Skip to main content

FC Helsingør var især i første halvleg af dagens kamp klart bedre end gæsterne fra Nykøbing, men for mange brændte chancer endte med at koste dyrt, da Nykøbing på to mål i anden halvleg fik vendt kampen, og kunne rejse hjem med alle tre point.

De første fem minutter var med et lille overtag til FC Helsingør, der summede om Nykøbingmålet, men det var alligevel gæsterne der spillede sig til den første store chance. Et hjørnespark blev sat præcist ind foran til den forreste stolpe, hvor Mikkel Bruhn med nød og næppe fik erobret bolden for næsen af to Nykøbingspillere.


De næste fem minutter var det så Nykøbing der sværmede om FCH-målet, og det snerpede til foran mål, men FC-forsvarerne kom imellem hver gang.

Efter 12 minutter kom Helsingør til den første afslutning. Matheus og Jonas Henriksen kombinerede fint på højrekanten, og fik bolden lagt ind i feltet. Her clearede Nykøbingforsvaret, og bolden havnede for fødderne af Patrick Olsen, der afsluttede udefra. Hans skud gik dog et godt stykke over mål.

Efter lige over et kvarters spil var det Carl Lange, der fik en stor chance. Han fik bolden i fødderne lige over midterlinjen, og trak selv bolden med op. På kanten af feltet snød han sin mand og trak ind foran mål, hvor han satte endnu en mand med en fiks dribling, men da han endelig fik afsluttet, havde skuddet desværre ikke samme kvalitet som opspillet og bolden gik igen et godt stykke over mål. Godt opspil af den unge kantspiller.

I det 21. minut kom forløsningen. TK sparkede hjørnespark, og bolden røg hele vejen på tværs af feltet. Her stod Pascal Gregor, og headede bolden tilbage på tværs mod det lange hjørne. Ingen kom op til bolden, og så blev Gregor noteret for endnu et mål i ligaen.
1-0 FC Helsingør

Syv minutter senere var det centimeter fra, at Nicolas Mortensen og Anders Holst kunne udbygge føringen. Nicolas Mortensen blokerede en aflevering fra Nykøbings midterforsvar. Han førte bolden frem, og afleverede perfekt ud til Carl Lange, der stormede frem i venstresiden. Han lagde bolden tilbage på tværs, hvor Mortensen afsluttede. Målmand Olsen i NFC-målet kunne kun give en retur, som det var ganske tæt på at Anders Holst kunne presse det sidste stykke over stregen, men på selve mållinjen fik Nykøbing sparket væk.

De næste minutter var ét langt stormløb mod NFC-målet, og både Mortensen og Carl Lange havde afslutninger, der dog ikke sad inden for rammen.

I stedet var det Anders Holst, der rystede træværket efter 33 minutter. Patrick Olsen erobrede fra en NFC-spiller, der skvattede, og Holst drev bolden frem. Da han kom i feltet, tog han et fikst træk til højre, og afsluttede mod det lange hjørne. Stadion trak vejret ind med et sug, da bolden strøg mod sammenføjningen, men skuddet havde lige fået et my for meget og tog overliggeren, og publikum åndede ud med et hørbart suk. Fremragende skud fra veteranen.

Efter 38 minutter fik en velspillende Nicolas Mortensen en høj bold sendt frem, som han tog flot ned og afsluttede på. Det var det yderste af neglene Sebastian Olsen fik på skuddet, som han vippede over mål. Målmanden var kommet lidt langt ud af sit mål, og var heldig med ikke at indkassere igen.

Lige inden pausefløjtet nåede Matheus at få en enkelt afslutning sendt afsted mod Nykøbingmålet, men hans skud udefra blev ikke hårdt nok, og dermed måtte FCH gå til pause med en 1-0 føring, der var i hvert fald ét mål for lille.

Anden halvleg var ikke mere end tre minutter gammel før FCH kom til at fortryde, at man ikke havde fået sat bolden i kassen. Et kontraspil fra Nykøbing blev drevet helt til baglinjen, hvor bolden blev slået ind over. Inde foran stod Lars Pleidrup helt fri, og efter et enkelt træk kunne han ret upresset sparke bolden i kassen. Mærkeligt passivt forsvarsspil fra hjemmeholdet i sekvensen.
1-1 Nykøbing

FCH forsøgte at lægge pres på gæsterne, og især Nicolas Mortensen lavede en del ravage, men rigtigt farligt blev det ikke.

Efter en time blev det til gengæld uhyggeligt farligt foran FC Helsingørs mål. Lars Pleidrup fik en dybdebold, og selvom han havde to forsvarsspillere omkring sig, fik han sendt et farligt skud mod mål. Mikkel Bruhn kom ned i en forrygende refleksredning, og bolden tog stolpen, og røg tilbage i Bruhns trygge favn. Kæmpe chance til gæsterne fra Nykøbing.

Efter 70 minutter lukkede FC Helsingør igen et mål ind. Christopher Thorsheim trak ind fra højrekanten, og sendte et fladt skud efter det lange hjørne, inden nogen i FCH-forsvaret opfattede hvad der foregik. Mikkel Bruhn kunne ikke nå ned til skuddet, og så stod der lidt ud af det blå pludselig 1-2 på tavlen.
1-2 Nykøbing.

Ti minutter før tid blev indskiftede Douglas sendt i dybden. Han kom frem til feltet, men måtte forsøge skuddet i en noget presset situation, omgivet af en forsvarer på hver skulder. Han fik alligevel sendt et fint skud afsted, der dog sneg sig lige over mål. Fem minutter efter var den store brasilianer igen tæt på, da bolden havnede for fødderne af ham i et klumpspil lige foran Nykøbingmålet. Men han havde ryggen mod mål, og kunne ikke få drejet bolden ind.

Ind i overtiden lagde FCH et tungt pres mod Nykøbingmålet, men det var alligevel NFC, der fik den største chance, da Nicolai Dohn fik en friløber på en kontra. Han forsøgte at vippe bolden over Mikkel Bruhn, der var langt ude af sit mål, men bolden gik forbi stolpen.

Der blev ikke scoret yderligere, og FC Helsingør måtte indkassere et nederlag på hjemmebanen, som efter spil og chancer ikke bare var ufortjent, men også noget unødvendigt.

 

FCH: Bruhn, Henriksen, Holm, Gregor, Bay, ”TK” Køhler, Olsen, Lange, Holst (´83 Basse), Matheus, Mortensen (70´ Douglas).

Dommer: Jonas Hansen