig med en smart dribling, og fandt Sebastian Elvang i venstre side af feltet. Kantspilleren tog et træk ind i banen og afsluttede, men desværre forbi det lange hjørne.

Efter en times spil snød Næstveds Ahmed Hassan Ahmed FCHs offsidefælde, og spurtede mod målet. Viktor Anker blev stående på benene og tvang Ahmed til at trække til én af siderne, hvorefter Anker gik ned og prikkede bolden væk foran Ahmed. Kæmpe redning af Anker, der stod en stærk kamp.

Men efter 69 minutter gik det galt for FC Helsingør. Næstved fik frispark i venstresiden, og den netop indskiftede forsvarsspiller Kasper Mertz kom højest af alle, og headede bolden utageligt ind bag Viktor Anker. Træls scoring at indkassere, men efter spil og chancer var det ikke helt ufortjent.

FCH skruede lidt op for intensiteten, og især indskiftede Carl Lange udfordrede på venstrekanten. Efter 79 minutter kom han forbi sin mand, og spillede skråt bagud i feltet. Her kom Mikkel Basse til bolden og hakkede til den, men hans skud sad for tæt på målmand Christoffer Petersen, der reddede. God mulighed.

Fire minutter senere kom Pascal Gregor højest på et frispark i feltet, men han forsømte at heade nedad, og bolden gik i en blød bue over mål. Den ellers flittigt scorende midterforsvarer nåede vist ikke helt at forstå hvor fri han var.

Ingen af holdene formåede at få scoret i den ordinære tid, og så gik kampen til to gange 15 minutters forlænget spilletid.

Den forlængede spilletid startede med en stor chance til FC Helsingør. Et hjørnespark blev slået godt ind til Daniel Jørgensen, der måtte se et ellers godt forsøg blive reddet på stregen af en Næstvedforsvarer.

Efter fem minutter kom Carl Lange igennem i sin venstreside igen, tog et frækt træk og skød. Hans hårde skud i hoftehøjde blev dog reddet flot af målmand Petersen. Men god aktion af den unge offensivspiller.

Otte minutter inde i den forlængede spilletid blev Matheus nedlagt bagfra på kanten af feltet. Anders Holst var blevet skiftet ud, så det var Frederik Bay, der tog frisparket. Hans skud sad dog en meters penge over mål. Lige inden sideskiftet driblede Patrick Olsen sig igennem to forsvarsspillere og ind i feltet, men inde foran stod Carl Lange offside, og han måtte trække sig fra bolden. Patrick Olsen forsøgte selv at nå frem til sin dybdeaflevering, men Næstvedmålmanden nåede akkurat ned og fik erobret bolden.

Anden periode af den forlængede spilletid var knap startet, da den tidligere Helsingørspiller Souheib Dafloui kom forbi Daniel Jørgensen. Den store midterforsvarer hagede sig fast i Næstvedspillerens trøje, og da han var sidste stop på vejen mod mål, vidste hele stadion godt hvad der ventede, da dommerens fløjte rungede ud over stadion. Direkte rødt til Daniel Jørgensen, der måtte tage den tunge gang mod omklædningsrummet. Men som det så ofte går i forlænget spilletid, havde ingen af holdene skarpheden og overskuddet til at sætte bolden ind, og så måtte holdene i straffesparkskonkurrence.

Her scorede alle Næstveds skytter, mens Nicolas Mortensen brændte for FC Helsingør, og så var det Næstved der kunne trække det længste strå på en lang aften for FCH.

FCH: Anker, Jørgensen, Holm, Fisch, Bay (106. Willumsen), Basse, Olsen, Roepstorff (54. Gregor), Holst (91. Mortensen), Elvang (61. Lange), Matheus.

Dommer: Jesper Nielsen

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk