Skip to main content

Der var lagt op til et vaskeægte “slotsderby”, da FC Helsingør i dag skulle møde Hillerød Fodbold på udebane i NordicBet Ligaen.

Det var samtidig et gensyn med den tidligere FC Helsingør-cheftræner, Christian Lønstrup, der inden kampen udtalte, at det var en kamp, han meget gerne ville vinde. 

Inden kampen befandt FC Helsingør sig på en femteplads med 15 point, mens Hillerød Fodbold lå næstsidst med fire point. Sidst de to hold mødte hinanden i en kamp af betydning var i 2019 i 2. Division, hvor det blev til en 2-1 sejr til FC Helsingør. 

Og en sejr skulle det meget gerne også blive til i lørdagens opgør, så FC Helsingør kunne fastholde det gode momentum og hænge på i toppen. 

Fotos af Andreas Birkebæk

Kampreferat

Kampen er igang

De første ti minutter af kampen stod primært i FC Helsingørs tegn, og Hillerød havde svært ved overhovedet at få bolden væk fra egen banehalvdel. 

Efter lidt mere end 15 minutter kom FC Helsingør da også frem til kampens første store chance, da Oliver Drost fik taget bolden godt ned og lagt den af til Callum McCowatt, der dog desværre sparkede direkte på Hillerød-målmanden.   

Kort efter fik Hillerød deres første chance, men også de sparkede lige på mål, og Sayouba Mandé kunne nemt samle bolden op. 

Kampen skred herefter frem uden de helt store chance til nogen af mandskaberne. Faktisk skulle vi helt hen til det 38. minut, før McCowatt igen fik chancen, denne gang med et skud fra kanten af feltet. Igen en bold, som Hillerød-målmanden desværre ikke havde svært ved at pille. 

Tæt på pausen rykkede Hillerød lidt tættere på Helsingør-målet med flere skud udefra. De forsøgte også at udnytte en tilbageaflevering fra Nicolai Geertsen, som manglede lidt kraft, men igen reagerede FC Helsingør-målmanden hurtigt og korrekt.

Halvleg

Uden at have vadet i de helt store chancer gik holdene derfor til halvleg 0-0. 

2 halvleg

I de første 10 minutter af anden halvleg lignede kampbilledet meget det, vi havde set i den i første. Men så satte FC Helsingør tempoet lidt op, og det skulle efter lidt tid vise sig at give pote.  

Efter små 60 minutter kom Oliver Drost frem til kampen klart største chance. Angriberen fik fint vist sin fart og  førte flot bolden frem. Han trak ind i feltet, men måtte se sin afslutning gå forbi målet. 

Efter 66 minutter kom Hillerød overraskende nok frem til en stor chance efter lidt fedtspilleri på kanten af feltet. Bolden bliver ikke sparket ordentligt væk og Hillerøds angriber fik sendt et skud afsted mod æsken. Men igen stod Sayouba Mande godt placeret. 

Med 20 minutter tilbage af kampen meldte FC Helsingør sig for alvor ind i opgøret.  

Mål (0-1)

Efter et skud fra Nicklas Mouritsen havnede bolden i fødderne på Liam Jordan, som sikkert med en kælen inderside sparkede bolden i kassen til 1-0. 

Herefter spillede FC Helsingør klogt og ventede på den helt rigtige chance for at lukke kampen. 

Den kom efter 77 minutter, hvor Nicklas Mouritsen fik for meget plads og derfor kunne sparke bolden sikkert ind fra distance langs den højre stolpe. Et mål, der kildede alle de rigtige steder. 

Mål (0-2)

Liam Jordan kunne rent faktisk have scoret igen efter 83 minutter, men han måtte dog se sit skud gå forbi mål.  

Efterfølgende var der flere gode chancer til FC Helsingør, men de virkede til at være fint tilfredse med kampens resultat og pressede derfor ikke for alvor på for yderligere et mål.

Slutfløjt (0-2)

FC Helsingør vandt derfor fortjent kampen 2-0 og rykker i samme ombæring forbi Næstved i tabellen og ligger nu nummer fire.