Skip to main content

Efter en kamp, hvor FC Helsingør var i kontrol i det meste af kampen, måtte hjemmeholdet stadig notere sig et 0-2 nederlag i hjemmebanepremieren mod HB Køge.

Det var ellers FC Helsingør, der lagde bedst ud, og som sad på spillet i begyndelsen af kampen. Der var spillet knap fem minutter, da Nicolas Mortensen modtog bolden med ryggen mod mål. Han fik fikst vendt rundt, og stukket bolden til Douglas, der kom stormende på venstrekanten. Til trods for, at den store brasilianer var presset, fik han alligevel sendt en afslutning afsted, men den gik et stykke over mål.


Tre minutter senere kom HB Køges første store chance. En køgespiller kom fri af presset i venstresiden, og slog et hårdt indlæg ind i feltet i knæhøjde, men der var heldigvis ingen til at tage imod bolden, der gik harmløst ud. Minuttet efter kom Martin Koch ind i feltet, og tog et fikst træk til højre, hvor Pascal Gregor var så uheldig at glide. Men Andreas Holm kom ned i en glidende blokering i allersidste øjeblik, og skuddet nåede aldrig ind til Viktor Anker i målet.

Derefter fulgte en periode, hvor FC Helsingør fik bedre fat i spillet.  FC Helsingørs midtbane kæmpede godt for det, og vandt mange af de fysiske dueller, og flere gange var der optræk til chancer for især Nicolas Mortensen og Douglas, men HB Køges forsvar stod godt i starten af kampen.

Efter 33 minutter var det tæt på. Andreas Holm fandt Patrick Olsen med en knivskarp tværpasning, og Olsen trak op gennem midten til kanten af feltet. Her spillede han skråt ud til Frederik Bay, der slog et halvt indlæg, halv afslutning, der var centimeter fra at nå Douglas inde foran mål.

Minuttet efter fik FCH et frispark i højre side. TK slog en bold ind foran mål, hvor den blev clearet ud af feltet. Her stod Mikkel Basse fri, og han hakkede til bolden, der gik i en smuk bue mod det lange hjørne, men målmand Andreas Hansen kom helt ud i flyvende figur, og reddede bolden til hjørnespark. Det blev også sparket af TK, og ved den bagerste stang var det meget, meget tæt på at Nicolas Mortensen kunne få hovedet på, men hans afslutning gik lige forbi.

I stedet var det lidt mod spil og chancer HB Køge der kom foran efter 35 minutter. En fejlaflevering blev opfanget af en snu HBK’er, og Jakob Johansson kunne med en enkelt dribling uden for feltet komme i position og afslutte sikkert, efter han modtog bolden i fødderne.
0-1 HB Køge

Lige inden halvlegen løb ud, fik Patrick Olsen frispark fem meter uden for HB Køges felt. TK gik til bolden, og slog et fint frispark, men Andreas Hansen var vågen, og kunne uden de store problemer gribe afslutningen ud. Så måtte FC Helsingør gå i omklædningsrummet bagud 0-1, efter en halvleg, hvor man havde haft meget af spillet, og også nogle af de største chancer, men hvor HB Køge havde haft skarpheden.

Anden halvleg forsatte hvor den første slap, i de første ti minutter. FC Helsingør lagde et energisk pres på HB Køge, der mest lurede på kontraer. FCH havde meget af spillet, men kunne ikke spille sig igennem de velorganiserede HB Køge-kæder, så spillet så i perioder noget stillestående ud.

VI skulle helt hen til det 72. minut, før FCH blev farlige igen. Bay tog et god ryk på venstrekanten, og fandt indskiftede Matheus i et overlap. Brasilianeren rykkede i feltet, hvor han trak bolden rundt om sig selv, væk fra sin modstander, og afsluttede mod det lange hjørne, men bolden strøg lige forbi stolpen.

Minuttet efter kom Nicolas Mortensen afsted op gennem midten, og fik sendt et drøn af en afslutning afsted, men igen var Andreas Hansen vågen, og fik reddet flot.
To gode muligheder inden for et par minutter.

Efter 77 minutter kom FC Helsingør yderligere bagud, da Køge på trods af, at de stort set ikke havde haft et skud på mål i anden halvleg, kom foran. Et hjørnespark blev taget med en fiks kombination, og kom fladt ind i FCH-feltet. Her stod Mileta Rajovic klar, og han sparkede ind mellem benene på venner og fjender, og bolden kom for sent til at Anker kunne nå at reagere.
0-2 HB Køge

FC Helsingør forsøgte med et sidste pres mod HB Køge-målet, men gæsterne stod imod alle forsøgene på at bryde igennem, og kun et enkelt skud i overtiden fra indskiftede Nicolas Willumsen blev det til, inden dommerens fløjte lød for sidste gang. Dermed måtte FC Helsingør gå fra banen med et nederlag, i en af den slags kampe de fleste på Helsingør Stadion helst vil glemme så hurtigt som muligt.

FCH: Anker, Henriksen, Holm, Gregor, Bay, Christian “TK” Køhler, Basse, Haren, Olsen, Mortensen, Douglas. Indskiftet: Samrawi, Matheus, Willumsen.