Skip to main content

Efter de sidste mange spillerunders gode takter skulle formstærke FC Helsingør i dag hjemme på Helsingør Stadion tage imod oprykkerholdet Næstved BK, der også kom til kampen fyldt med selvtillid.

Næstved BK befandt sig inden kampen to pladser og to point bag FC Helsingør og havde rent faktisk, præcis som FC Helsingør, heller ikke tabt i deres seneste fem kampe.

De sidste tre gange holdene havde mødt hinanden i 1. division, var kampen 1-1, og der var derfor igen lagt op til en tæt affære mellem de lyseblå og de grønne. 

Det lidt køligere efterårsvejr afskrækkede ikke de mange FC Helsingør-fans, der som sædvanligt var mødt talstærkt op for at støtte op om byens hold, og FC Helsingør stillede fra start med de samme spillere som i de forrige to kampe.

kampen startede lidt forsigtigt ud, men FC Helsingør satte sig hurtigt på spillet. Allerede i de første par minutter fik de nærmet sig Næstved BK-feltet et par gange, og efter ni minutters spil skulle spilovertaget allerede vise sig at bære frugt. For Callum McCowatt fik bolden lidt uden for feltet i venstre side og trak forbi et par mand mod højre. Herefter krævede det ikke meget betænkningstid for newzealænderen, der krøllede bolden ind i det lange hjørne. Kampens første afslutning og 1-0 til FC Helsingør. Det behøver rent faktisk ikke være sværere.

Kort efter fik Oliver Drost muligheden for at komme på tavlen for første gang i denne her sæson, efter angriberen fik drevet bolden flot forbi to forsvarsspillere og ind i feltet. Han hamrede til kuglen med vristen, men desværre røg bolden over mål. 

I de første 15 minutter var det, som om at Næstved BK var rystede over kampens forløb. De blev i hvert fald ved med at smide bolden væk, og det gav chancer til FC Helsingør. 

En af dem tilfaldt Callum McCowatt, som modtog bolden uden for feltet, og han skyder altså, når får chancen. Bolden røg flot mod mål, men Næstved BK-målmanden må dog også roses for sin redning. 

Herefter fulgte en lang pause uden store chancer, men hvor FC Helsingør dog stadig var bedst på bolden. Og efter 28 minutter skulle den nok have stået 2-0. I et af sine klassiske overlap fik Nicklas Mouritsen smasket en flad tværpasning afsted mod bagerste stolpe. Her kom Oliver Drost nærmest flyvende og kastede sig ind i bolden. Desværre ramte den stolpe ud. 

Og så ud af det blå meldte udeholdet sig så pludseligt ind i kampen. Efter 31 minutter blev Næstved BK’s Mileta Rajovic sendt afsted mod mål og i samme ombæring gled Frederik Helstrup foran feltet. Og så havde Sayouba Mandé svært ved at gøre noget ved den brandvarme angribers skud,  som gik ind til 1-1. 

Herefter havde Næstved BK flere gode chancer, og igen tog Mileta Rajovic sagen i egen hånd fem minutter senere. Efter en skudfinte med højre sparker han resolut med venstre og bolden fyrer op i krogen bag en chanceløs Sayouba Mandé til 1-2. Få minutter senere var Næstved igen ved at komme på tavlen, men denne gang havde FC Helsingør-målmanden dog styr på skuddet. 

De sidste minutter af første halvleg havde FC Helsingør igen bedre styr på kampen uden dog at komme frem til de helt store chancer. Holdene gik derfor til pause ved resultatet 1-2.

Ved anden halvlegs start stod der igen FC Helsingør på det meste, uden det dog førte til noget særligt spændende foran mål.

Det var dog lige indtil Næstved igen ville lege med. Efter 58 minutter kom de frem til en stor chance, men skuddet blev afværget og gik til hjørne. 

Efter 63 minutters spil troede alle i et kort øjeblik, at FC Helsingør havde udlignet. Bolden blev sendt afsted mod det lille felt fra et hjørnespark, men desværre stod Oliver Drost i offside, da det yderste af ans hår snittede bolden videre i mål i det lille felt. Fortsat 1-2 til Næstved BK. 

FC Helsingør fik mere og mere momentum, og efter 67 minutter fik Nicklas Mouritsen igen sendt en aflevering ind i feltet, som Jesper Christiansen fik rettet af til Oliver Kjærgaard. Han måtte dog se sit forsøg reddet af Næstved BK-målmanden. 

Ti minutter senere var det ved at gå helt galt for FC Helsingør, da Sayouba Mandé ikke fik ordentligt fat på bolden efter et Næstved BK-hjørnespark. Det førte til en del tumult i feltet, men FC Helsingør fik dog heldigvis styr på situationen. Få minutter senere var det så hjemmeholdets tur til at forsøge sig mod mål, men Mikkel Knudsen skud strøg forbi stolpen. 

Herefter var det FC Helsingørs tur til at komme tæt på mål. Efter flotte kombinationer i feltet fik Oliver Kjærgaard sendt et indlæg afsted, der næsten endte som et skud på mål. Næstved BK-målmanden fik dog afværget forsøget. Herefter var det største højdepunkt for FC Helsingør-fansene at se Kasper Enghardt på banen igen.

 Kort tid efter fik Næstved BK så mulighed for at lukke kampen på et kontrastød. Men FC Helsingør-målmanden ville det anderledes og parerede flot bolden væk. 

Hjemmeholdet forsøgte herefter at presse på for 2-2-målet, men den helt store chance opstod aldrig. Kampen slutter 1-2 og Næsted BK tager dermed alle tre point efter seks effektive minutter i første halvleg. 

Med kampens resultat overtager Næstved BK for nuværende FC Helsingørs fjerdeplads. FC Helsingør er lige nu nummer fem i 1. Division, men kan dog blive overhalet, hvis Vendsyssel slår Sønderjyske på mandag.