Skip to main content

Det endte med en sejr over NordicBet Liga-holdet fra HB Køge, men det krævede lidt mere fra hjemmeholdet fra Helsingør, end vi har set i de tidligere træningskampe.

Det var dog FCH, der startede kampen bedst og havde overtaget i boldbesiddelsen. Men HB Køge stod godt organiseret, og der var lukket ned foran gæsternes mål i begyndelsen af kampen. Efter vi rundede et kvarter havde Nicolas Mortensen kampens første store chance, da han forsøgte at lobbe bolden over HB Køges målmand, men bolden strøg over overliggeren.


Efter små 25 minutter var det lidt mod spil og chancer udeholdet fra HB Køge, der kom på tavlen først. Et frispark lidt uden for feltet blev slået ind til en HB Køgespiller i feltet, der kom foran sine oppassere og satte et blødt hovedstød ind bag Kevin Stuhr Ellegaard i FCH-målet.
0-1 HB Køge

Målet tændte op under hjemmeholdet, der frem mod halvlegen havde flere gode forsøg. Daniel Norouzi forsøgte sig med et langskud, og Chris Cortez ramte overliggeren. HB Køge havde også optræk til enkelte chancer. Men skarpheden manglede i de afgørende situationer, og så måtte holdene gå til pause med 0-1 på tavlen.

I anden halvleg fik FC Helsingør bedre fat om kampen igen, og der var kun spillet lige over 50 minutter, da Lucas Haren tvang HB Køges målmand til en god redning. Så var HB Køge advaret, og der gik ikke mere end et øjeblik, før Haren satte trumf på. Han satte bolden ind højt i målet bag HB Køge-målmanden i det 54’ minut, og dermed kom FCH på niveau.
1-1 FC Helsingør

Efter lige over en times spil tvang et godt forsøg fra HB Køge FCH-målmand Kevin Stuhr Ellegaard ud i et par refleksredninger, og han måtte give hjørne til sidst. Scoret blev der dog ikke.

I stedet var det FC Helsingør der fire minutter senere kunne bringe sig foran, da Lucas Haren med et fornemt oplæg fandt Nicolas Mortensen, der scorede som så mange gange før i denne sæson.
2-1 FC Helsingør

Anden halvleg var præget af mange udskiftninger fra begge hold, som det efterhånden er standard i træningskampene. Jeppe Kjær, TK, Carl Lange og Elijah Just kom alle på banen kort efter scoringen til 2-1, og kort efter det, blev Ricki Olsen og Teddy Bergqvist også skiftet ind.

Sidstnævnte har scoret på samlebånd i træningskampene, og i dag var ingen undtagelse for den nye svensker i FCH-truppen. Efter 80 minutters spil satte han efter en blanding af tilfældigheder og fint opspil bolden i kassen til endnu en FCH-scoring, og lukkede reelt kampen. Imponerende målform fra Teddy Bergqvist.
3-1 FC Helsingør

Anden halvleg lukkede med et par store chancer til Jeppe Kjær, en enkelt til Carl Lange, og en ret stor mulighed til HB Køge, men der blev ikke scoret yderligere, og FCH kunne notere sig endnu en sejr i vinteroptakten.

Cheftræner Morten Eskesen var godt tilfreds med sit holds indsats:
– Vi mødte et godt organiseret HB Køgehold, der lukkede rigtig godt ned for os, især i første halvleg. Vi havde bolden meget, men måtte arbejde for at skabe chancer. I 2. halvleg var vi mere tålmodige i vores boldomgang, og spillede os frem til flere chancer end i første halvleg. HB Køge er et godt 1. divisionshold, og sammen med FC Taraz fra Kasakhstan som vi mødte i Tyrkiet, er de det bedst organiserede hold vi har mødt i opstarten.
Men det var en rigtig fin test for os at møde sådan et hold, og bevise at vi kunne skabe flere chancer end dem på dagen og sætte dem ind. Så vinder man som regel.

Tak til ”Cementen”, der grundet sygdom var vores øjne og ører på Stadion i dag. Følg dem på https://www.facebook.com/holgershomies/
I kan bl.a. andet se interviews med Kevin Stuhr og HB Køges træner Auri Skarbalius efter dagens kamp derinde.

FCH: K. Stuhr Ellegaard, J. Henriksen R. Olsen), A. Holm, N. Hansen, D. Wilkins (Norouzi, indskiftet igen, efter Dalton måtte gå ud med skade), L. Haren, F. Christensen (E. Just), D. Norouzi (T. ”TK” Kristensen), A. Holst (C. Lange), N. Mortensen (T. Bergqvist), C. Cortez (J. Kjær)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk