Skip to main content

De danske Superligaklubber, og de tre nedrykkerklubber fra sidste sæson, præsenterede til formiddag den helt nye ”eSuperliga”, hvor FIFA-spillere fra de 16 deltagende klubber konkurrerer om en samlet præmiesum på 350.000 kr. FC Helsingør deltager også i eSuperligaen, da vi som Superligaklub i sidste sæson har været med i udformningen af den nye liga.

Ligaen præsenteres som et samarbejde mellem Divisionsforeningen, Discovery Networks, der streamer turneringen på deres digitale platform DPlay, samt sender udvalgte kampe på Canal 9, og svenske Dreamhack, der er én af verdens største producenter af eSportsturneringer.


Turneringen løber af stablen allerede fra 5. november og syv uger frem, hvor der sammenlagt vil blive spillet 120 kampe. Og fremover vil der være to turneringer af syv uger pr. kalenderår.

Til hver kamp stiller holdene op med to spillere. Kampene bliver så spillet på både ude- og hjemmebane, og vinderen er det hold med bedst målscore over begge kampe. Der gøres brug af reglen om udebanemål.

Ligaen bliver samtidig en del af EA Global Series, så spillerne kan optjene point i det samlede regnskab, som kan give kvalifikation til verdensmesterskabet, og ligaen har da også deltagelse af store navne i FIFA-kredse som August ”Agge” Rosenmeyer, der repræsenterer FCK’s eSportshold, North, og Lasse Bækkelund, der vil repræsentere OB.

FC Helsingørs første eSportsspiller er Wali Kazmi, en af Danmarks bedste FIFA-spillere og han får inden sæsonstart følgeskab af mindst én spiller mere. De trænes af Christian Fischer, der ud over at være ungdomsmålmandstræner i FCH også er en lidenskabelig eGamer.

Wali Kazmi, eller ”Kaz” som hans gamertag lyder, var ikke i tvivl, da FCH henvendte sig:
– FCH troede på projektet med den nye liga, og det betød også at jeg troede på projektet. Det er en rigtig god mulighed for mig for at udvikle mig som FIFA-spiller, og det var en aftale som gav rigtig god mening for begge parter. Målet er klart at FCH skal spille med om en top-otteplacering, og komme op og spille mod de store drenge i klassen, men nu må vi se. Det kommer også lidt an på, hvem min makker bliver. Men top-otte er målet.

For direktør Janus Kyhl var der ingen tvivl om, at FC Helsingør skulle hoppe med toget nu:
– E-sporten er en af de hastigst voksende sportsgrene på verdensplan, hvilket vi i branchen har været opmærksomme på længe. Da dette fantastiske initiativ kom på banen, gav det rigtig god mening for os at være med, når nu muligheden bød sig. Det giver os både mulighed for at give vores fans en anden måde at følge os på, samt at komme ud på nogle platforme med FC Helsingør, og få sat Helsingør på landkortet nogle steder, hvor vi normalt ikke ville komme.

Vi ved at mange af vores fans spiller FIFA, og følger med i e-sport, så det var en no-brainer for os. Især da vores nye hovedsponsor Freetrailer også bakkede entusiastisk op om projektet. Uden et sponsorat fra dem havde vi ikke kunnet være med fra starten, så de får en varm tanke. Vi er derudover i dialog med yderligere sponsorer om støtte til holdet, og vi er meget begejstrede over at kunne være med helt fra starten i et banebrydende projekt for dansk fodbold.

FC Helsingørs eSports FIFAhold kan følges på deres helt egen Facebookside på: https://www.facebook.com/FCHeSport/